Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Μόσχα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Μόσχα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Μόσχα Διακοπές - Προσφορές

Η καρδιά της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη, ξέρει να συναρπάζει με την καλλιτεχνία και την μεγαλειότητά της όλες τις ώρες της ημέρας Περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, το σοβιετικό παρελθόν δεν συγκρούεται τόσο με το καπιταλιστικό μέλλον. Η υπερθετική πόλη, 30 χιλιόμετρα σε διάμετρο, φιλοξενεί 15 εκατομμύρια ανθρώπους και ξεχωρίζει με την ομορφότερη πλατεία του κόσμου μπροστά στο Κρεμλίνο, τους διάσημους ιστορικούς σταθμούς του Μετρό ή αλλιώς τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού", τα μουσεία με τις σπάνιες συλλογές, την ομορφιά των πάρκων, ποταμιών και λιμνών, τη σοβιετική εμπειρία των ρετρό κλαμπ και καφετεριών, την πρωτοπορία στις τέχνες και τον χορό, τη μεγαλοπρέπεια των ορθόδοξων ναών και μοναστηριών. Περιηγηθείτε σε πλακόστρωτους δρόμους και πάρκα με θέα, χαλαρώστε στην Λίμνη των Κύκνων, κάντε τις αγορές σας σε ιστορικά πολυκαταστήματα, εντυπωσιαστείτε από μία παράσταση στην ιστορική αίθουσα του θεάτρου Μπολσόι, δοκιμάστε την παραδοσιακή κουζίνα σε παλιά σοβιετικά εστιατόρια και πιείτε άφθονη βότκα σε πρωτοποριακά κλαμπ και μεγάλες σκηνές!

Highlights της Μόσχας

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_89692744
shutterstock_89692744

Η Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη Πλατεία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Μόσχας. Πολλοί συνδέουν το όνομά της με το κομμουνιστικό καθεστώς και άλλοι με το κόκκινο χρώμα των τούβλων του Κρεμλίνου. Το πιθανότερο όμως είναι ότι το όνομά της προήλθε από το παλιό ρώσικο επίθετο krasnaya, που σήμαινε όμορφος και εν συνεχεία απέκτησε τη σημασία "κόκκινος". Η πλατεία έχει μήκος 330 μέτρα, πλάτος 70 μέτρα και περιβάλλεται από σημαντικά κτίρια, όπως ο αριστουργηματικός Καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου με τους πολύχρωμους τρούλους του, το Μαυσωλείο του Λένιν, το κτίριο του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου και το πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ, απέναντι από το οποίο βρίσκονται τα τείχη του Κρεμλίνου - η πρώην βασιλική ακρόπολη και σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας.

Η Κόκκινη Πλατεία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Μόσχας. Πολλοί...

Η Κόκκινη Πλατεία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Μόσχας. Πολλοί...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_57755908
shutterstock_57755908

Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Συχνά αναφέρεται και μόνο ως Κρεμλίνο, αν και στη ρωσική γλώσσα η λέξη "kremlin" σημαίνει φρούριο. Περιλαμβάνει οχυρωματικά έργα με τείχη από κόκκινο τούβλο, μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, 20 πύργους διαφορετικού ύψους και σχήματος (τέσσερις εκ των οποίων έχουν στη βάση τους πύλες διέλευσης προς το εσωτερικό του Κρεμλίνου), καθώς επίσης και πληθώρα κτιρίων διαφόρων εποχών, είτε κοσμικών (Ανάκτορο της Γερουσίας, Μεγάλο Ανάκτορο-προεδρική κατοικία, ιστορικό Οπλοστάσιο κλπ.), είτε εκκλησιαστικών (Καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, Καθεδρικός ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κ.ά.), πάσης φύσεως μνημεία (το κωδωνοστάσιο του Ιβάν του Τρομερού, το κανόνι και η καμπάνα του τσάρου κλπ.), δρόμους και πλατείες. Το Κρεμλίνο είναι μια μικρογραφία του ρωσικού πολιτισμού, της ρωσικής ιστορίας και της ρωσικής αρχιτεκτονικής. Από το 1990 αποτελεί, μαζί με την Κόκκινη Πλατεία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας....

Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας....

Περισσότερα
placeholder
01-L
01-L

Μουσείο Κοσμοναυτών

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο εσωτερικό της βάσης του Μνημείου των Κατακτητών του Διαστήματος, το οποίο απεικονίζει έναν πύραυλο που εκτοξεύεται αφήνοντας πίσω τα καυσαέρια της ώθησής του. Το μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου 1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Γιούρι Γκαγκάριν, με στόχο να αποτυπωθεί, μέσα από ιστορικά και αναλυτικά ντοκουμέντα, η ιστορία της διαστημικής πτήσης, η διαστημική τεχνολογία, η πορεία των κοσμοναυτών (ανθρώπων και ζώων) της χώρας και η εν γένει συνεισφορά της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν διαστημικό εξοπλισμό, στολές και προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών και φωτογραφικά υλικά από σημαντικές εκτοξεύσεις, καθώς και τον πύραυλο με τον οποίο ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα. Ένα πραγματικά μοναδικό μουσείο, που σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, μακρινούς, πέρα από τη γη...

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται...

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται...

Περισσότερα
placeholder