ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία

Γαλλια

Γαλλία
ΓΕΝΙΚΑ

Μία ολόκληρη χώρα συνώνυμη του στυλ και της καλής ζωής. Κόκκινο κρασί, φρεσκοψημένη μπαγκέτα, κάποιο εκλεκτό γαλλικό τυρί, ένα μαντήλι στον λαιμό και η Εντίθ Πιαφ να παίζει από ένα ανοιχτό παράθυρο κάπου στη Μονμάρτρη. Η Πόλη του Φωτός, το αγαπημένο Παρίσι, είναι ο λαμπερός προορισμός, που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Η Γαλλία ωστόσο έχει να επιδείξει και μία πληθώρα εναλλακτικών προτάσεων: η επαρχία της είναι γεμάτη πανέμορφα χωριουδάκια με μικρές πλατείες και εκκλησίες, ενώ πόλεις, όπως η Λυόν, η Λιλλ, η Μασσαλία, η Νίκαια, είναι προορισμοί που συνδυάζονται ποικιλοτρόπως. Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, που έχει συνδέσει το όνομά της με το glamour, τη μόδα, τον πολιτισμό και τον κοσμοπολιτισμό! Μη χάνετε χρόνο: αφεθείτε στη γαλλική γοητεία και ζήστε το όνειρό σας, με μία δόση ενός φίνου γαλλικού αρώματος! Vive la France!

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογενεια με παιδια
Με την παρέα μου
Με την παρεα μου
Το άλλο μου μισό
Το αλλο μου μισο
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Πότε να πάτε
Γαστρονομία
Ανσί (Annecy)
Ανσι (Annecy)

Αυτή η μικρογραφία της Βενετίας μέσα σε ένα αλπικό σκηνικό είναι ένας παρθένος μεσαιωνικός και αναγεννησιακός θησαυρός - το "διαμάντι των γαλλικών Άλπεων", μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας. Το Annecy διασχίζεται από τον ποταμό Τhiou, ο οποίος δημιουργεί πολυάριθμα κανάλια μέχρι να ενωθεί με τον παραπόταμο του Ρήνου, τον Fier και βρίσκεται στις όχθες της Lac d'Annecy - λέγεται ότι ο Paul Cézanne μόλις την αντίκρισε, αναφώνησε: "Τι υπέροχο απομεινάρι των παλιών καιρών!". Στην απίστευτα όμορφη Vieille Ville (Παλιά Πόλη) οι θαυμάσια διατηρημένες εκκλησίες και τα ανθοστόλιστα σπίτια αντανακλώνται στα πεντακάθαρα νερά του ποταμού και στα κανάλια, που διασχίζονται από παμπάλαιες πεζογέφυρες, δικαιώνοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό της ως "Βενετία των Άλπεων".

Περισσότερα...
Στρασβούργο
Στρασβουργο

Το Στρασβούργο, η πρωτεύουσα της Αλσατίας, είναι μία πόλη με υψηλό στάτους, αλλά και με μια ξεχωριστή πινελιά παράδοσης και ιστορίας. Επίσης, η πόλη αυτή είναι η "Πρωτεύουσα της Ευρώπης", καθ' ότι αποτελεί μόνιμη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο ποταμός Ιλ φιδογυρίζει μέσα στην πόλη δημιουργώντας γραφικά κανάλια και το νησάκι της Παλιάς Πόλης, το κουκλίστικο ιστορικό της κέντρο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρεται για ατελείωτο σεργιάνι. Μια ζωντανή πόλη, γεμάτη εκπλήξεις. Ένας μαγικός συνδυασμός γαλλικής φινέτσας και αλσατικής ομορφιάς, με δελεαστικές στάσεις για φαγητό, γλυκό και ποτό στα παραμυθένια λιθόστρωτα σοκάκια. Και όταν λέμε ποτό, εννοούμε βέβαια καλό γαλλικό οίνο, καθώς από εδώ ξεκινούν οι φημισμένοι "Δρόμοι του Κρασιού".

