Σκανδιναβία - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Σκανδιναβία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Σκανδιναβία <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Σκανδιναβία Διακοπές - Προσφορές

Η Σκανδιναβία, η κοιτίδα των Βίκινγκς, είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή της Βόρειας Ευρώπης, που περιλαμβάνει τη Δανία, το μικρότερο από τα τέσσερα κράτη, τη Νορβηγία με τα γαλήνια φιορδ, τους εντυπωσιακούς παγετώνες, τα απόκρημνα βουνά και τα γραφικά νησάκια, τη Σουηδία με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, καθώς και τη "Χώρα των χιλίων λιμνών", τη Φινλανδία, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοί της αποτελούν μια τελείως ξεχωριστή γλωσσική και εθνική ομάδα. Η Σκανδιναβία αποτελεί έναν μαγευτικό ταξιδιωτικό προορισμό, που συνδυάζει τον πολιτισμό των πόλεων με την καθηλωτική ομορφιά των τοπίων.

Highlights Σκανδιναβίας

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_257097502
shutterstock_257097502

Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και στο ανατολικό άκρο της λίμνης Μέλαρεν (Mälaren). Η πόλη είναι κτισμένη σε μια εξαιρετικά γραφική τοποθεσία, πάνω σε ένα σύμπλεγμα νησιών και χερσονήσων, που χωρίζονται από βραχίονες της θάλασσας, λίμνες και διώρυγες, στα οποία οφείλει και την προσωνυμία της "Βενετία του Βορρά". Γεμάτη πάρκα, κήπους και καταπράσινα άλση είναι μία από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά και μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Στα μεσαιωνικά δρομάκια του άψογα διατηρημένου ιστορικού της κέντρου, την Gamla Stan όπως ονομάζεται η Παλιά Πόλη, μπορεί κανείς να δει παλιά κτίρια, πλατείες, μουσεία, τα ανάκτορα, τον καθεδρικό ναό, αλλά και πολλά μαγαζάκια με σουβενίρ, εστιατόρια και ατμοσφαιρικά cafes. Ένα από πιο γνωστά μουσεία της πόλης είναι το Vasa Museet, το οποίο στεγάζει το βασιλικό πλοίο Vasa, που βυθίστηκε το 1628 στο παρθενικό του ταξίδι, ανασύρθηκε και επισκευάστηκε μετά από 333 χρόνια. Το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν (Skansen) είναι ένα θεματικό πάρκο, όπου μπορεί κανείς να "περπατήσει" στα ιστορικά μονοπάτια της χώρας, να δει μια μικρογραφία της μέσα από τα κτίρια, το φυσικό περιβάλλον, τα αγροκτήματα με αναβιώσεις εργασιών εποχής και με την πλειοψηφία των σπιτιών να ανάγονται στον 18ο, 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα. Και μαζί με όλα αυτά θα επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο για να δει ταράνδους, βίσονες, καφέ αρκούδες, ελάφια, λύκους, φώκιες κλπ., το Skansen Aquarium και το World of Monkeys.

Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας....

Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας....

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_334264898-Oslo-opera
shutterstock_334264898-Oslo-opera

Όσλο

Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ. Από το 1624 έως το 1924 ονομαζόταν Christiania ή Kristiania. Η πιο παλιά συνοικία και το ζωτικό κέντρο της πόλης βρίσκεται στα βόρεια του φρουρίου Akershus. Η κύρια οδός ονομάζεται Karl Johans Gate. Στην αρτηρία αυτή ορθώνονται τα ιστορικά κτήρια: το Βασιλικό Ανάκτορο του 19ου αιώνα, το Εθνικό Θέατρο, το Κοινοβούλιο, το Πανεπιστήμιο (1851). Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Δημαρχείο που ολοκληρώθηκε το 1956 για τον εορτασμό της 900ης επετείου της πόλης και στο οποίο γίνεται η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης, τη χιονοδρομική εξέδρα του Χόλμενκολεν, το πάρκο Φρόγκνερ με τα κολοσσιαία έργα του Γκούσταβ Βίγκελαντ και τη Χερσόνησο Μπιγκντόι, στην οποία βρίσκονται το Μουσείο με τα πλοία των Βίκινγκς, το Μουσείο Φραμ με το ομώνυμο πλοίο που έφθασε βορειότερα και νοτιότερα από οποιοδήποτε άλλο πλοίο κατά την εποχή των εξερευνήσεων των Πόλων, το υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής παράδοσης, καθώς και το Μουσείο με τις σχεδίες Κοντίκι και Ρα, με τις οποίες ο διάσημος Νορβηγός επιστήμονας Θορν Χέγιερνταλ έκανε τα επιστημονικά του ταξίδια.

Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας....

Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας....

Περισσότερα
placeholder
bergen-norway-23455-1920x1080
bergen-norway-23455-1920x1080

Μπέργκεν

Το "στολίδι της Βόρειας Θάλασσας", η "πύλη των φιόρδ", το Μπέργκεν, είναι πόλη της νοτιοδυτικής Νορβηγίας. Κτισμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος σε μια χερσόνησο μεταξύ δύο δευτερευόντων βραχιόνων του Μπίφιορντ (Ατλαντικός ωκεανός), το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, καθώς επίσης και αξιόλογο αλιευτικό και εμπορικό λιμάνι, που βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Βόρεια θάλασσα. Ιδρύθηκε γύρω στο 1070 από τον βασιλιά Όλαφ Γ΄ και σε σύντομο διάστημα έγινε η σπουδαιότερη πόλη της Νορβηγίας. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε μια από τις πιο ευημερούσες πόλεις της Χανσεατικής Ένωσης έως τον 18o αιώνα και στη συνέχεια κατέλαβε πρωτεύουσα θέση στην οικονομική ζωή της χώρας. Το 1843 γεννήθηκε στο Μπέργκεν ο εθνικός συνθέτης της Νορβηγίας Έντβαρντ Γκρηγκ. Από το 1979 η πόλη αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ κατά το έτος 2000 ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η παλιά πόλη Μπρίγκεν (Bryggen) με τα χρωματιστά μεσαιωνικά ξύλινα σπίτια, η περίφημη ψαραγορά του Μπέργκεν και η διαδρομή με το τελεφερίκ προς την κορυφή του λόφου Φλόυεν (Fløyen) με την εκπληκτική θέα στο λιμάνι και στην γύρω περιοχή, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γλυκύτατης και ζωντανής αυτής πόλης, που θεωρείται μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης.

Το "στολίδι της Βόρειας Θάλασσας", η "πύλη των φιόρδ", το Μπέργκεν,...

Το "στολίδι της Βόρειας Θάλασσας", η "πύλη των φιόρδ", το Μπέργκεν,...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_184718855
shutterstock_184718855

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη, "το λιμάνι των Εμπόρων" είναι από το 1417 πρωτεύουσα της Δανίας. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας. Η Στρόγκετ είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος του κόσμου, με πληθώρα καταστημάτων για κάθε γούστο. Το κανάλι Nyhavn είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της Κοπεγχάγης. Από τα τέλη του 17ου αιώνα που κατασκευάστηκε, μέχρι τη δεκαετία του 1970, ήταν η κακόφημη συνοικία της πόλης. Σήμερα, τα σπίτια με τα κόκκινα φανάρια μεταφέρθηκαν αλλού και το κανάλι παραδόθηκε στους κατοίκους και τους τουρίστες. Αξιόλογα μνημεία της πόλης είναι ο πύργος του Ρόζενμποργκ, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ο πύργος του Κρίστιανσμποργκ, το ανάκτορο Αμαλίενμποργκ και το Δημαρχείο. Επίσης ονομαστό είναι το ορειχάλκινο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, που ανεγέρθηκε το 1913 προς τιμήν του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγινε το σύμβολο της πόλης, καθώς και το ψυχαγωγικό πάρκο Τίβολι, μια όαση μέσα στην πόλη. Κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Κριστιάνια, μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα, που αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του φιλελεύθερου και προοδευτικού τρόπου οργάνωσης της Δανέζικης κοινωνίας. Η Κοπεγχάγη είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο, έδρα Πανεπιστημίου από το 1479 και διαθέτει πολλά μουσεία, μεταξύ των οποίων η Γλυπτοθήκη και το Μουσείο Τόρβαλντσεν, επιστημονικά ιδρύματα, θέατρα κ.ά.

