Αγία Πετρούπολη - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Αγία Πετρούπολη <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Αγία Πετρούπολη <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Αγία Πετρούπολη Διακοπές - Προσφορές

Στον μυχό του Φιννικού Κόλπου, εκεί όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέβα, τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, θα βρείτε την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα με το επαναστατικό πνεύμα. Η πόλη των Τσάρων ή αλλιώς "το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος", δικαίως αποκαλείται μια πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα "το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο", ή "η Βενετία του Βορρά". Η Αγία Πετρούπολη ξέρει να εντυπωσιάζει όλες τις εποχές του έτους…από την περίοδο της άνοιξης με τις "Λευκές Νύκτες" - όταν ο ήλιος δεν τολμά να δύσει - το πολύβουο καλοκαίρι με τους αναρίθμητους τουρίστες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα παλάτια της, το χρυσό φθινόπωρο που εντυπωσιάζει με τα χρώματα του και τον ολόλευκο χειμώνα, που προσφέρεται για πολιτιστικές αναζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, καθώς και για βόλτες με τρόικα (άμαξες-έλκηθρα) Εντυπωσιαστείτε με επισκέψεις σε μουσεία-ανάκτορα, χαλαρώστε κάνοντας μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, γευθείτε παραδοσιακή κουζίνα (όπως στρογκανώφ) μέσα στο μουσείο βότκας ή σε πολυτελή εστιατόρια, πιείτε τον καφέ σας στους θερινούς κήπους του Ερμιτάζ, αγαλλιάσθε με Ρώσικους ύμνους σε Λαύρες, φωτογραφείστε το άνοιγμα των γεφυρών του Νέβα και διασκεδάστε σε ένα από τα διάσημα μπαρ, μουσικές σκηνές, αλλά και ιστορικά τσαρικά θέατρα!

Highlights Αγίας Πετρούπολης

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_337230158-Saint-Isaac-Cathedral-across-Moyka-river_-St-Petersburg_-Russia
shutterstock_337230158-Saint-Isaac-Cathedral-across-Moyka-river_-St-Petersburg_-Russia

Καθεδρικός ναός Αγίου Ισαάκ

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ (1818-1858) είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια του κόσμου και από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σε σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ωγκύστ ντε Μονφεράν (Auguste de Montferrand). Ο τσάρος Αλέξανδρος Α΄, μετά τη νίκη του κατά του Ναπολέοντα και αποφασισμένος να κάνει την Πετρούπολη την πιο δοξασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, μελέτησε 24 διαφορετικά σχέδια πριν αποφασίσει την κατασκευή του ναού αυτού. Ο ύψους 101,50 μέτρων επιχρυσωμένος θόλος του θεωρείται χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης. Στην περίοδο του σοσιαλισμού επέζησε ως μουσείο αθεϊσμού και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι επίσημα χαρακτηρισμένος ως μουσείο - λειτουργεί ως ναός μόνο κατά τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ (1818-1858) είναι ένα από τα μεγαλύτερα...

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ (1818-1858) είναι ένα από τα μεγαλύτερα...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_113180251
shutterstock_113180251

Πλατεία του Παλατιού - Μουσείο Ερμιτάζ

Για περίπου 200 χρόνια η τεράστια ρωσική αυτοκρατορία διοικείτο από αυτό το περίπου μισού χιλιομέτρου τετράγωνο, στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης. Οριοθετείται από μεγαλοπρεπή κτίρια, με την κολώνα του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Α΄ στο κέντρο της, για να θυμίζει τη νίκη των Ρώσων κατά του Ναπολέοντα. Η πλατεία του Παλατιού είναι τόπος πολλών σημαντικών ιστορικών γεγονότων, μεταξύ των οποίων αυτά της "Ματωμένης Κυριακής" του 1905 και της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917. Το πιο λαμπρό οικοδόμημα της κεντρικής πλατείας της Αγίας Πετρούπολης είναι τα Χειμερινά Ανάκτορα που κατασκευάστηκαν για την αυτοκράτειρα Ελισάβετ, κόρη του Μεγάλου Πέτρου, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Bartolomeo Rastrelli (1754-1762). Σήμερα αποτελούν τμήμα του μουσείου Ερμιτάζ - ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από 3.000.000 έργα τέχνης - εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη, έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσο, Ρέμπραντ, Μονέ, Γκωγκέν κλπ. Λέγεται, πως αν κάποιος αφιερώσει 1 λεπτό σε κάθε έκθεμα, χρειάζεται 11 χρόνια για να τα δει όλα.

Για περίπου 200 χρόνια η τεράστια ρωσική αυτοκρατορία διοικείτο από...

Για περίπου 200 χρόνια η τεράστια ρωσική αυτοκρατορία διοικείτο από...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_113793739
shutterstock_113793739

Βασιλικό Ανάκτορο Πέτερχοφ

Το 1702 ο Μέγας Πέτρος ίδρυσε την Αγία Πετρούπολη και το 1712 μετέφερε εκεί την πρωτεύουσά του. Τότε, αποφάσισε να οικοδομήσει ένα μεγαλοπρεπές ανάκτορο στα περίχωρα της νέας πόλης, εφάμιλλο των ηγεμόνων της δυτικής Ευρώπης και κατά το πρότυπο του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Στο πλαίσιο της πολιτικής του εξευρωπαϊσμού της Ρωσίας, ο Μέγας Πέτρος προσκάλεσε στην Αγία Πετρούπολη τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και κηποτέχνες από τη δυτική Ευρώπη. Οι "Ρωσικές Βερσαλλίες" εγκαινιάστηκαν επισήμως το 1723. Η εντυπωσιακή ομορφιά του ανακτορικού συγκροτήματος οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στους κήπους του με τις αναβαθμίδες, τις δενδροστοιχίες και τις κρήνες. Το ανάκτορο έχει θέα προς τον "Μεγάλο Καταρράκτη", το φανταστικό αυτό αριστούργημα του ανακτορικού συμπλέγματος, που προσδίδει στο Πέτερχοφ μοναδικό χαρακτήρα.

Το 1702 ο Μέγας Πέτρος ίδρυσε την Αγία Πετρούπολη και το 1712 μετέφερε...

Το 1702 ο Μέγας Πέτρος ίδρυσε την Αγία Πετρούπολη και το 1712 μετέφερε...

Περισσότερα
placeholder