Περισσότερα...
Δουνκέρκη
Δουνκερκη

Η ιστορική παραλιακή πόλη Δουνκέρκη (Dunkerque) είναι σημαντικό λιμάνι της γαλλικής ακτής στην Μάγχη, κοντά στα βελγικά σύνορα. Τον Μάιο του 1940, ενώ μαινόταν ο Β' παγκόσμιος πόλεμος, η Δουνκέρκη μετατράπηκε σε αρένα σφαγής: εκατοντάδες στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων, στην πλειονότητά τους Άγγλοι, ασφυκτικά περικυκλωμένοι από τους Γερμανούς στο Στενό της Μάγχης μετά τη διάσπαση του συμμαχικού μετώπου, έπρεπε να διαφύγουν προς τη Μεγάλη Βρετανία μέσω θαλάσσης. Η μεταφορά τους στην Αγγλία, που έγινε γνωστή ως "Επιχείρηση Δυναμό" (27/5-4/6), στέφθηκε μεν από επιτυχία, αλλά τα θύματα ήταν χιλιάδες: διασώθηκαν περίπου 338.000 στρατιώτες από χιλιάδες επιταγμένα μικρά πλοία (ψαράδικα, γιότ κλπ.), που ήταν ευέλικτα και δύσκολος στόχος για τα βομβαρδιστικά της Luftwaffe, όμως περίπου 90.000 έχασαν τη ζωή τους ή αιχμαλωτίστηκαν από τους Γερμανούς. Σήμερα η Δουνκέρκη κατοικείται από περίπου 70.000 κατοίκους και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας.

Περισσότερα...
Ζιβερνί, οι Κήποι του Μονέ
Ζιβερνι, οι Κηποι του Μονε

Ο ζωγράφος Κλοντ Μονέ (1840-1926) εγκαταστάθηκε στο Ζιβερνί (Giverny) της Νορμανδίας το 1883 και άρχισε αμέσως να διαμορφώνει τους κήπους του σπιτιού του, που τους θεωρούσε το μεγαλύτερο επίτευγμά του. Πολλά μικρά μονοπάτια κατηφορίζουν απαλά προς τη μικρή, ατμοσφαιρική λίμνη με τα νούφαρα, που ενέπνευσε μερικούς από τους σημαντικότερους πίνακες του 19ου αιώνα. Γύρω της υπάρχει ένα μονοπάτι, που προσφέρει μια ποικιλία από εικόνες και εναλλαγές του φωτός. Σε μερικά σημεία η θέα είναι ανεμπόδιστη, σε άλλα διακόπτεται από τις κλαίουσες ιτιές. Το μεγαλύτερο από τα μονοπάτια του κήπου - η Μεγάλη Αλέα (Grande Allee) - οδηγεί από το σπίτι στην γιαπωνέζικη γέφυρα, που είναι πασίγνωστη από πολλούς πίνακες του ζωγράφου. Από τις πρώτες του κιόλας ζωγραφικές απόπειρες, ο Μονέ δούλευε περισσότερο στην ύπαιθρο παρά σε ατελιέ. Πίστευε ότι έπρεπε να "συλλαμβάνει τη στιγμή", κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να δουλεύει με ταχύτητα. Με την τεχνική αυτή αποτυπωνόταν μια εντύπωση του θέματος του πίνακα και όχι η λεπτομερής απεικόνισή του. Οι εκφραστές αυτής της τάσης ονομάστηκαν ιμπρεσιονιστές (impression: εντύπωση). Κατά την παραμονή του στο Ζιβερνί, τον Μονέ επισκέπτονταν συχνά πολλοί ομότεχνοί του, όπως ο Σεζάν, ο Ρενουάρ, ο Ματίς και ο Πισσαρό. Ο Μονέ πέθανε στο Ζιβερνί το 1926, σε ηλικία 86 ετών.

