Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Βραζιλία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Βραζιλία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Βραζιλία Διακοπές - Προσφορές

Μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου είναι η Βραζιλία. Μια χώρα μαγευτική, θερμή, πολύχρωμη. Χώρα του καφέ, του κακάο, του καουτσούκ και του ζαχαροκάλαμου, χώρα του χρυσού και των πολύτιμων λίθων, χώρα του έρωτα, της μουσικής, του χορού και του ήλιου. Χώρα με τροπικά δάση, πρωτόγονους πολιτισμούς, θαύματα της φύσης, συναρπαστικές πόλεις. Εδώ, όλα υπάρχουν στον υπερθετικό βαθμό: το καλύτερο καρναβάλι! Οι γραφικότερες τροπικές παραλίες στον Ατλαντικό! Το τελειότερο ποδόσφαιρο! Οι εντυπωσιακότερες γυναίκες! Το μεγαλοπρεπέστερο ποτάμι, ο Αμαζόνιος, που διατρέχει την καρδιά της! Όλα τεράστια, όλα υπερβολικά σαν να συνωμοτούν για να αφήσουν στον ταξιδιώτη μια αξέχαστη ανάμνηση. Η ιστορία της Βραζιλίας είναι γραμμένη με το αίμα των δούλων και των κατακτητών της. Ο Βραζιλιάνικος πληθυσμός μοιάζει σαν ένα τεράστιο ψηφιδωτό εθνοτήτων και επιμειξιών, σκορπισμένο σε μια απέραντη έκταση. Παγανιστικές τελετές, αφρικανικά τύμπανα, Ινδιάνοι, μεστίζος, μουλάτος. Φαβέλες και ουρανοξύστες. Νέγρικη ή λευκή, πλούσια ή φτωχή, είναι μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις.

Highlights Βραζιλίας

placeholder
Αξιοθέατα
placeholder
Δραστηριότητες
shutterstock_421013497-RIO-DE-JANEIRO_-BRAZIL
shutterstock_421013497-RIO-DE-JANEIRO_-BRAZIL

Ρίο ντε Τζανέιρο

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο, ανάμεσα στον κόλπο Γκουαναμπάρα και τον Ατλαντικό ωκεανό, ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους την 1η Ιανουαρίου του 1502 και θεωρώντας ότι ήταν ένας ποταμόκολπος, του έδωσαν το όνομα "Ποταμός του Ιανουαρίου". Η "cidade maravilhosa, η "θαυμάσια πόλη", είναι κτισμένη σε μια πανέμορφη τοποθεσία με τροπικά δάση, φυτείες ζαχαροκάλαμου και μπανάνας, λόφους και υπέροχες παραλίες, με πιο διάσημες την Κοπακαμπάνα, την Ιπανέμα και τη Λεμπλόν. Ορόσημα και σύμβολα της πόλης των καριόκας είναι το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή που στέκει αγέρωχο στον λόφο Κορκοβάντο, το στάδιο Μαρακανά, ο "ναός του ποδοσφαίρου" για τους ντόπιους, οι φαβέλες, οι τεράστιες παραγκουπόλεις και φυσικά, το πιο τρελό καρναβάλι του κόσμου με τις εντυπωσιακές χορεύτριες να λικνίζονται αισθησιακά στους ρυθμούς της σάμπα.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο, ανάμεσα στον...

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο, ανάμεσα στον...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_337634303
shutterstock_337634303

Καταρράκτες Ιγκουασού

Το Εθνικό Πάρκο του Ιγκουασού είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς τροπικό δάσος, στην καρδιά του οποίου βρίσκονται οι 272 καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, που εκτείνονται σε 2,7 χιλιόμετρα, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα φθάνουν σε ύψος ακόμα και τα 80 μέτρα. Η περιοχή μοιράζεται ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Γέφυρες και μονοπάτια οδηγούν στην άκρη των καταρρακτών, στη μέση των ουράνιων τόξων, όπου με εκκωφαντική δύναμη το "Μεγάλο Νερό" αποκαλύπτει το μεγαλείο του και η όμορφη Ινδιάνα Ναϊπί εξηγεί τον θρύλο της προέλευσής τους.

Το Εθνικό Πάρκο του Ιγκουασού είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς...

