Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ 09:00 - 17:30
Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα Διακοπές - Προσφορές

Νορμανδία

Περιοχή της βορειοδυτικής Γαλλίας, πλούσια σε ιστορία, κουλτούρα και αξιοθέατα, με θαυμαστή εναλλαγή ονειρικών τοπίων, γραφικών μικρών και μεγάλων πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών, περίτεχνων μνημείων και πολυποίκιλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μεγάλους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, που μετέφεραν στον καμβά τους τις ομορφιές της. Σημαντικοί σταθμοί ενός οδοιπορικού στη Νορμανδία αποτελούν η πόλη της τέχνης και της ιστορίας, η ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, η πανέμορφη Ρουέν με τον εντυπωσιακό καθεδρικό της ναό, μια από τις πιο ιδιαίτερες μεσαιωνικές καστροπολιτείες της Ευρώπης, το Μον Σαιν Μισέλ, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο στα νερά της Μάγχης, η ιστορική Μπαγιέ με την μήκους 70 μέτρων ταπισερί της, η κομψή Ντωβίλ, θέρετρο της υψηλής κοινωνίας των αρχών του 20ου αιώνα, η γραφική Ονφλέρ, η "πόλη των ονείρων" του Μποντλέρ, η "πόλη με τα εκατό καμπαναριά", η Καν, το καταπράσινο χωριουδάκι Ζιβερνί, με το σπίτι και τους αριστοτεχνικούς κήπους του Κλωντ Μονέ - το "υπαίθριο ατελιέ του" - και βέβαια, οι ακτές της συμμαχικής απόβασης της 6ης Ιουνίου 1944, που αποτέλεσε την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Κάστρα Λίγηρα

Ένα σύνολο εντυπωσιακών κάστρων που βρίσκονται στην εύφορη Κοιλάδα του Λίγηρα, τον περίφημο "Κήπο της Γαλλίας" (Jardin de France). Είναι ένα εξαιρετικό πολιτιστικό τοπίο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2000. Ο Λίγηρας είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Γαλλίας. Στην πορεία του προς τον Ατλαντικό ωκεανό, διασχίζει καταπράσινες κοιλάδες. Μια εκπληκτικού κάλλους περιοχή, που δεν άφησε ασυγκίνητους τους βασιλιάδες και τους ευγενείς του μεσαίωνα και της αναγέννησης. Εδώ έκτισαν τα επιβλητικά κάστρα και τα μεγαλόπρεπα παλάτια τους, αληθινά κομψοτεχνήματα αρχιτεκτονικής, για να χαλαρώνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να ασχολούνται με το αγαπημένο τους σπορ, το κυνήγι, στα κατάφυτα δάση της περιοχής. Σήμερα, τα καλοδιατηρημένα αυτά κάστρα έχουν αψηφήσει το πέρασμα των αιώνων και στέκουν αγέρωχοι μάρτυρες της ιστορίας του τόπου. Μοναδική φύση, ξακουστοί αμπελώνες, γραφικά χωριά, διάσπαρτες μικρές πόλεις, η καθεμία με το δικό της κάστρο, παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, εξαιρετικά κρασιά και μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σ’ ένα παρελθόν ρομαντικό, με βασιλιάδες, πριγκιποπούλες και ιππότες, συνθέτουν μια δελεαστική πρόταση για αξέχαστες διακοπές.

Highlights Νορμανδία

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_561689686-Chateau-de-Chambord_-royal-medieval-french-castle-and-reflection.-Loire-Valley_-France_-Europe.-Unesco-heritage-site
shutterstock_561689686-Chateau-de-Chambord_-royal-medieval-french-castle-and-reflection.-Loire-Valley_-France_-Europe.-Unesco-heritage-site

Κάστρο Σαμπόρ (Chambord)