Περισσότερα...
Μεζέβ (Megève)
Μεζεβ (Megève)

Γραφικό και κομψό, τo γαλλικό χωριό Μεζέβ (Megève) διατηρεί αναλλοίωτη την απαράμιλλη γραφικότητά του. Κτισμένο σε μια όμορφη, πλατιά κοιλάδα, το μικροσκοπικό Μεζέβ αποτέλεσε ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά θέρετρα των Άλπεων και η σχολή του για εκμάθηση σκι θεωρείται μέχρι σήμερα από τις καλύτερες της Ευρώπης. Το παραδοσιακό του κέντρο με θέα το Mont Blanc έχει παραμείνει ένας δημοφιλής προορισμός για όλον τον χρόνο, καθώς προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβασία.

Περισσότερα...
Κουρσεβέλ (Courchevel)
Κουρσεβελ (Courchevel)

Έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και ένας από τους ψηλότερους, ελκυστικότερους και πιο καλά εξοπλισμένους προορισμούς για σκι στις γαλλικές Άλπεις, το Courchevel βρίσκεται στη συμβολή τριών αλπικών κοιλάδων που δημιουργούν τη μεγαλύτερη έκταση για σκι στον κόσμο. Τα τέσσερα "χωριά" του Courchevel έχουν πάρει τις ονομασίες τους από τα διαφορετικά υψόμετρα, με καλύτερο αυτό που βρίσκεται ψηλότερα, στα 564 μέτρα. Είναι κοσμοπολίτικο και οι εκατοντάδες διαδρομές του, το εκτενέστατο δίκτυο τον από λιφτ και οι διάφορες πίστες του (εξαιρετικές για τους σχεδόν αρχάριους και υπέροχες για τους σκιέρ μεσαίου επιπέδου), το κάνουν ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για σκι. Πολλοί ταξιδιώτες έρχονται για να κάνουν σκι μόνο στην περιοχή του Courchevel, όμως υπάρχει εύκολη πρόσβαση και στα άλλα θέρετρα των Trois Vallées, όπως το ελκυστικό Méribel ή το Val-Thorens, το ψηλότερο θέρετρο για σκι στον κόσμο.

Περισσότερα...
1/6
14η Ιουλίου, Ημέρα της Βαστίλης, Εθνική Εορτή της Γαλλίας
14η Ιουλιου, Ημερα της Βαστιλης, Εθνικη Εορτη της Γαλλιας

Οι εορτασμοί της Ημέρας της Βαστίλης στο Παρίσι πραγματοποιούνται πάντα στις 14 Ιουλίου, την επέτειο της εισβολής στη διαβόητη φυλακή της Βαστίλης το 1789 - σημείο καμπής για την επιτυχία της Γαλλικής Επανάστασης. Ο λαός βρίσκεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο της ιστορίας και η Γαλλική Επανάσταση, με το σύνθημα "Ελευθερία - Ισότητα - Αδελφότητα", μάχεται για την επικράτησή της και εμπνέει τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Μεταγενέστερα, η Άλωση της Βαστίλης χαιρετίστηκε ως θρίαμβος των λαϊκών δυνάμεων κατά της τυραννίας και της μοναρχίας. Γι΄ αυτό και η 14η Ιουλίου είχε παγκόσμια απήχηση και καθιερώθηκε το 1880 ως Εθνική Εορτή της Γαλλίας (Fête Nationale). Η ημέρα ξεκινά με μια στρατιωτική τελετή και μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ενώπιον του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και επιδείξεις με στρατιωτικά αεροσκάφη. Το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στον Πύργο του Άιφελ, στο Πεδίον του Άρεως, ξεκινά στις 23:00 και φωτίζει τον ουρανό για μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούνται δωρεάν συναυλίες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Περισσότερα...
Σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας
Σημαντικες οινοπαραγωγικες περιοχες της Γαλλιας

Βουργουνδία (Burgundy)

Το κόκκινο κρασί Βουργουνδίας είναι Pinot Noir - το Beaujolais δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την περιοχή. Το λευκό κρασί Βουργουνδίας είναι Chardonnay. Τα περισσότερα κρασιά της Βουργουνδίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ποιότητας. Η χαμηλότερη κατηγορία είναι τα απλά τοπικά κρασιά, που παράγονται από σταφύλια που προέρχονται από οπουδήποτε στη Βουργουνδία (Bourgogne Rouge, Bourgogne Blanc, Cremant de Bourgogne). Η επόμενη κατηγορία είναι εκείνα που προέρχονται από ένα συγκεκριμένο χωριό, μετά έρχονται τα κρασιά που προέρχονται από συγκεκριμένους αμπελώνες (premier cru) και, τέλος, στην κορυφαία κατάταξη, είναι τα πιο αριστοκρατικά κρασιά από εκλεκτούς αμπελώνες (grand cru).