Η Κοπεγχάγη, "το λιμάνι των Εμπόρων" είναι από το 1417 πρωτεύουσα της...

Η Κοπεγχάγη, "το λιμάνι των Εμπόρων" είναι από το 1417 πρωτεύουσα της...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_237023986-ROVANIEMI_-FINLAND
shutterstock_237023986-ROVANIEMI_-FINLAND

Ροβανιέμι, Λαπωνία

Η Λαπωνία είναι μία γεωγραφική-πολιτισμική περιοχή της Βόρειας Ευρώπης, στη Βόρεια Σκανδιναβία. Είναι διαιρεμένη πολιτικά μεταξύ της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας. Με την ονομασία Λαπωνία εννοείται όχι τόσο μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, όσο η ζώνη στην οποία κατοικεί ο νομαδικός λαός των Λαπώνων (Σαάμι). Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να εξεταστεί ο χώρος διαβίωσης ενός φύλου που μετακινήθηκε πολλές φορές κατά τους ιστορικούς χρόνους και κατά συνέπεια να χαραχθούν κάποια όρια, έστω και κατά προσέγγιση. Συχνά, τα όρια αυτά συμπίπτουν με τον Αρκτικό Πολικό Κύκλο, ενώ τα νότια σύνορα της περιοχής συμπίπτουν με το νοτιότερο όριο διάδοσης του ταράνδου. Η Λαπωνία είναι πλούσια σε λίμνες. Οι κυριότερες από αυτές είναι η Ίναρι στη Φινλανδία, η Τόρνετρεσκ στη Σουηδία και η Ιμάντρα στη Ρωσία. Οι ποταμοί είναι πλούσιοι σε νερά και κατεβαίνουν ορμητικοί προς τη Νορβηγική θάλασσα και τον Αρκτικό (Βόρειο Παγωμένο) ωκεανό. Το κλίμα είναι πολύ ψυχρό, με μακρούς χειμώνες και συντομότατα καλοκαίρια, ενώ το χιόνι καλύπτει το έδαφος για πολλούς μήνες. Το φυσικό τοπίο χαρακτηρίζεται από την τούνδρα στα βόρεια, ενώ στα νότια υπάρχει εναλλαγή ανάμεσα σε δάση σημύδας και δάση κωνοφόρων. Οι κυριότερες πόλεις της Λαπωνίας είναι τα λιμάνια Νάρβικ και Τρόμσε στη Νορβηγία, το μεταλλευτικό κέντρο Κιρούνα στη Σουηδία, το Ροβανιέμι στη Φινλανδία και το μεγάλο λιμενικό κέντρο Μουρμάνσκ στη Ρωσία. Το Ροβανιέμι είναι η πρωτεύουσα και η πύλη εισόδου προς τη Φινλανδική Λαπωνία. Η πόλη είναι αρκετά μοντέρνα. Οικοδομήθηκε με βάση ένα σχέδιο που εκπόνησε ο Άλβαρ Άαλτο ύστερα από την ολοσχερή καταστροφή του κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου. Το σημείο από το οποίο διέρχεται ο Αρκτικός Κύκλος, καθώς και το χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκονται σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την πόλη.

Η Λαπωνία είναι μία γεωγραφική-πολιτισμική περιοχή της Βόρειας...

