ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία

Ιράν (Περσία)

Ιράν (Περσία)
ΓΕΝΙΚΑ

Ποίηση, ιστορία, πολιτισμός, θρησκεία, ελληνικά στοιχεία, γλώσσα φαρσί, πόλεις κυριολεκτικά βγαλμένες από τις "Χίλιες και μία Νύχτες", σπάνιες μυρωδιές μπαχαρικών, ένας ευγενικός, φιλόξενος λαός με βλέμμα εγκάρδιο και ...το Ρόδο του Ισφαχάν συμπληρώνουν το παζλ αυτού του υπέροχου τόπου! Ένα ταξίδι στο Ιράν μοιάζει με μια κατάδυση στον ανθρώπινο πολιτισμό και κρύβει απίστευτες εμπειρίες.

Ιδανικος προορισμος για
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Τεχεράνη
Τεχεράνη

Η πρωτεύουσα του Ιράν, η Τεχεράνη, βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας. Η πόλη ιδρύθηκε στην αρχή του 13ου αιώνα και αναπτύχθηκε ραγδαία. Το 1788 έγινε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και στολίστηκε με ανάκτορα, τεμένη και πολυάριθμα μνημεία. Την σύγχρονη όμως όψη της, την απέκτησε η πόλη μόλις το 1925 με τον Ριζά Χαν, τον ηγέτη της δυναστείας Παχλεβί. Επί των ημερών του, τα τείχη, οι παλιές πύλες και ολόκληρες συνοικίες εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήραν εκτεταμένες πλατείες και μεγάλοι δενδροφυτεμένοι δρόμοι. Η ιρανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη μουσεία, γκαλερί, τζαμιά και μνημεία, όμως, αυτό που πραγματικά πρέπει να "δει" κανείς στην Τεχεράνη είναι οι άνθρωποι και ο τρόπος ζωής τους. Είναι μια πόλη που θα τη γνωρίσεις στα café και τις τσαγερί της, στα μετρό και τα πάρκα της.

Περισσότερα...
Ισφαχάν
Ισφαχάν

Το Ισφαχάν, η πόλη-στολίδι του Ιράν, γοητεύει κάθε ταξιδιώτη με τα μνημεία της, που θεωρούνται από τα ωραιότερα και πιο ενδιαφέροντα του μουσουλμανικού κόσμου. Η λέξη Ισφαχάν είναι παρθική και σημαίνει στρατόπεδο. Οι Ιρανοί ονομάζουν την πόλη αυτή "Esfahān nesf-e jahān ast", που σημαίνει "το ήμισυ του κόσμου", εννοώντας ότι αν κάποιος δει το Ισφαχάν είναι σαν να έχει δει τον μισό κόσμο. Βρίσκεται στο κεντρικό Ιράν, 350 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, σε ίση περίπου απόσταση από την Κασπία θάλασσα και τον Περσικό κόλπο. Είναι κτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Ζαγιαντέ. Υπήρξε σταθμός καραβανιών και κέντρο εμπορικών διακινήσεων με μακρινές επαρχίες. Είναι η ωραιότερη και πιο πράσινη πόλη της Περσίας, με τους βαθυκύανους τρούλους των εξαίσιων κτιρίων της να κυριαρχούν στον ορίζοντα.

Περισσότερα...
Περσέπολη
Περσέπολη

Η ένδοξη Περσέπολη (Tahkt-e Jamshid: ο θρόνος του Jamshid) υπήρξε μια από τις πιο περίλαμπρες πρωτεύουσες του κόσμου και τα ερείπιά της αποδεικνύουν την αίγλη και το μεγαλείο της. Η πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, η "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", διαδέχθηκε τις Πασαργάδες ως πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών. Αν και οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ευρήματα προϊστορικού οικισμού, οι επιγραφές δείχνουν ότι η κατασκευή της πόλης ξεκίνησε το 512 π.Χ. από τον Δαρείο Α΄. Το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος λεηλάτησε την πόλη και πυρπόλησε τα ανάκτορα. Η πυρπόληση αυτή έγινε με απόφαση του πανελληνίου συνεδρίου της Κορίνθου του έτους 336 π.Χ., που είχε ψηφίσει την πραγματοποίηση της εκστρατείας κατά των Περσών, προς ανταπόδοση της πυρπόλησης των μνημείων της Ακρόπολης των Αθηνών από τους Πέρσες το 480 π.Χ. Η επίσκεψη στην Περσέπολη είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία ενός από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς τόπους του κόσμου.

Περισσότερα...
Πασαργάδες
Πασαργάδες

Οι Πασαργάδες, η πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, ιδρύθηκαν γύρω στα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα. Στη θέση της νίκης του κατά των Μήδων, ο Κύρος έκτισε το ανάκτορό του και τον τάφο του. Το όνομα Πασαργάδες προέρχεται από το Πάρσα-γκαντ, που σημαίνει στρατόπεδο των Περσών. Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, ο Κύρος είχε ως πρωτεύουσά του τα Σούσα και ζούσε κατά περιόδους άλλοτε στα Εκβάτανα και άλλοτε στις Πασαργάδες. Η πόλη ήταν περιτειχισμένη και είχε δύο παλάτια ανάμεσα σε κήπους. Σαράντα μόλις χρόνια μετά τη θεμελίωσή της αντικαταστάθηκε από την Περσέπολη, όμως οι Πέρσες βασιλιάδες εξακολουθούσαν να στέφονται στις Πασαργάδες. Ο σημαντικός αυτός αρχαιολογικός τόπος του Ιράν αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερα...
1/4
Περσία 5*
Μάθε περισσότερα
11 ΗΜΕΡΕΣ - 9 ΝΥΧΤΕΣ
Περσία 5*
απο 890

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Φωτογραφία του προορισμού
Ιράν (Τεχεράνη - Ισφαχάν)