Μπορντό (Bordeaux)

Τα κρασιά που προέρχονται από το Μπορντό αποτελούνται σχεδόν πάντα από ένα χαρμάνι διαφορετικών αναλογιών. Το κόκκινο κρασί περιέχει Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc και/ή Petit Verdot. Οι λευκές ποικιλίες περιορίζονται στις Sémillon, Sauvignon blanc και Muscadelle. Το κυρίαρχο σταφύλι στο χαρμάνι εξαρτάται από την περιοχή. Σε αντίθεση με τη Βουργουνδία, η κατάταξη στα κρασιά του Μπορντό βασίζεται στον παραγωγό και όχι στην περιοχή.

Λίγηρας (Loire)

Οι αμπελουργικές περιοχές κοντά στον ποταμό Λίγηρα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: Η Pays Nantais είναι γνωστή για το περίφημο Muscadet, λευκό κρασί που γίνεται από το σταφύλι Melon de Bourgogne, στην Anjou-Saumur και στην Touraine επικρατεί το λευκό σταφύλι Chenin Blanc και το κόκκινο Cabernet Franc και η Central Vineyards είναι γνωστή κυρίως για το Sauvignon Blanc.

Καμπανία (Champagne),

Σαμπάνια "Σαμπάνια" ονομάζεται μόνον ο αφρώδης οίνος που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας/Champagne βάσει συγκεκριμένης πολύπλοκης και χρονοβόρας μεθόδου οινοποίησης (méthode Champenoise ή traditional method), γι΄ αυτό και το κόστος είναι υψηλό. Οι βασικές ποικιλίες σταφυλιού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της είναι τρεις: Pinot Noir, Chardonnay και Pinot Meunier (σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σε ελάχιστες ποσότητες και άλλες ποικιλίες). Στην Καμπανία παράγονται και κάποια μη αφρώδη κρασιά.

Αλσατία (Alsace)

Τα περισσότερα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Αλσατία είναι λευκά, εκτός από το Pinot Noir που είναι κόκκινο. Επίσης υπάρχουν πολύ αξιόλογα αφρώδη, τα Cremant d’Alsace. Τα καλύτερα σταφύλια της περιοχής είναι το Riesling, το Pinot Gris, το Gewurztraminer και το Muscat.

 Ροδανός (Rhône)

Η περιοχή γενικά χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη: τον Βόρειο Ροδανό και τον Νότιο Ροδανό. Στον Βόρειο Ροδανό, κυριαρχεί το Syrah. Στον ηλιόλουστο Νότιο Ροδανό όλο το θέμα είναι το χαρμάνι, με κυρίαρχο το σταφύλι Grenache. Τα κρασιά που φτιάχνονται είναι συνήθως τα "GSM" (Grenache, Syrah, Mourvèdre). Τα λευκά κρασιά είναι συχνά συνδυασμοί από Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne και Viognier.

Languedoc-Roussillon

Τα κόκκινα και τα ροζέ κρασιά από αυτές τις περιοχές αυτές προέρχονται από χαρμάνια των ποικιλιών Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah και Mourvedre, με άλλες τοπικές και διεθνείς ποικιλίες. Τα λευκά κρασιά είναι λιγότερο συνηθισμένα εδώ και περιλαμβάνουν Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne και Muscat

Προβηγκία (Provence)

Εδώ επικρατούν τα ξηρά ροζέ κρασιά, συνήθως από μείξη Grenache, Syrah, Cinsault και Mourvèdre.

