Δαλματικές Ακτές - Αδριατική - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Δαλματικές Ακτές - Αδριατική <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Δαλματικές Ακτές - Αδριατική <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Δαλματικές Ακτές - Αδριατική Διακοπές - Προσφορές

Οι Δαλματικές Ακτές αποτελούν μια ιστορική περιοχή της Αδριατικής. Όμορφες μικρές παραλίες, σμαραγδένια νερά, πολυάριθμα νησάκια, βραχώδεις ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, δασωμένα βουνά συνθέτουν το μαγευτικό φυσικό τοπίο. Οι μεσαιωνικές πόλεις με το άψογα διατηρημένο ιστορικό τους κέντρο, τα γραφικά χωριά με τα λιθόστρωτα σοκάκια, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το υπέροχο μεσογειακό κλίμα καθορίζουν το πλαίσιο για πανέμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες.     

Highlights Δαλματικών Ακτών

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_245388445
shutterstock_245388445

Κροατία

Η γειτονική μας Κροατία θεωρείται και είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης. Ο λόγος εξαιρετικά απλός: μία δαντελωτή ακτογραμμή, παραθαλάσσιες πόλεις που αναδύουν αρώματα άλλων εποχών, γραφικά χωριά, αμέτρητα νησιά και ένας φυσικός πλούτος που μεταφράζεται σε δασοσκεπείς λόφους, βουνά, ποτάμια, λίμνες και οροπέδια. Η Κροατία έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την επίσκεψη στη χώρα μία υπέροχη και πρωτόγνωρη εμπειρία: το μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ, το κοσμικό Ζάγκρεμπ, το μαγευτικό Σπλιτ, τα νησιά του Κροατικού αρχιπελάγους και το ξακουστό Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Πλίβιτσε, όλα οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Σε αυτά προστίθενται η πολυεθνική κροατική κουζίνα με κεντρικο-ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές μίξεις, καθώς και τα άκρως ενδιαφέροντα δαλματικά κρασιά, με αποτέλεσμα να ανακηρύσσεται η Κροατία σε έναν περιζήτητο ταξιδιωτικό προορισμό.

Η γειτονική μας Κροατία θεωρείται και είναι μία από τις ομορφότερες...

Η γειτονική μας Κροατία θεωρείται και είναι μία από τις ομορφότερες...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_87015431
shutterstock_87015431

Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι μια Βαλκανική χώρα-σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων. Εδώ συναντώνται οι Σλαβικές, Γερμανικές, Ρομανικές και Φινο-ουγγρικές γλωσσικές και πολιτιστικές ομάδες. To έδαφός της έχει μια διάρθρωση ψηφιδωτού, με μεγάλη ποικιλία τοπίων και βιοποικιλότητας μέσα στη μικρή έκτασή της: Αλπικό στα βορειοδυτικά, Μεσογειακό στα νοτιοδυτικά, Παννονιακό στα βορειοανατολικά και Δειναρικό στα νοτιοανατολικά. Αυτά αντιστοιχούν χονδρικά στις παραδοσιακές περιοχές της Σλοβενίας, με βάση τις πρώην τέσσερις χώρες του στέμματος των Αψβούργων (Καρνιόλη, Καρινθία, Στυρία και τα Παράλια). Κάθε μία διαθέτει τις δικές της φυσικές, γεωγραφικές, αρχιτεκτονικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, γι΄ αυτό και η Σλοβενία χαρακτηρίζεται ως "η Ευρώπη σε μικρογραφία". Η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα έχει πολλά κτίρια μπαρόκ, νεοκλασικά και αρ νουβό, καθώς και αρκετά σημαντικά έργα του ντόπιου αρχιτέκτονα Γιόζε Πλέτσνικ. Το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο με τα λιθόστρωτα δρομάκια στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και το σκαρφαλωμένο σε λόφο μεσαιωνικό της κάστρο αποπνέουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την αυθεντική κομψότητα μιας λιλιπούτειας μαγευτικής πόλης.

Η Σλοβενία είναι μια Βαλκανική χώρα-σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών...

Η Σλοβενία είναι μια Βαλκανική χώρα-σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock-66302221
shutterstock-66302221

Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο ή Μαύρο Βουνό, όπως μεταφράζεται το όνομά του, είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της την Ποντγκόριτσα. Το "Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων" απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2006. Ένας εντυπωσιακός συνδυασμός βουνού και θάλασσας, υπέροχες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις και γραφικά χωριά, έντονη νυχτερινή ζωή και νοστιμότατη κουζίνα συντελούν στο αποτελεί η μικρή αυτή χώρα πόλο έλξης τουριστών. Η παλιά πόλη του Κότορ, η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται ένας από τους ωραιότερους οχυρωμένους μεσαιωνικούς οικισμούς της Αδριατικής. Η Μπούντβα είναι η "μητρόπολη του Μοντενέγρικου τουρισμού".

Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο ή Μαύρο Βουνό, όπως μεταφράζεται το...

Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο ή Μαύρο Βουνό, όπως μεταφράζεται το...

Περισσότερα
placeholder