Το Εθνικό Πάρκο του Ιγκουασού είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_129120392
shutterstock_129120392

Το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Καρναβάλι αποτελεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς. Η προετοιμασία του διαρκεί σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο - λέγεται ότι για τους κατοίκους του Ρίο η χρονιά ξεκινά μετά το τέλος του καρναβαλιού. Πρωτότυπα κοστούμια, μουλάτες καλλονές και σάμπα. Μία ευκαιρία για ολοκληρωτική απελευθέρωση - ένας ομαδικός παροξυσμός και παραλήρημα. Για τέσσερις ημέρες το Ρίο ντε Τζανέιρο μεταμορφώνεται! Οι Βραζιλιάνοι ξεχνούν για λίγο τη φτώχεια, τις έγνοιες και την καθημερινότητά τους και ξεφαντώνουν χορεύοντας σάμπα. Διαγωνισμοί κοστουμιών, χορός και μουσική στους δρόμους, πάρτι μεταμφιεσμένων στα night club της πόλης, πυροτεχνήματα και η περίφημη παρέλαση των σχολών της σάμπα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον Σαμπόντρομο (Σαμποδρόμιο), συνθέτουν το σκηνικό του πιο θεαματικού καρναβαλιού στον κόσμο. Στην παρέλαση παίρνουν μέρος χιλιάδες χορευτές που φορούν φαντασμαγορικές στολές και εντυπωσιακές χορεύτριες που φορούν μόνο τα… απολύτως απαραίτητα. Πλήθος από μουσικές μπάντες συνοδεύουν τις παρελάσεις των μεταμφιεσμένων που οργανώνουν οι διάφορες σχολές σάμπας (escolas de samba). Το καρναβάλι του Ρίο θεωρείται ο βασιλιάς των καρναβαλιών και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το Καρναβάλι αποτελεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο το σημαντικότερο...

Το Καρναβάλι αποτελεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο το σημαντικότερο...

Περισσότερα
placeholder
iStock-641377418
iStock-641377418

Σάμπα

Η Σάμπα (Samba) είναι μουσικοχορευτικό είδος και πολιτισμικό χαρακτηριστικό της Βραζιλίας. Αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του βραζιλιάνικου πολιτισμού, και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον ζωηρό ρυθμό της και την ερωτική της χορευτική έκφραση. Οι ρίζες της ανάγονται στην Δυτική Αφρική, από την οποία εκατομμύρια ιθαγενών μεταφέρθηκαν σαν σκλάβοι στον Νέο Κόσμο κατά την εποχή του δουλεμπορίου. Οι χορευτικές και τραγουδιστικές φόρμες της προέκυψαν από αφροβραζιλιάνικες λαϊκές εκφράσεις που, με τη σειρά τους, επηρεάστηκαν από άλλα είδη μουσικής των πόλεων στις αρχές του αιώνα. Αν και μουσική και χορός σάμπα αναπτύχθηκαν σε πολλά σημεία της Βραζιλίας, γενέτειρα της σύγχρονης σάμπα των πόλεων είναι η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το πρώτο τραγούδι που επίσημα αναγνωρίστηκε ως "σάμπα" ήταν το "Pelo telefone", μια επιτυχία στη διάρκεια του καρναβαλιού του 1917 στο Ρίο. Η σάμπα καθιερώθηκε ως κυρίαρχη μουσική του καρναβαλιού, σύντομα όμως αποδεσμεύτηκε από τον εποχιακό της χαρακτήρα και άρχισε να ακούγεται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Από το 1920 άρχισε η ανάπτυξη των escolas de samba (σχολές σάμπα), οι οποίες οργάνωναν παρέες και άρματα για συμμετοχή στο ετήσιο καρναβάλι.

Η Σάμπα (Samba) είναι μουσικοχορευτικό είδος και πολιτισμικό...

Η Σάμπα (Samba) είναι μουσικοχορευτικό είδος και πολιτισμικό...

Περισσότερα
placeholder
capoeira
capoeira

Καποέιρα

Η καποέιρα είναι μια αυθεντική λαϊκή καλλιτεχνική έκφραση, ένα αμάλγαμα φυλετικής πάλης, μουσικής, χορών και αφρικανικών τραγουδιών, που αντιπροσωπεύει σήμερα ένα από τα προπύργια της εθνικής ταυτότητας της Βραζιλίας. Συνδυάζει τις μορφές της πάλης, του παιχνιδιού και του χορού. Οι κινήσεις είναι πάντα ρευστές και κυκλικές. Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο: δεν συνοδεύει απλά τον χορό, αλλά εμψυχώνει ή καλμάρει τους χορευτές και μεταφέρει μηνύματα και εικόνες από την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Η καποέιρα έχει τις ρίζες της στην πορεία των σκλάβων από την Αφρική. Ξεκίνησε ως αφρικανική πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τους σκλάβους ενάντια στη φυσική και πολιτισμική τους καταπίεση. Η αφρικανική αυτή πάλη των σκλάβων απαγορεύθηκε από τους καταπιεστές στα senzalas (καταλύματα των σκλάβων), γιατί θεωρούνταν από τους αφέντες πρόφαση εξέγερσης. Έτσι οι σκλάβοι αναγκάστηκαν να γυμνάζονται λαθραία στο δάσος. Η καποέιρα αποκαταστάθηκε επίσημα το 1932 και τελικά ανακηρύχθηκε εθνικό άθλημα.

Η καποέιρα είναι μια αυθεντική λαϊκή καλλιτεχνική έκφραση, ένα...

Η καποέιρα είναι μια αυθεντική λαϊκή καλλιτεχνική έκφραση, ένα...

Περισσότερα
placeholder

Προτεινόμενα Manessis