Περισσότερα...
1/2
Πότε να πάτε
Ποτε να πατε

Το κλίμα της Γαλλίας ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και τη μορφολογία του εδάφους. Το νότιο τμήμα, που βρέχεται από τη Μεσόγειο, έχει κλίμα εύκρατο με ζεστά καλοκαίρια, μειωμένο ποσοστό βροχοπτώσεων και ήπιους χειμώνες. Το ανατολικό τμήμα έχει κλίμα ηπειρωτικό και ορεινό στα μεγάλα υψόμετρα. Τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά, ενώ τον χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Στην περιοχή των Άλπεων, των Πυρηναίων και των Κεντρικών Ορέων το κλίμα είναι ψυχρό, με πολλά χιόνια, βροχές και σύντομα, δροσερά καλοκαίρια. Η περιοχή της λεκάνης του Παρισιού, της Νορμανδίας και της Βρετάνης έχει κλίμα υγρό με μέτριες θερμοκρασίες, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των εποχών και με πολλές βροχές και ομίχλες.

Περισσότερα...
1/1
Γνωστά γαλλικά πιάτα
Γνωστα γαλλικα πιατα

Παγκοσμίως γνωστά πιατά της γαλλικής κουζίνας, που μπορείτε να γευτείτε σε ένα ταξίδι σας σε αυτή την χώρα είναι τα παρακάτω: Steak Tartare: Κρέας ωμό υψηλής ποιότητας, που κόβεται σε πολύ μικρά κομμάτια και μαρινάρεται με αυγό, μπαχαρικά, λάδι, κρεμμύδι, τουρσί, αλάτι και μια ποικιλία από καρυκεύματα. Κάποιες φορές σερβίρεται με έναν ωμό κρόκο αυγού στο κέντρο του. Μοσχαράκι Μπουργκινιόν ή Boef Bourguignon: Μοσχάρι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί Βουργουνδίας, μαζί με ζωμό και λαχανικά, όπως μικρά στρογγυλά κρεμμύδια σκόρδο, θυμάρι, καρότα, πατάτες και μανιτάρια. Σαλιγκάρια (Escargots à la Bourguignonne): Ένα πιάτο που προέρχεται από τη Βουργουνδία και τρώγεται σε γιορτές ή επίσημα δείπνα. Τα σαλιγκάρια μαγειρεύονται σε ζωμό, επανατοποθετούνται στο καβούκι τους και καρυκεύονται με σκόρδο, μαϊντανό και βούτυρο Σαλάτα νισουάζ: Αποτελείται από μαρούλι, φρέσκια ντομάτα, βραστά αυγά, τόνο, πράσινα φασόλια, ελιές Niçoise Cailleter (εξ ου και το όνομά της) και αντζούγιες. Συχνά τρώγεται ως συνοδευτικό και είναι ιδανική για το καλοκαίρι. Κόκορας κρασάτος (Coq au Vin): Ίσως από τις πιο δημοφιλείς γαλλικές σπεσιαλιτέ! Το κρέας μαγειρεύεται μέσα σε κόκκινο κρασί, μαζί με βούτυρο, μπέικον, κρεμμύδια και μανιτάρια. Ρατατούι: Πιάτο-θρύλος της γαλλικής κουζίνας, αντίστοιχο δικό μας μπριάμ. Αποτελείται από σωταρισμένα λαχανικά (κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά ντομάτα, όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, με φρέσκα μυρωδικά, σκόρδο και κρεμμύδι), που ψήνονται στον φούρνο. Μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο, συνοδευτικό ή ορεκτικό.

