Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Καναδάς <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Καναδάς <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Καναδάς Διακοπές - Προσφορές

Ο Καναδάς είναι μια αχανής χώρα - δεύτερη σε μέγεθος μετά τη Ρωσία - και από τις πιο αραιοκατοικημένες. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της Βορειοαμερικανικής ηπείρου, με εξαίρεση την Αλάσκα, που ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίμνες, λιβάδια, ποτάμια, φιόρδ, καταρράκτες, βουνά, δάση, παγετώνες – εναλλασσόμενα τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Η αδάμαστη φύση και το ξεχωριστό μωσαϊκό των ανθρώπων της πολυπολιτισμικής του κοινωνίας, προσδίδουν στο έθνος τον ξεχωριστό και σύνθετο χαρακτήρα του.

Highlights του Καναδά

placeholder
Αξιοθέατα
parliamentOttawa
parliamentOttawa

Οτάβα

Η πρωτεύουσα του Καναδά βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στη δεξιά όχθη του ομώνυμου ποταμού, παραπόταμου του Σεντ Λόρενς. Μέχρι το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα στην περιοχή της Οτάβας κατοικούσαν σχεδόν αποκλειστικά αυτόχθονες Αλγκόνκιν (Algonquin). Ο Γάλλος εξερευνητής Σαμουέλ ντε Σαμπλέν (Samuel de Champlain) έφθασε στην περιοχή το 1612. Η πόλη ιδρύθηκε επίσημα το 1826 από τον Άγγλο συνταγματάρχη Τζον Μπάι (John By), ο οποίος σχεδίασε τα πρώτα οικοδομικά τετράγωνα, χάραξε τους πρώτους δρόμους και επέβλεψε την κατασκευή της πλωτής διώρυγας Ριντώ (Rideau Canal), που ένωσε τον ποταμό Οτάβα με τη λίμνη Οντάριο. Προς τιμήν του, η παραποτάμια αυτή κωμόπολη ονομάστηκε αρχικά Μπάιτουν (Bytown) – το σημερινό της όνομα το έλαβε το 1854 και προέρχεται από την ομώνυμη φυλή αυτοχθόνων που κατοικούσαν στην περιοχή - η λέξη "Οτάβα" πιθανολογείται ότι σημαίνει "οι άνθρωποι του δάσους" ή "οι έμποροι". Τέσσερα χρόνια αργότερα, η βασίλισσα Βικτορία επέλεξε να την πόλη αυτή ως πρωτεύουσα του Καναδά. Η πόλη έχει μνημειακή όψη στο κέντρο, όπου υψώνονται επιβλητικά και σημαντικά κτίρια - όπως το μέγαρο του Κοινοβουλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το μουσείο Καναδικής Ιστορίας και Πολιτισμού, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Καθεδρικός ναός κ.ά. - και γαλήνια και ευχάριστη στην περιφέρεια, όπου εκτείνονται οι συνοικίες με πολυάριθμες επαύλεις και μεγάλους κήπους.

Η πρωτεύουσα του Καναδά βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της...

Η πρωτεύουσα του Καναδά βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_219442810-The-beautiful-Toronto_s-skyline-with-CN-Tower-over-lake.-Urban-architecture
shutterstock_219442810-The-beautiful-Toronto_s-skyline-with-CN-Tower-over-lake.-Urban-architecture

Τορόντο

Το Τορόντο είναι πρωτεύουσα της ομόσπονδης επαρχίας Οντάριο, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και η "οικονομική πρωτεύουσα" της χώρας. Βρίσκεται στον νοτιοανατολικό Καναδά, στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Οντάριο. Τόπος συνάντησης διαφορετικών φυλών, θρησκειών και πολιτισμών, το Τορόντο θεωρείται η πόλη με τις περισσότερες εθνότητες στον κόσμο. Το όνομά του σύμφωνα με μια παλιά τοπική ινδιάνικη διάλεκτο σημαίνει "τόπος συνάντησης". Με εξαιρετικό χωροταξικό σχεδιασμό, υπαίθριους χώρους αναψυχής, ποικίλες πολιτιστικές υποδομές (θέατρα, αίθουσες συναυλιών, μουσεία, γκαλερί) και αμέτρητες προτάσεις ψυχαγωγίας, το Τορόντο αποτελεί έναν ακαταμάχητο πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Το Τορόντο είναι πρωτεύουσα της ομόσπονδης επαρχίας Οντάριο, η...

