Αργεντινή - Παταγονία - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Αργεντινή - Παταγονία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Αργεντινή - Παταγονία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Αργεντινή - Παταγονία Διακοπές - Προσφορές

Αργεντινή
Η Αργεντινή είναι μετά τη Βραζιλία, η πιο εκτεταμένη χώρα της Νότιας Αμερικής, της οποίας καταλαμβάνει όλο το νότιο τμήμα ανατολικά των Άνδεων, ανάμεσα στη Γη του Πυρός και στις μεγάλες πεδιάδες του Ρίο Παρανά. Η "Χώρα του Αργύρου" έχει σχήμα σχεδόν τριγωνικό, που ακολουθεί το γενικό σχήμα της Νότιας Αμερικής, λεπτυνόμενο από βορρά προς νότο, με τη βάση του στον βορρά και την κορυφή του στο σημείο όπου τα νερά του Ατλαντικού ενώνονται με τα νερά του Ειρηνικού, καταλήγοντας στο ανατολικό τμήμα της Γης του Πυρός. Είναι η πιο Ευρωπαϊκή χώρα της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, τελείως διαφορετική από τους γείτονές της, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, τη γαστρονομία και κυρίως στην ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της. "Ο τυπικός Αργεντίνος είναι ένας Ιταλός που μιλάει Ισπανικά και σκέφτεται σαν Βρετανός". Χορεύει με πάθος στους ρυθμούς του τάνγκο, εμπνέεται από τους λυγερόκορμους γκαούτσος των πάμπας, μεθά με κρασί από τους αμπελώνες της Μεντόζα, εκστασιάζεται με το μεγαλοπρεπές θέαμα των καταρρακτών του Ιγκουασού, αφουγκράζεται τους τριγμούς των παγετώνων της Παταγονίας, αγγίζει τον ουρανό με το Τραίνο των Νεφών στη Σάλτα. Μια χώρα ιδιαίτερη, ποικιλόμορφη, συναρπαστική, που σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε!

Παταγονία
Παγετώνες, λίμνες, δάση φιόρδ και ακριτικά τοπία σε πλήρη αρμονία στο νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής, μία ανάσα από τον Νότιο Πόλο. Λίγα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη μπορούν να ανταγωνιστούν με το φυσικό μεγαλείο της Παταγονίας. Ως ένας από τους τελευταίους σταθμούς πριν την Ανταρκτική, η νότια περιοχή της ηπείρου επιβραβεύει με το παραπάνω εκείνους που αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το μακρινό αυτό ταξίδι. Οι χιονοσκεπείς βουνοκορφές πλαισιώνουν λίμνες που τροφοδοτούνται από παγετώνες και τα τιρκουάζ νερά τους είναι τόσο λαμπερά, που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στην Καραϊβική! Οι τεράστιοι παγετώνες δημιουργούν παγόβουνα διαφόρων μορφών και σχημάτων και οι καταρράκτες ρέουν σε πλούσιες, παρθένες κοιλάδες.

Highlights Αργεντινής

Αξιοθέατα
37-Buenos-aires-2
37-Buenos-aires-2

Μπουένος Άιρες

Το Μπουένος Άιρες, το "Παρίσι του Νότου" ή το "Παρίσι της Νότιας Αμερικής", είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής, η μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της. Η αρχική του ονομασία ήταν Ciudad de la Santinisima Trinidad y Puerto de Santa Maria de los Buenos Aires (Πόλη της Αγίας Τριάδας και Λιμάνι της Παναγίας των Καλών Ανέμων). Η πόλη είναι ρυμοτομημένη με παράλληλους και κάθετους δρόμους και σχεδόν ίσα οικοδομικά τετράγωνα. Μια πόλη βασισμένη σε δυτικά πρότυπα, που δημιουργήθηκε και κατοικήθηκε ως επί το πλείστον από Ευρωπαίους, γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή και τα πολιτιστικά της δρώμενα. Αφήστε την πένα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες να οδηγήσει τα βήματά σας "στην αιώνια πόλη, όπως το νερό και ο αέρας" και τις θεσπέσιες μελωδίες του Άστορ Πιατσόλα να σας παρασύρουν στους δρόμους και τις πλατείες της υπέροχης αυτής πόλης, στο "Mi Buenos Aires querido" (Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες) του "μάγου του τάνγκο" Κάρλος Γκαρντέλ.

