Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Σικελία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Σικελία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Σικελία Διακοπές - Προσφορές

Η Σικελία βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου και είναι το μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης. Χωρίζεται από την ηπειρωτική Ιταλία με τα στενά της Μεσσήνης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, καραδοκούσαν η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Είναι πλούσια σε ιστορία αιώνων και κληρονόμος όλων των πολιτισμών που πέρασαν από τα ηφαιστειογενή εδάφη της. Οι Έλληνες, οι Φοίνικες, οι Καρχηδόνιοι, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Νορμανδοί, οι Φράγκοι, οι Ισπανοί, όλοι έχουν επιδράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αρχιτεκτονική και στα εξαιρετικής αξίας μνημεία της. Οι αρχαιοελληνικοί ναοί συναντούν τα βυζαντινά τείχη και η αραβική αρχιτεκτονική τα μπαρόκ κτίρια. Από το τριγωνικό της σχήμα και τα τρία της ακρωτήρια, οι Έλληνες την ονόμασαν Τρινακρία. Στην ονομασία αυτή αλλά και στη μυθολογία παραπέμπει εξ άλλου και το έμβλημά της, που είναι ένας ανθρωπόμορφος δίσκος του ήλιου και μια φτερωτή μορφή (μέδουσα) με τρία πόδια που συστρέφονται προς τα αριστερά, δίνοντας την ψευδαίσθηση της συνεχούς κίνησης. Οι ελληνικές πόλεις-κράτη της Σικελίας μαζί με αυτές της Νότιας Ιταλίας, αποτελούσαν την Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia), κέντρο της γέννησης σπουδαίων πνευματικών, πολιτιστικών και επιστημονικών ζυμώσεων. Ο Εμπεδοκλής και ο Αρχιμήδης ήταν και οι δυο Σικελιώτες. Η φυσική ομορφιά και η ποικιλομορφία των τοπίων της, τα γραφικά χωριουδάκια και οι πανέμορφες πόλεις της, τα εκπληκτικά παλάτια και οι μεγαλόπρεποι ναοί της, η γευστική κουζίνα και τα φημισμένα κρασιά της, η μουσική και το μεσογειακό ταπεραμέντο των κατοίκων της, όλα μαζί συνθέτουν έναν θαυμάσιο ταξιδιωτικό προορισμό, που μας αποκαλύπτει με θαυμαστό τρόπο τα μυστικά του!

Highlights Σικελίας

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_371719342-Palermo-Cathedral-church_-Sicily_-Italy
shutterstock_371719342-Palermo-Cathedral-church_-Sicily_-Italy

Παλέρμο

Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα της Σικελίας, βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο και στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου της βορειοδυτικής ακτής του νησιού. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα από τους Φοίνικες με το όνομα Ζιζ, ενώ η μετέπειτα αρχαιοελληνική της ονομασία Πάνορμος οφειλόταν στο θαυμάσιο φυσικό της λιμάνι. Λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής του θέσης γνώρισε πολλούς κατακτητές. Ρωμαίοι, Άραβες, Νορμανδοί, Γάλλοι, Ισπανοί κυριάρχησαν στο Παλέρμο μέχρι το 1860, όταν με το ιταλικό Ρισορτζιμέντο (Risorgimento, Αναβίωση) η Σικελία συσσωματώθηκε μαζί με τα άλλα κράτη της ιταλικής χερσονήσου σε ένα ενιαίο κράτος, το Βασίλειο της Ιταλίας, το οποίο μέχρι το 1870 είχε λάβει τη μορφή που έχει σήμερα η Ιταλία. Όλοι οι λαοί που πέρασαν από την πόλη στα τρεις χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της, άφησαν τα ίχνη τους στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική της. Ένα εκπληκτικό κράμα πολιτισμών - στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης συνυπάρχουν αραβικά, γοτθικά, μπαρόκ, νορμανδικά και νεοκλασικά κτίρια - ο περίτεχνος καθεδρικός ναός, η Όπερα, το Νορμανδικό Μέγαρο, το νεοκλασικό θέατρο Μάσσιμο (την είσοδο του οποίου γυρίστηκε η τελευταία σκηνή της ταινίας "Ο Νονός ΙΙΙ") κ.ά. - πολύβουα παζάρια και πλήθος μουσείων. Κι όταν… η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, ξεκινά η νυχτερινή ζωή στις τρατορίες με την περίφημη σικελική κουζίνα και στα μπαρ της πόλης. Arrivederci…

Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα της Σικελίας, βρίσκεται σε μια μαγευτική...

Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα της Σικελίας, βρίσκεται σε μια μαγευτική...

