ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
Τανζανία - Ζανζιβάρη

Τανζανία - Ζανζιβάρη

ΓΕΝΙΚΑ

Περισσότερο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο προορισμό, η Τανζανία είναι η χώρα του σαφάρι. Οι ιπποπόταμοι χαράζουν λασπώδεις οδούς, οι ελέφαντες περιπλανούνται κατά μήκος εποχιακών οδών μετανάστευσης και οι χιμπατζήδες αιωρούνται στις κορυφές των δέντρων. Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ασύγκριτες ευκαιρίες για να ζήσετε αυτόν τον φυσικό πλούτο. Κάντε ένα σαφάρι και παρακολουθείστε τους κροκόδειλους, τις καμηλοπαρδάλεις, τα αρχαία δέντρα Μπαομπάμπ, τα υδρόβια πουλιά και τα εντυπωσιακά λιοντάρια. Στις ακτές της Τανζανίας, το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, αποτέλεσε το μήλο της έριδος για πολλές εθνότητες και είναι έτοιμο για να σας χαλαρώσει με την τροπική του βλάστηση, να σας ταξιδέψει σε εξωτικούς κόσμους με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσιους υφάλους, να σας διηγηθεί ιστορίες στην Πέτρινη Πόλη του και να σας μυήσει στα μυστικά των μπαχαρικών και γεύσεών του. Ό,τι καλύτερο είναι ο συνδυασμός για διακοπές σε εξωτικές παραλίες στο όμορφο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης με ένα οργανωμένο σαφάρι στην Τανζανία

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Σερενγκέτι
Σερενγκέτι

Ο Εθνικός Δρυμός του Σερενγκέτι βρίσκεται στη βορειοκεντρική Τανζανία, στα σύνορα με την Κένυα. Ιδρύθηκε το 1951 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριων ζώων του πλανήτη. Εδώ ζουν προστατευμένα χιλιάδες ζώα της αφρικανικής πανίδας - 350 είδη πτηνών και 35 είδη θηλαστικών: γκνου, ζέβρες, γαζέλες, λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ύαινες, πίθηκοι, βουβάλια, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι, στρουθοκάμηλοι κλπ. Στη γλώσσα των Μασάι η λέξη siringiti σημαίνει "ατέλειωτες πεδιάδες". Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από "νησίδες" γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη.

Περισσότερα...
Ζανζιβάρη
Ζανζιβάρη

Μήλον της έριδος για πολλές εθνότητες και για πολλούς λαούς, όπως οι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Ινδοί, οι Πορτογάλοι, οι Άραβες και οι Άγγλοι, το εξωτικό νησί της Ζανζιβάρης βρίσκεται σε μια κομβική θέση στον Ινδικό ωκεανό, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την ανατολική Αφρικανική ακτή, απέναντι από το Νταρ Ες Σαλάμ. Ένα παρθένο νησί με τροπική βλάστηση, φυτείες μπαχαρικών, παραλίες με ολόλευκη άμμο, σμαραγδένια νερά, πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, ένας μαγικός τόπος στον οποίο συναντιούνται και αναμειγνύονται ο αραβικός και ο αφρικανικός πολιτισμός.

Περισσότερα...
Νγκορονγκόρο
Νγκορονγκόρο

Ο κρατήρας Νγκορονγκόρο είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου - το βάθος του είναι 610 μέτρα, ο δε πυθμένας του καλύπτει μια έκταση 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Νγκορονγκόρο πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια ήταν ένα πανύψηλο βουνό, σαν το Κιλιμάντζαρο, πλησίαζε δηλαδή τα 6.000 μέτρα. Μια τρομακτική έκρηξη κάλυψε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα με εκατομμύρια τόνους λάβα. Ο κρατήρας φιλοξενεί περίπου 25.000 μεγάλα ζώα (ζέβρες, γκνου, γαζέλες, βουβάλια, λιοντάρια, ελέφαντες, μαύροι ρινόκεροι, ιπποπόταμοι, τσακάλια, τσίταχ, ιμπάλα, λεοπαρδάλεις κλπ.). Είναι ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς και μοναδικού μεγαλείου - ένας πραγματικός κήπος της Εδέμ, αφού εκτός από τις χιλιάδες ζώα, διαθέτει πλούσια βλάστηση, ρυάκια, ποτάμια και στο κέντρο του η Λίμνη Μαγκάντι (Magadi) με πανέμορφα υδρόβια πτηνά.

Περισσότερα...
Εθνικό Πάρκο της Λίμνη Μανιάρα
Εθνικό Πάρκο της Λίμνη Μανιάρα

Το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα έχει έκταση 330 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 230 καλύπτει η όμορφη λίμνη του. Αν και μικρό σε διάσταση, είναι παγκοσμίως γνωστό για τους ελέφαντες και κυρίως για τα λιοντάρια που ανεβαίνουν σε δέντρα (Tree climbing lions), καθώς και για την μεγάλη ποικιλία στα είδη των πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Η πανίδα του πάρκου αυτού περιλαμβάνει επίσης ελέφαντες, ιπποπόταμους, βουβάλια, καμηλοπαρδάλεις, μπαμπουίνους, πίθηκους κλπ.

Περισσότερα...
1/4
Στα πάρκα της Τανζανίας και η εξωτική Ζανζιβάρη
Μάθε περισσότερα
9 ΗΜΕΡΕΣ - 7 ΝΥΧΤΕΣ
Στα πάρκα της Τανζανίας και η εξωτική Ζανζιβάρη
απο 3090