Περισσότερα...
Τυριά και αλμυρές τάρτες
Τυρια και αλμυρες ταρτες

Λέγεται ότι υπάρχει ένα διαφορετικό γαλλικό τυρί για κάθε μέρα του χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα από 1000 είδη τυριών στη Γαλλία - brie, camembert, roquefort, neufchatel, bleu, fourme, emmental, gruyère, rocamadour… Το τυρί σερβίρεται μετά το κυρίως πιάτο ή ακόμη και ως επιδόρπιο. Fondue: Φτιάχνεται από λιωμένο τυρί μαζί με λευκό κρασί και σερβίρεται σε ειδικό πυρίμαχο σκεύος με φλόγα που καίει από κάτω, για να κρατάει το μίγμα ζεστό και ρευστό. Με ειδικά πιρουνάκια, μικρές μπουκίτσες ψωμιού παίρνουν μικρές δόσεις από το μίγμα. Μια γνωστή γλυκιά παραλλαγή του είναι αυτή με τη λιωμένη σοκολάτα στην οποία βυθίζουν κομματάκια φρούτων.Κις Λορέν (Quiche Lorraine): Μοιάζει με πίτα και τρώγεται όλες τις ώρες σαν ορεκτικό, σνακ ή και σαν πρωινό. Ζύμη τάρτας με αφράτη και κρεμώδη γέμιση από αυγά, τυρί, κρέμα γάλακτος, μπέικον, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

Περισσότερα...
Γαλλικές σούπες
Γαλλικες σουπες

Μοναδικές Γαλλικές Σούπες οι οποίες αποτελούν το απόλυτο πιάτο του χειμώνα και όχι μόνο! Οι πιο διάσημες: η γαλλική Κρεμμυδόσουπα, soupe à l’oignon είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των σουπών. Σερβίρεται σε φλιτζάνι ή σε πορσελάνινη κούπα και από πάνω τοποθετείται μια μεγάλη φέτα ψημένης μπαγκέτας, σκεπασμένη με λιωμένο τυρί. Η γεύση της σούπας οφείλεται στο καραμέλωμα των κρεμμυδιών, κατά τη διάρκεια του οποίου προστίθεται συχνά μπράντι ή σέρι και έπειτα σιγομαγειρεύονται.Cassoulet: Σούπα από λευκά φασόλια σιγομαγειρεμένα με κρέας. Το πιάτο συνήθως περιλαμβάνει χοιρινό ή πάπια, γίνεται όμως και με λουκάνικα ή και μοσχάρι. Είναι ένα πιάτο αγαπητό στη νότια Γαλλία και το όνομά του προέρχεται από το σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται (cassole). Bouillabaisse: Η ψαρόσουπα σήμα-κατατεθέν της Μασσαλίας. Ως βάση έχει μεσογειακά ψάρια και θαλασσινά (πεσκανδρίτσα, λιθρίνι, μπακαλιάρο, μύδια, αχιβάδες, γαρίδες), ενώ περιλαμβάνει και πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, μάραθο και σαφράν. Συνήθως, συνοδεύεται από τραγανό ψωμί με καρυκεύματα.

Περισσότερα...
Γλυκά
Γλυκα

Μερικά από τα διάσημα γλυκά της Γαλλίας: Κρουασάν (croissants): ημικυκλικά ψωμάκια, σαν μισοφέγγαρα, που πωλούνται σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία, είτε με βούτυρο, είτε με μαρμελάδα, είτε με σοκολάτα κλπ. Κρέπες: Στη Γαλλία οι κρέπες είναι παραδοσιακά γλυκές - μόνο στη Βόρεια Γαλλία, δηλαδή στη Βρετάνη, είναι και αλμυρές. Σουφλέ σοκολάτας: Η λέξη "soufflé" προέρχεται από το γαλλική λέξη για το ρήμα "φυσώ", και όπως φανερώνει το όνομά του, πρόκειται για ένα ελαφρύ, αέρινο και υπέροχο γλυκό. Η τραγανή σοκολατένια ζύμη αφήνει την υγρή και κρεμώδη σοκολάτα να χυθεί, προκαλώντας μια γευστική έκπληξη. Ωστόσο, το σουφλέ δεν βγαίνει πάντα σε γλυκιά εκδοχή, αφού μπορείτε να βρείτε και σουφλέ τυριών. Mille-feuille, Μιλέιφ, τα "χίλια φύλλα": το όνομά του προκύπτει από τα πολλαπλά διπλώματα της σφολιάτας, γεγονός που την κάνει τραγανή και αέρινη. Συνήθως αποτελείται από φύλλα σφολιάτας που εναλλάσσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Περισσότερα...
1/4
Γιορτές στο Παρίσι & Disneyland
Μάθε περισσότερα
6 ΗΜΕΡΕΣ - 3 ΝΥΧΤΕΣ
Γιορτες στο Παρισι & Disneyland
απο 745
Παρίσι & Disneyland (Νοέμβριος - Δεκέμβριος)
Μάθε περισσότερα
4 ΗΜΕΡΕΣ - 3 ΝΥΧΤΕΣ
Παρισι & Disneyland (Νοεμβριος - Δεκεμβριος)
απο 745
Καρναβάλι Νίκαιας
Μάθε περισσότερα
4 ΗΜΕΡΕΣ - 3 ΝΥΧΤΕΣ
Καρναβαλι Νικαιας
απο 745