Περισσότερα
placeholder
Italy-Sicily-Siracusa-Baroque-Piazza-Duomo-with-Cathedral3-L
Italy-Sicily-Siracusa-Baroque-Piazza-Duomo-with-Cathedral3-L

Συρακούσες

Η ιστορική πόλη των Συρακουσών βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Σικελίας. Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες (Κορίνθιους και Τενεάτες) το 734/733 π.Χ. Οι πρώτοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στο νησί της Ορτυγίας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην απέναντι ακτή. Σύντομα η πόλη των Συρακουσών εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό και πολιτικό πυρήνα για να γίνει η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις και η ισχυρότερη ναυτική δύναμη της δυτικής Μεσογείου. Οι Συρακούσες στολίζονταν από θαυμάσια ανάκτορα, περίφημους ναούς, όπως της Αρτέμιδος, του Απόλλωνα και της Αθηνάς, την κρήνη της Αρέθουσας, το περίφημο θέατρο, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και ακουστικής, ενώ τα ισχυρότατα τείχη που περιέβαλαν την πόλη είχαν μήκος 28 χιλιόμετρα. Εδώ γεννήθηκε το 287 π.Χ. ο Αρχιμήδης, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ο οποίος, κατά μια εκδοχή, δολοφονήθηκε το 212 π.Χ. από έναν Ρωμαίο στρατιώτη, όταν αρνήθηκε να τον ακολουθήσει τη στιγμή που προσπαθούσε να λύσει κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, λέγοντάς του την επική φράση: "μή μου τοὺς κύκλους τάραττε". Στο πέρασμα των αιώνων την πόλη πολιόρκησαν πολλοί λαοί - Άραβες, Νορμανδοί, Ανδεγαυοί, Ρωμαίοι, πέρασαν από εδώ αφήνοντας πίσω τα ίχνη τους. Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος των Συρακουσών, τα περίτεχνα μπαρόκ κτίρια και οι αριστοτεχνικοί ναοί της, μαρτυρούν το λαμπρό παρελθόν της και συνθέτουν μία πόλη υπαίθριο-μουσείο. "Εύρηκα! Εύρηκα"!

Η ιστορική πόλη των Συρακουσών βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή...

Η ιστορική πόλη των Συρακουσών βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή...

Περισσότερα
placeholder
assets_LARGE_t_420_8749535
assets_LARGE_t_420_8749535

Ακράγαντας/Αγκριτζέντο

Το σημερινό Αγκριτζέντο, στη νοτιοδυτική ακτή της Σικελίας, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, ο περίφημος Ακράγαντας, ο οποίος ιδρύθηκε το 585-580 π.Χ. από Ρόδιους και Δωριείς της Γέλας. Ήταν μια πλούσια πόλη με εντυπωσιακά οικοδομήματα, τόσο όμορφη που ο ποιητής Πίνδαρος την αποκαλούσε "η ομορφότερη πόλη των θνητών" όπου οι κάτοικοι "ζούσαν σαν να επρόκειτο να πεθάνουν την επόμενη ημέρα και είχαν κατασκευάσει τις οικίες τους σαν να ήταν αθάνατοι". Η Κοιλάδα των Ναών με το μεγαλύτερο σωζόμενο συγκρότημα δωρικών ναών της αρχαιότητας εκτός Ελλάδας, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μέρη της Μεσογείου. Οι ναοί της Ήρας, της Ομόνοιας (ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς του ελληνικού κόσμου), του Ηρακλή, ο τάφος του Θήρωνα, ο ναός του Ολυμπίου Διός, οι τέσσερις κίονες από τον ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη - το σύμβολο της κοιλάδας των ναών - το ιερό των Χθόνιων Θεοτήτων (ένα ιερό αφιερωμένο στη Δήμητρα και την Περσεφόνη) κ.ά. σηματοδοτούν το τεράστιο αυτό αρχαιολογικό πάρκο, που από το 1997 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το σημερινό Αγκριτζέντο, στη νοτιοδυτική ακτή της Σικελίας, υπήρξε...

Το σημερινό Αγκριτζέντο, στη νοτιοδυτική ακτή της Σικελίας, υπήρξε...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_268686761-taormina
shutterstock_268686761-taormina

Ταορμίνα

Η Ταορμίνα βρίσκεται στην βορειοανατολική Σικελία, ανάμεσα στην Αίτνα και το Ιόνιο πέλαγος. Ιδρύθηκε από τους αποίκους της Νάξου Σικελίας ως Ταυρομένιο και υπήρξε σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, καθώς και σημαντικός εμπορικός σταθμός κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Η στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο υπήρξε η αφορμή πολλών επιδρομών για την κατάκτησή της – Άραβες και Νορμανδοί κατά τον μεσαίωνα, ισπανικές και γαλλικές ηγεμονίες στη συνέχεια. Μετά την ενοποίηση της Ιταλίας, η Ταορμίνα αποτέλεσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αποκτώντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Από τον 19ο αιώνα τα γραφικά σοκάκια και οι μεσαιωνικοί δρόμοι, τα αρχοντικά και τα παλάτια κάνουν την μικρή αυτή πολιτεία ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Συγγραφείς και ποιητές, ζωγράφοι και μουσικοί, έρχονται στο παραμυθένιο αμφιθεατρικό σκηνικό της πόλης για να ξεκουραστούν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Σημαντικότερα αξιοθέατα της μικρής αυτής πόλης είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο του 3ου αιώνα π.Χ. με θέα την Αίτνα και τη θάλασσα, η κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού και το Παλάτζο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου.

Η Ταορμίνα βρίσκεται στην βορειοανατολική Σικελία, ανάμεσα στην...

Η Ταορμίνα βρίσκεται στην βορειοανατολική Σικελία, ανάμεσα στην...

Περισσότερα
placeholder