Το κάστρο Σαμπόρ (Chambord), με τα 440 δωμάτια, τα 282 τζάκια, τα 365 παράθυρα και τις 84 εσωτερικές σκάλες είναι το μεγαλύτερο και το πιο μεγαλοπρεπές παλάτι της Κοιλάδας του Λίγηρα. Πρόκειται για ένα από τα κλασικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της μεσαιωνικής Γαλλίας. Το κολοσσιαίο αυτό οικοδόμημα ξεκίνησε να κτίζεται το 1519 από τον βασιλιά Φραγκίσκο Α΄ (ο οποίος ήδη διατηρούσε τη βασιλική κατοικία του στο κοντινό κάστρο Αμπουάζ) για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, το κυνήγι, στα πλούσια δάση που το περιβάλουν, αλλά και για να βρίσκεται κοντά στην ερωμένη του. Οι δαιδαλώδεις ταράτσες του κάστρου και η μνημειώδης διπλή ελικοειδής κεντρική του σκάλα, που χρησιμοποιούσε μόνο ο βασιλιάς, είχαν σχεδιαστεί από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ έμενε συχνά στο κάστρο αυτό και μάλιστα λέγεται ότι πολλές από τις θεατρικές παραστάσεις του Μολιέρου έκαναν την πρεμιέρα τους σε αυτό. Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, αρκετά έργα τέχνης μεταφέρθηκαν για ασφάλεια από το Μουσείο του Λούβρου στα υπόγεια του κάστρου - ανάμεσα σε αυτά ήταν και η "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το κάστρο Σαμπόρ (Chambord), με τα 440 δωμάτια, τα 282 τζάκια, τα 365 παράθυρα...

Το κάστρο Σαμπόρ (Chambord), με τα 440 δωμάτια, τα 282 τζάκια, τα 365 παράθυρα...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_172617530-The-Chateau-de-Chenonceau_-France
shutterstock_172617530-The-Chateau-de-Chenonceau_-France

Το Κάστρο Σενονσώ (Chenonceau)

Το κάστρο Σενονσώ (Chenonceau), ο "Πύργος των Κυριών" όπως επονομάζεται, καθώς κατοικήθηκε κυρίως από γυναίκες, είναι το ωραιότερο από τα κάστρα της Κοιλάδας του Λίγηρα και ένα από τα ομορφότερα του κόσμου λόγω της αριστουργηματικής του αρχιτεκτονικής, αλλά κυρίως λόγω της θέσης του όχι δίπλα, αλλά πάνω στο ποτάμι: τα θεμέλια των τεράστιων πέτρινων πυλώνων του βρίσκονται στον βυθό του ποταμού Σερ, παραπόταμου του Λίγηρα. Είναι ένα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Κατασκευάστηκε το διάστημα 1513-1521 από τον βασιλιά Ερρίκο Β΄, ο οποίος το παραχώρησε στην ερωμένη του Ντιάν ντε Πουατιέ (Diane de Poitiers), που ήταν κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του. Μετά τον θάνατο του βασιλιά (1559), η νόμιμη σύζυγός του (βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων) διεκδίκησε την κυριότητα του Σενονσώ από την Ντιάν ντε Πουατιέ και τελικά την υποχρέωσε να το εγκαταλείψει. Το 1733 το κάστρο πέρασε στην κατοχή της οικογένειας Ντυπέν (Dupin) και αναστηλώθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό από την Λουίζ Ντυπέν. Καλλιτέχνες και φιλόσοφοι, ανάμεσά τους ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ και ο Βολτέρος, ήταν οι συνήθεις προσκεκλημένοι της. Σήμερα, το εμβληματικό κάστρο Σενονσώ είναι ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της Γαλλίας.

Το κάστρο Σενονσώ (Chenonceau), ο "Πύργος των Κυριών" όπως επονομάζεται,...

Το κάστρο Σενονσώ (Chenonceau), ο "Πύργος των Κυριών" όπως επονομάζεται,...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_316370486-Mont-St-Michel_-Noramndy
shutterstock_316370486-Mont-St-Michel_-Noramndy

Μον Σαιν Μισέλ

Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι ένα οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συνδέεται με έναν υπερυψωμένο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που σταματά έξω από τα τείχη του κάστρου. Κουρνιασμένο στον γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας, το Μον Σαιν Μισέλ αποτελεί ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου. Το μικρό μεσαιωνικό χωριό με τα πέτρινα σπιτάκια, τα λιθόστρωτα ανήλια δρομάκια και τα γραφικά πανδοχεία έχει στριμωχτεί μέσα στα τείχη του κάστρου. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το περίφημο αββαείο των Βενεδικτίνων με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι ένα οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι...

Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι ένα οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι...

Περισσότερα
placeholder