ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
Περού - Βολιβία - Αμαζόνιος

Περού - Βολιβία - Αμαζόνιος

Περού - Βολιβία - Αμαζόνιος
ΓΕΝΙΚΑ

Βυθιστείτε σε μια ιστορία χιλιετιών, σε ένα οδοιπορικό με μεγάλα υψόμετρα ή πυκνές ζούγκλες, μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς ή μυστηριώδεις σχηματισμούς. Το Περού είναι ίσως η πιο συναρπαστική χώρα της Νοτίου Αμερικής. Εξερευνήστε τη Lima (Λίμα) με τα θέατρα, τα μουσεία και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, το Machu Picchu (Μάτσου Πίτσου) και το πανέμορφο αποικιακό Cuzco (Κούζκο), τον "ομφαλό της γης", το παρθένο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τη θρυλική λίμνη Titicaca (Τιτικάκα), τα αινιγματικά σχήματα της Nazca (Νάσκα). Τα βρίσκεται πολλά; Και δεν τα έχουμε πει όλα ακόμα…

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Κούσκο
Κούσκο

Η μυθική πρωτεύουσα των Ίνκας, η καρδιά και ο ιερός τόπος που άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας, είναι ένα τεράστιο μουσείο, που διατηρεί μέσα στις πέτρινες οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, μύθους και παραδόσεις. Ο "ομφαλός" του Ανδικού κόσμου. Το Κούσκο ήταν το πολιτικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό, οικονομικό, γεωγραφικό, στρατιωτικό και γλωσσικό κέντρο της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας της Νότιας Αμερικής. Είδε την άνοδο, την ακμή και την παρακμή ενός μεγάλου πολιτισμού, αλλά και την συγχώνευσή του με τον Ιβηρικό, μετά την κατάκτησή του από τον Φρανσίσκο Πισάρο (1533). Η ανάμειξη των δύο πολιτισμών διαιωνίζεται στην Ινκο-ισπανική αρχιτεκτονική.

Περισσότερα...
Αμαζόνιος
Αμαζόνιος

Ο Αμαζόνιος έχει μήκος 6.570 χιλιόμετρα (δεύτερος μετά τον Νείλο) και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου από άποψη υδάτινου όγκου. Ένας ποταμός-γίγαντας με περισσότερους από 1000 παραποτάμους. Ζωτική αρτηρία μιας ολόκληρης ηπείρου, από τις πηγές του στις Περουβιανές Άνδεις κοντά στον Ειρηνικό μέχρι τις εκβολές του στον Ατλαντικό, ενώνει φυλές και πολιτισμούς, αλλάζει ταυτότητα και κατεύθυνση, μαγεύει και συναρπάζει. Η Λεκάνη του Αμαζονίου απλώνεται σε εννέα χώρες της Νότιας Αμερικής και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι καλυμμένο από πυκνά τροπικά δάση. Σε ολόκληρη την περιοχή του Αμαζονίου βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες είδη του ζωικού βασιλείου. Η άγρια φύση κάνει αισθητή την παρουσία της κάθε στιγμή.