Το Μπουένος Άιρες, το "Παρίσι του Νότου" ή το "Παρίσι της Νότιας...

Το Μπουένος Άιρες, το "Παρίσι του Νότου" ή το "Παρίσι της Νότιας...

Περισσότερα
placeholder
8cefe3adb7496cabb9156c6c2d77287a
8cefe3adb7496cabb9156c6c2d77287a

Δέλτα του ποταμού Παρανά, Τίγκρε

Ο Παρανά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Νότιας Αμερικής, μετά τον Αμαζόνιο και πηγάζει από την περιοχή του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Το Δέλτα του δημιουργεί χιλιάδες νησάκια, νησίδες και κανάλια σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως Τίγκρε, προς τιμήν του Yaguareté, του Ιαγουάρου, του μεγαλύτερου αιλουροειδούς της Αμερικής που κατοικούσε εκεί και σήμερα είναι είδος υπό εξαφάνιση. Τμήμα της περιοχής αυτής, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Μπουένος Άιρες, αποτελεί το καταπράσινο προάστιο Τίγκρε. Πλέοντας σε πλοιάριο κατά μήκος των διακλαδώσεων του ποταμού, μαζί με την ευχάριστη βαρκάδα, μας αποκαλύπτονται τα γραφικά ξύλινα σπίτια στηριγμένα σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού, με τις χαρακτηριστικές αποβάθρες, που φιλοξενούν το μικρό πλεούμενο ή καγιάκ για τις μετακινήσεις των ενοίκων του σπιτιού.

Ο Παρανά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Νότιας Αμερικής,...

Ο Παρανά είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Νότιας Αμερικής,...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_194129975
shutterstock_194129975

Στις πάμπας με τους Γκαούτσος (Gauchos)

Λέξη άγνωστης προέλευσης με την οποία χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι των "πάμπας", των απέραντων πεδιάδων της Νότιας Αμερικής. Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα η λέξη ήταν συνώνυμη του ληστή και του παράνομου, αλλά με τον τερματισμό των εμφυλίων πολέμων, η κακή φήμη των γκαούτσος σταδιακά ατόνησε. Σε αυτό συνετέλεσε και ο λογοτεχνικός και αργότερα ο κινηματογραφικός εξωραϊσμός της ζωής τους, με αποτέλεσμα ο γκαούτσο να εξελιχθεί σε θρυλική μορφή, σύμβολο της παλικαριάς, της ευγένειας και της δικαιοσύνης. Οι σκληροί, άξεστοι αγελαδάρηδες ανέβηκαν στην εκτίμηση του λαού με την ενεργό συμμετοχή τους στον επαναστατικό αγώνα για την ανεξαρτησία από την Ισπανία και τα κατορθώματά τους έμειναν θρυλικά. Σήμερα μερικές estancias, δηλαδή ράντσα, έχουν μετατραπεί σε λαογραφικά μουσεία με εκθέματα από τη σκληρή ζωή των γκαούτσος και οι επισκέπτες, αφού ξεναγηθούν στους χώρους, παρακολουθούν παράσταση με χορούς και τραγούδια, που κορυφώνεται με το γεύμα σε παραδοσιακή parilla.

Λέξη άγνωστης προέλευσης με την οποία χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι...

Λέξη άγνωστης προέλευσης με την οποία χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_28419370
shutterstock_28419370

Παταγονία

Η Παταγονία καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της Νοτιοαμερικανικής ηπείρου. Είναι μια αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, πυκνά δάση, ειδυλλιακές λίμνες, ορμητικά ποτάμια, δαντελωτές ακτογραμμές και μαγευτικούς παγετώνες. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής ανήκει στην Αργεντινή και εκτείνεται από τις Άνδεις μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό, ανάμεσα στον Rio Colorado στα βόρεια και τα στενά του Μαγγελάνου στα νότια. Το τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Χιλή (Magallanes) βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό και εκτείνεται από την περιοχή των Λιμνών στα βόρεια μέχρι τα στενά του Μαγγελάνου στα νότια. Ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, εκεί όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό, καθηλώνει τους επισκέπτες με την απόκοσμη ομορφιά του.

Η Παταγονία καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της...

Η Παταγονία καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της...

Περισσότερα
placeholder