Το Τορόντο είναι πρωτεύουσα της ομόσπονδης επαρχίας Οντάριο, η...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_198001466
shutterstock_198001466

Μόντρεαλ

Το κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά μετά το Τορόντο, είναι κτισμένο στο νοτιοδυτικό άκρο της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ. Αποτελεί την μεγαλύτερη γαλλόφωνη μητρόπολη του Καναδά, την μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του κόσμου μετά το Παρίσι, αλλά και την μεγαλύτερη δίγλωσση πόλη του κόσμου. Το όνομα Μόντρεαλ είναι παραφθορά του ονόματος του λόφου Mον Pουαγιάλ (Mont Royal, "Βασιλικό Βουνό"), κοντά στον οποίο βρίσκεται το κέντρο της πόλης. Στο ιστορικό του κέντρο με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση κτιρίων του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα από ολόκληρη τη Βορειοαμερικανική ήπειρο. Τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία της πόλης είναι η εκκλησία της Nοτρ Nταμ με την εξαίσια ξύλινη διακόσμηση και τα υπέροχα βιτρώ, καθώς και το πανέμορφο Δημαρχείο (Hôtel de Ville), από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκωλ εξεστόμισε το περίφημο "Vive le Québec libre" (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τις τεταμένες σχέσεις με τον Καναδά επί σειρά ετών. Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η εκκλησία του Χριστού, το πανέμορφο Marchée Bonsecours, το Εθνολογικό μουσείο (McCord Museum of National History), το Μουσείο Καλών Τεχνών, ο Βοτανικός κήπος, το Ολυμπιακό Στάδιο, ο λόφος McGill με το ομώνυμο πανεπιστήμιο, καθώς και η μήκους 32 χιλιομέτρων υπόγεια πόλη - η μεγαλύτερη του κόσμου (γνωστή ως RESO, ομόηχη της γαλλικής λέξης "Réseau" που σημαίνει δίκτυο).

Το κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά...

Το κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_248614414--Tourism-on-Petit-Champlain-Street_-in-Old-Quebec-City
shutterstock_248614414--Tourism-on-Petit-Champlain-Street_-in-Old-Quebec-City

Κεμπέκ

Ιστορική πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, το γραφικότατο Κεμπέκ είναι η μοναδική περιτειχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στη συμβολή των ποταμών Σεντ Λόρενς (St Lawrence) και Σεντ Τσαρλς (St Charles) - "Kébec" στην γλώσσα των αυτοχθόνων σημαίνει "η συμβολή των ποταμών" ή "εκεί όπου ο ποταμός στενεύει". Το Κεμπέκ έχει τη φυσιογνωμία μιας παλιάς γαλλικής πόλης του 18ου αιώνα. Ένα κομμάτι φινετσάτης Ευρώπης μέσα στην καρδιά της Αμερικής. Αποτελείται από την Άνω Πόλη - που είναι χτισμένη πάνω σε λοφοσειρά, 91 μέτρα ψηλότερα από τον ποταμό Σεντ Λόρενς - και την Κάτω Πόλη, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού αυτού. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με ελικοειδείς δρόμους. O αστικός πυρήνας διατηρεί μέχρι σήμερα την επιβλητική του ακρόπολη, με τείχη μήκους 4,6 χιλιομέτρων σε άριστη κατάσταση, στενά, φιδογυριστά δρομάκια, αμαξήλατα οχήματα και πανέμορφα παλιά κτίρια. Η παλιά πόλη του Κεμπέκ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ιστορική πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, το...

Ιστορική πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, το...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_99245594
shutterstock_99245594

Βανκούβερ

Το κοσμοπολίτικο Βανκούβερ βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Βρετανικής Κολομβίας (British Columbia - πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας είναι η πανέμορφη Βικτώρια στο νησί Βανκούβερ). Ανάμεσα στα Βραχώδη Όρη και τον Ειρηνικό ωκεανό, το Βανκούβερ πλαισιώνεται από μια ειδυλλιακή φύση και χαρακτηρίζεται από αρκετά ήπιες για την περιοχή θερμοκρασίες. Αποτελεί την μεγαλύτερη αστική περιοχή στον δυτικό Καναδά και την τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Η πόλη χαρακτηρίζεται από πολυφυλετικότητα - οι κάτοικοί της έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας. Επίσης, η γειτνίασή της με τις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες πολιτιστικές αναμείξεις με τους νότιους γείτονες της πόλης. Το Βανκούβερ είναι μια εντυπωσιακή μεγαλούπολη που συνδυάζει την ποιότητα ζωής με τις άφθονες φυσικές ομορφιές και την επαφή με την ύπαιθρο - θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι κτισμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το κοσμοπολίτικο Βανκούβερ βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της...

Το κοσμοπολίτικο Βανκούβερ βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της...

Περισσότερα
placeholder

Προτεινόμενα Manessis