Η Λαπωνία είναι μία γεωγραφική-πολιτισμική περιοχή της Βόρειας...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_264028628-helsinki
shutterstock_264028628-helsinki

Ελσίνκι

Το Ελσίνκι, η "Λευκή Πόλη", η "Κόρη της Βαλτικής", είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και το κύριο λιμάνι της. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, στις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας. Είναι κτισμένο πάνω σε μια χερσόνησο και συνδέεται με τα γύρω νησιά με γέφυρες και φέρυ μποτ. Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο Βάζα Α΄ το 1550. Το 1713, στη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σουηδία, η πόλη καταστράφηκε. Οχυρώθηκε το 1749 με την ανέγερση του φρουρίου Σβέαμποργκ, το οποίο το 1991 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το 1809 η πόλη προσαρτήθηκε στη Ρωσική αυτοκρατορία και το 1812 έγινε πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου της Φινλανδίας. Από το 1917 το Ελσίνκι είναι πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Φινλανδικής Δημοκρατίας και το 1952 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η πόλη έχει όμορφες γωνιές, ενδιαφέροντα μουσεία, παράξενα κτίρια και μνημεία, πολύβουο λιμάνι με παγοθραυστικά και τεράστια φέρυ μποτ, καθώς και έντονη νυχτερινή ζωή. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Ελσίνκι είναι η εκκλησία Temppeliaukio, η "εκκλησία της πέτρας". Κατασκευάστηκε το 1969 από τους αδελφούς αρχιτέκτονες Suomalainen και είναι θαμμένη μέσα σε βράχο, με μόνο τον τεράστιο τρούλο να ξεχωρίζει από την επιφάνεια. Ένα επίσης αξιοθέατο της πόλης είναι το πάρκο με το μνημείο του μεγάλου Φινλανδού συνθέτη Σιμπέλιους - ένα μοντέρνο γλυπτό του Έιλα Χίλτουνεν του 1967, με τους 580 ατσαλένιους σωλήνες να δημιουργούν ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο, το οποίο "τραγουδάει" με τον άνεμο μέρα-νύχτα.

Το Ελσίνκι, η "Λευκή Πόλη", η "Κόρη της Βαλτικής", είναι η πρωτεύουσα...

Το Ελσίνκι, η "Λευκή Πόλη", η "Κόρη της Βαλτικής", είναι η πρωτεύουσα...

Περισσότερα
placeholder
2017-norway-GettyImages-485535794
2017-norway-GettyImages-485535794

Τα Νορβηγικά Φιόρδ

Τα φιόρδ είναι βαθιές πλημμυρισμένες κοιλάδες σχήματος U, που δημιουργήθηκαν πριν περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια από τη διαβρωτική δράση των παγετώνων. Αν και τα φιόρδ βρίσκονται σε όλον τον κόσμο, τα Νορβηγικά φιόρδ θεωρούνται τα πιο γοητευτικά. Σε όλο το μήκος της δυτικής ακτογραμμής της Νορβηγίας εκατοντάδες υδάτινες γλώσσες της θάλασσας εισχωρούν στην ηπειρωτική χώρα. Η πιο εκπληκτική διαδρομή είναι κατά μήκος του Σόγκνεφιορντ (Sognefjord), "του βασιλιά των φιόρδ" - του μεγαλύτερου και βαθύτερου της Νορβηγίας. Η επιφάνεια του νερού σκιάζεται από τους πανύψηλους βράχους. Τα γύρω πευκοδάση είναι τόσο πυκνά, που το φως δεν καταφέρνει να τα διαπεράσει. Καταρράκτες κατακρημνίζονται από κατακόρυφους βράχους και γραφικά χωριουδάκια κουρνιάζουν στις παρυφές του νερού. Τα φιόρδ, τα οποία το καλοκαίρι λούζονται στο φως του ήλιου και τον χειμώνα τα μαστιγώνουν οι έντονες βροχοπτώσεις, χαρακτηρίζονται από την αρχέγονη ομορφιά και το επιβλητικό τους μεγαλείο!

Τα φιόρδ είναι βαθιές πλημμυρισμένες κοιλάδες σχήματος U, που...

Τα φιόρδ είναι βαθιές πλημμυρισμένες κοιλάδες σχήματος U, που...

Περισσότερα
placeholder