ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
Νοτιοδυτική Γαλλία (Μασσαλία - Μπορντώ)

Νοτιοδυτική Γαλλία (Μασσαλία - Μπορντώ)

Package Image
Package Image
Package Image
ΓΕΝΙΚΑ

Η περιοχή της Νοτιοδυτικής Γαλλίας είναι γεμάτη με καστροπολιτείες, μεσαιωνικά χωριά και πλούσια πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία. Από τα τεράστια λιβάδια με τα ηλιοτρόπια και τα αμπέλια πάνω σε πλαγιές λόφων μέχρι τα υπέροχα φαράγγια, η ομορφιά της περιοχή αυτής είναι εκπληκτική. Εδώ βρίσκονται επίσης παγκοσμίως γνωστοί γαστρονομικοί και οινολογικοί παράδεισοι!

Ιδανικος προορισμος για
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Γαστρονομία
Καρκασόν (Carcassonne)
Καρκασόν (Carcassonne)

Η Καρκασόν (Carcassonne) είναι μία παραμυθένια πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας με πλούσια ιστορία, κτισμένη σε στρατηγική θέση κοντά στα ισπανικά σύνορα. Αποτελεί μια από τις λίγες μεσαιωνικές πόλεις, των οποίων έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό τους κέντρο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η οχυρωμένη παλιά πόλη (Cité de Carcassonne) με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και το Κάστρο του 12ου αιώνα έχει επανειλημμένα επιλεγεί ως φυσικό σκηνικό για το γύρισμα ταινιών εποχής, όπως ο Ρομπέν των Δασών, ενώ η Κάτω Πόλη (Ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων, διασχίζεται από το περίφημο Κανάλι της Μεσημβρίας.

Περισσότερα...
Τουλούζη
Τουλούζη

Η Τουλούζη είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας και η τρίτη γαλλική πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, μετά το Παρίσι και τη Λυών. Βρίσκεται κοντά στα Πυρηναία και τα σύνορα με την Ισπανία. Είναι το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς και έδρα της αεροναυπηγικής εταιρίας Airbus. Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Γαρούνα (Garonne). Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης με τα τούβλα σε ροζ απόχρωση, της έχει χαρίσει το υποκοριστικό η "Ροζ Πόλη" (Ville Rose).

Περισσότερα...
Μπορντώ
Μπορντώ

Το Μπορντώ, το καμάρι της Νοτιοδυτικής Γαλλίας και η πρωτεύουσα της Ακουιτανίας, είναι κτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Γαρούνα (Garonne). Αντλεί ζωντάνια από τους φοιτητές του, αλλά επιδεικνύει και έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, χάρη στο φανατικό οινόφιλο κοινό του, το οποίο καταφθάνει από κάθε γωνιά της Ευρώπης για να μυηθεί στα μυστικά του κρασιού, στον "αμπελώνα του κόσμου". Στην περιοχή όπου ο οίνος ορίζει την Art de Vivre, όλα είναι μεθυστικά όμορφα, διότι "οίνος ευφραίνει καρδίαν"… Στιλάτη, σαγηνευτική, με τον χαλαρό αέρα της γαλλικής εξοχής, η γενέθλιος πόλη του μεγάλου φιλοσόφου του Διαφωτισμού Montesquieu, έχει πολλά επίθετα: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sémillon Muscadelle...50 ονομασίες διάσημες και 1200 κρασιά από ανακτορικούς αμπελώνες "Châteaux" μιας άλλης εποχής. Η οχύρωσή της, η λεγόμενη "bordelais", είναι η αμπελουργική της ζώνη. Η "Ωραία Κοιμωμένη", όπως την αποκαλούν, ξύπνησε μέσα από μιαν ανάπλαση εκατοντάδων κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και προστατεύονται από την UNESCO. Τον 19ο αιώνα ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε: "Πάρτε τις Βερσαλλίες, προσθέστε την πόλη της Anvers (Αμβέρσα) και θα έχετε το Μπορντώ". Η πόλη που σήμερα είναι λιμάνι στο πλωτό τμήμα του ποταμού, έχει επίσης έντονη εμπορική δραστηριότητα που συνδυάζεται άριστα και με αντίστοιχη βιομηχανική.