Περισσότερα...
Μάτσου Πίτσου
Μάτσου Πίτσου

Η "Χαμένη Πόλη των Ίνκας", αποτελεί έναν από τους ομορφότερους, αλλά και πιο αινιγματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Αμφιθεατρικά κτισμένη ανάμεσα σε δύο απρόσιτες κορυφές και σε υψόμετρο 2.450 μέτρων, υψώνεται σαν φρούριο στην ψηλή και τραχιά ράχη που δεσπόζει στον ποταμό Ουρουμπάμπα. Ένα τεχνικό θαύμα αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και αισθητικής, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ένα μυστικό καλά φυλαγμένο για αιώνες από τα γύρω βουνά και τους ορεσίβιους Κετσούα. Ανακαλύφθηκε μόλις το 1911 από τον Αμερικανό εξερευνητή Χίραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από πέτρινα ερείπια κατοικιών, υδραγωγείων, πύργων, ναών, ανακτόρων, λουτρών, αποθηκευτικών χώρων κλπ. θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά και διατηρημένα σε εξαιρετική κατάσταση. Πολυάριθμα πέτρινα σκαλοπάτια ενώνουν μεταξύ τους τα διάφορα επίπεδα της πόλης, που περιβάλλεται από χοντρά κυκλώπεια πέτρινα τείχη. Πολλοί από τους γρανιτένιους λίθους ζυγίζουν πάνω από 50 τόνους κι όμως είναι σκαλισμένοι και εφαρμοσμένοι μεταξύ τους με τόση ακρίβεια, που οι αρμοί δεν επιτρέπουν την είσοδο ούτε και της πιο λεπτής λάμας μαχαιριού. Εδώ ανακαλύπτει κανείς την τελειοποίηση της αρχιτεκτονικής των Ίνκας, ενώ οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ακόμα απαντήσει στο ερώτημα: πώς ήταν δυνατόν να φθάσουν σε τόσο τέλειες συμμετρίες χωρίς τη γνώση και τη χρήση τροχού, σίδερου και τσιμέντου;

Περισσότερα...
Λίμνη Τιτικάκα
Λίμνη Τιτικάκα

Φωλιασμένη στην αγκαλιά των Άνδεων σε υψόμετρο 3.900 μέτρων, είναι η πιο ψηλή, πλεύσιμη λίμνη του κόσμου, μια υδάτινη επιφάνεια μήκους 176 χιλιόμετρων, μέγιστου πλάτους 80 χιλιόμετρων και μέγιστου βάθους 280 μέτρων. Τα κρύα νερά της έχουν μέση θερμοκρασία δεκατριών βαθμών Κελσίου, καθώς τα 25 ποτάμια που την τροφοδοτούν κατεβαίνουν από τα πανύψηλα και αιώνια χιονισμένα βουνά που την περιβάλουν. Παραλίμνιες πόλεις και βουνά καθρεφτίζονται στα νερά της, άνθρωποι ζουν και μοχθούν στις όχθες της, ψαρόβαρκες αυλακώνουν τα γαλάζια νερά της. Η Τιτικάκα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτισμού και των μυστικιστικών δοξασιών των Ίνκας: από τα νερά της ξεκίνησε η δημιουργία της ζωής, σύμφωνα με την κοσμογονία τους. Η λατρεία της λίμνης εξακολουθεί να συντηρείται ζωντανή. Με τελετές και επικλήσεις στις δυνάμεις της, οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται στη λίμνη για να εξασφαλίσουν καλό καιρό, ασφαλή νερά και καλή αλιευτική σοδειά. Περί τα 6 χιλιόμετρα από το Πούνο βρίσκεται το παράξενο αρχιπέλαγος των νησιών από καλάμι τοτόρα, που κατοικούνται από τους Ούρος. Τα νησιά των Ούρος είναι πλωτά νησιά-κατοικημένες σχεδίες. Το έδαφός τους έχει δημιουργηθεί από την πυκνότατη υδρόβια βλάστηση, που ριζώνει κατά τόπους στον βυθό της λίμνης και ξεραίνεται στην επιφάνεια - σαν στρώματα πλεγμένης ψάθας. Με αυτά τα ξεραμένα φυτά φτιάχνουν τις καλύβες τους, τις βάρκες τους και πολλά άλλα αντικείμενα.

Περισσότερα...
1/4
Περού, ατομικό ταξίδι
Μάθε περισσότερα
9 ΗΜΕΡΕΣ - 6 ΝΥΧΤΕΣ
Περού, ατομικό ταξίδι
απο 2475

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Η κουζίνα Nikkei … στο πιάτο σας από τη Manessis Travel!
Η κουζίνα Nikkei … στο πιάτο σας από τη Manessis Travel!
Ο συνδυασμός ιαπωνικών τεχνικών μαγειρικής και τα νέα συστατικά από το Περού έδωσαν ζωή σε μια νέα κουζίνα, γνωστή ως Nikkei. Μια δοκιμή θα σας πείσει! Που αλλού; Στο Περού!
8 Jul 2023