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Φωτογραφία του προορισμού
Παρισι - Disneyland
Φωτογραφία του προορισμού
Αλσατια
Φωτογραφία του προορισμού
Νορμανδια - Καστρα Λιγηρα
Φωτογραφία του προορισμού
Γαλλικη Ριβιερα - Κυανη Ακτη - Προβηγκια - Καννες
Φωτογραφία του προορισμού
Κορσικη
Φωτογραφία του προορισμού
Νοτιοδυτικη Γαλλια (Μασσαλια - Μπορντω)

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Κυανή Ακτή - ένα ονειρικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Γαλλική Ριβιέρα
Κυανη Ακτη - ενα ονειρικο ταξιδι στην κοσμοπολιτικη Γαλλικη Ριβιερα
Το κοσμοπολίτικο τμήμα της μεσογειακής ακτής αποκαλούνταν πάντα ως Γαλλική Ριβιέρα, μέχρι το 1888 όπου ο συγγραφέας Stéphen Liégeard το ονόμασε Κυανή Ακτή.
21 Jun 2022
Τα διάσημα καρναβάλια σε όλο τον κόσμο!
Τα διασημα καρναβαλια σε ολο τον κοσμο!
Κάθε χρόνο στις αρχές του Φεβρουαρίου σε όλο τον κόσμο γιορτάζονται τα περίφημα καρναβάλια.
9 Jan 2024
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Η Αλσατία στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία είναι μια ιδιαίτερη περιοχή με τα δικά της χαρακτηριστικά με κυριότερο τους εκτεταμένους αμπελώνες της.
6 Feb 2024
Ο κόσμος… στο πιάτο σας
Ο κοσμος… στο πιατο σας
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένα πιάτο μπορεί να έχει τη θέση μιας σημαίας;
28 Mar 2024
8 Child Friendly προορισμοί στην Ευρώπη
8 Child Friendly προορισμοι στην Ευρωπη
Σας παρουσιάζουμε 8 από τους πιο φιλικούς σε παιδιά προορισμούς, που είναι σίγουρο ότι θα τα ενθουσιάσουν.
9 May 2024
Η Ευρώπη με ένα ποτήρι. Πέντε οινικοί προορισμοί.
Η Ευρωπη με ενα ποτηρι. Πεντε οινικοι προορισμοι.
Ο οινικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς νέους φίλους στην Ελλάδα. Η γευσιγνωσία σε ένα οινοποιείο, η περιήγηση ανάμεσα σε αμπελώνες, ακόμα και η απλή απόλαυση ενός τοπικού κρασιού σε ένα τοπικό εστιατόρια μιας οινοπαραγωγικής ζώνης προσθέτει μια άλλη ποιότητα στην ταξιδιωτική μας εμπειρία.
5 Sep 2024
Τα 6 καλύτερα νέα μουσεία στο Παρίσι!
Τα 6 καλυτερα νεα μουσεια στο Παρισι!
Πάμε να ανακαλύψουμε τα 6 καλύτερα νέα μουσεία που θα συναντήσετε στους δρόμους του Παρισιού!
15 Oct 2024