Περισσότερα...
1/3
Το Κανάλι της Μεσημβρίας/Le Canal du Midi
Το Κανάλι της Μεσημβρίας/Le Canal du Midi

Το Κανάλι της Μεσημβρίας (Le Canal du Midi) είναι ένας υδάτινος δίαυλος, που ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό μέσω του ποταμού Γαρούνα (Garonne). Έχει μήκος 240 χιλιόμετρα, αλλά το συνολικό του μήκος με τα βοηθητικά έργα ανέρχεται σε 326 χιλιόμετρα. Το βάθος του φθάνει τα 2,5 μέτρα και πλάτος του τα 10 μέτρα. Διαθέτει περίπου 90 υδατοφράκτες, οι οποίοι, όπως και στο κανάλι του Παναμά, χρησιμεύουν στην εξισορρόπηση της υψομετρικής διαφοράς των περιοχών της αρχής και του τέλους του, που ανέρχεται σε 190 μέτρα. Συμπληρωματικά έχουν κατασκευαστεί συνολικά 328 έργα, όπως γέφυρες, φράγματα και μια σήραγγα. Το "Κανάλι των δύο Θαλασσών" αποτελεί ένα μεγαλειώδες έργο υδρομηχανικής, ένα τεχνολογικό επίτευγμα του 17ου αιώνα - οι εργασίες ξεκίνησαν το 1666 επί Λουδοβίκου ΙΔ΄ και ολοκληρώθηκαν 15 χρόνια αργότερα. Από το 1996 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Περισσότερα...
Μπορντώ, Μουσείο κρασιού "La Cité du Vin"
Μπορντώ, Μουσείο κρασιού "La Cité du Vin"

Το μουσείο του κρασιού "La Cité du Vin" βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Γαρούνα. Άνοιξε τις πύλες του το 2016 και φιλοδοξεί να συνδέσει την πόλη με την οινική κουλτούρα. Βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και είναι κατασκευασμένο με πολύ φαντασία! Αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα μας ξεναγεί με ένα μοντέρνο multimedia στυλ. Στην καρδιά του μουσείου υπάρχει μια μόνιμη έκθεση 19 θεματικών χώρων, που παρουσιάζουν μια γενική εικόνα των αμπελώνων του κόσμου, την ανάπτυξη των οικόσιτων αμπελιών, τους περίπλοκους τρόπους παραγωγής του κρασιού, τις γευστικές νότες του ποτού, ιστορικές παρουσιάσεις για τη μεταφορά κρασιού και την γενικότερη οινική ιστορία, που χρονολογείται από το 6000 π.Χ

Περισσότερα...
Σπήλαιο Λασκώ
Σπήλαιο Λασκώ

Το σπήλαιο Λασκώ (Grotte de Lascaux) είναι ένα από τα πιο σημαντικά σπήλαια με περίπου 2.000 σπουδαίες τοιχογραφίες/εγχάρακτες παραστάσεις παλαιολιθικής εποχής, ιδιαίτερα διακρινόμενες όχι μόνον ως προς τον αριθμό τους, αλλά και ως προς την αισθητική τους. Έχει αποκληθεί η "Καπέλα Σιξτίνα των τοιχογραφιών", οι "Βερσαλλίες της Προϊστορίας" και η "Γαλλική Αλταμίρα". Η μέθοδος του άνθρακα-14 έδειξε ότι οι βραχογραφίες αυτές, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους "μαινόμενους ταύρους" του Πικάσο, υπάρχουν εδώ και 17.000 έτη. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από τέσσερις εφήβους στις 12 Σεπτεμβρίου 1940.

Περισσότερα...
1/3
Φουά γκρα & Κασουλέ...
Φουά γκρα & Κασουλέ...

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο φουά γκρα ή το παραδοσιακό πιάτο κασουλέ με φασόλια, λουκάνικο και πάπια. Επίσης, ψάρια γλυκού νερού, τρούφες, μανιτάρια και τοπικά φρούτα και λαχανικά. Και φυσικά, κάποια από τα περίφημα κρασιά της περιοχής!

Περισσότερα...
1/1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφία του προορισμού
Παρίσι - Disneyland
Φωτογραφία του προορισμού
Αλσατία
Φωτογραφία του προορισμού
Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα
Φωτογραφία του προορισμού
Γαλλική Ριβιέρα - Κυανή Ακτή - Προβηγκία - Κάννες
Φωτογραφία του προορισμού
Κορσική