ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
1 Δωμάτιο / 2 Άτομα
Δωματια
-
1
+
Δωμάτιο 1
Ενηλικες
12 ετών +
-
2
+
Παιδια
Έως 12 ετών
-
0
+
Τρίκαλα - Μετέωρα - Καλαμπάκα - Ελάτη - Περτούλι

Τρίκαλα - Μετέωρα - Καλαμπάκα - Ελάτη - Περτούλι

Τρίκαλα - Μετέωρα - Καλαμπάκα -  Ελάτη - Περτούλι
ΓΕΝΙΚΑ

Το τοπίο σου κόβει την ανάσα είτε βλέπεις τα Μετέωρα από την Καλαμπάκα, είτε την Καλαμπάκα από τα Μετέωρα. Η θέα των επιβλητικών βράχων, από τα κάτω προς τα επάνω, ή του Θεσσαλικού κάμπου, από επάνω προς τα κάτω, είναι πραγματικά μοναδική. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Πηνειού ποταμού, κάτω ακριβώς από τα περίφημα μοναστήρια, που αναζήτησαν στις αετοφωλιές ασφάλεια και απομόνωση για την επίτευξη του πνευματικού τους ρόλου. Τα Μετέωρα έχουν ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σηματοδοτούν το μεγαλείο της φύσης και την αποφασιστικότητα του ανθρώπου για επιβίωση. Περίπου 800 κάθετοι βράχοι, ανάμεσα στα όρη Κόζιακα και Αντιχάσια, επιλέχθηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία για να χτίσει εκεί τη δική της κιβωτό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μοναστικό κέντρο μετά το Άγιο Όρος.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Γαστρονομία
Οι μονές των Μετεώρων
Οι μονές των Μετεώρων

Συνολικά έχουν χτιστεί στους βράχους τριάντα μοναστήρια. Η ανέγερση των πρώτων μοναστηριών χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, αν και η περιοχή γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση από τα μέσα του 14ου αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων τα περισσότερα μοναστήρια εγκαταλείφθηκαν και σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία μόλις έξι. Μέχρι πρόσφατα ο μόνος τρόπος για να ανέβει κανείς ήταν να… σκαρφαλώσει, ενώ περίφημες είναι οι εικόνες με τα καλάθια, δεμένα με σχοινιά, για την τροφοδοσία των μοναστηριών. Σήμερα ο επισκέπτης έχει πλέον στη διάθεσή του σκαλοπάτια που λαξεύτηκαν στους βράχους.

Περισσότερα...
Η Καλαμπάκα
Η Καλαμπάκα

Το όνομα της πόλης στα τουρκικά σημαίνει «ισχυρό φρούριο». Οι Τούρκοι είχαν επιλέξει την περιοχή για να ελέγχουν το πέρασμα από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο και από τη Μακεδονία στη Στερεά Ελλάδα. Η Καλαμπάκα είναι πλέον ένα σύγχρονο τουριστικό κέντρο με ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλού επιπέδου. Στα πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη βρίσκεται το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού σε ύψος 1.100 μέτρων! Στο δρόμο προς τα Τρίκαλα, πάνω από το χωριό Θεόπετρα, ο επισκέπτης θα βρει το ομώνυμο σπήλαιο, θέση προϊστορικού οικισμού.

Περισσότερα...
Τα Τρίκαλα
Τα Τρίκαλα

Είναι η πρωτεύουσα του νομού και σήμερα είναι μια από τις πρωτοπόρους πόλεις στη ψηφιακή τεχνολογία στη χώρα μας. Πατρίδα του Ασκληπιού, ενός από τους πρώτους γιατρούς που γνώρισε αυτός ο κόσμος. Η βόλτα μπορεί να ξεκινήσει από το μεσαιωνικό φρούριο, να συνεχιστεί στη συνοικία Βαρούσι, τα παλιά Μανάβικα και να καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, με το καλοδιατηρημένο Κουρσούμ Τζαμί. Κοντινοί προορισμοί είναι η Ελάτη, το Περτούλι, η Πύλη και η Νεραϊδοχώρι. Το τοπίο είναι αλπικό και σήμα κατατεθέν αποτελούν τα ελεύθερα άλογα στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.

Περισσότερα...
1/3
Αναρριχήσεις
Αναρριχήσεις

Δε θέλει πολύ φαντασία για να αντιληφθεί κανείς πως η περιοχή προσφέρεται για όσους έχουν χόμπι την αναρρίχηση. Παλιά ήταν μια απαραίτητη δεξιότητα που ανέπτυξαν οι κάτοικοι για να προφυλάσσονται από τους εισβολείς. Οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι ήταν ασκητές. Ο βράχος του Αλύσσου παραμένει στόχος για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ορειβατικές τους ικανότητες. Ο πρώτος οδηγός για τους ενδιαφερόμενους εκδόθηκε στα 1077 από τους Γερμανούς Hasse και Stutte, ενώ το 1989 ιδρύεται η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας. Οι επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία μπορούν να απευθυνθούν στους τοπικούς συλλόγους για να απολαύσουν την ανάβαση με ασφάλεια. Οφείλουν, επίσης, να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η αναρρίχηση σε βράχους όπου υπάρχουν κατοικημένα μοναστήρια.

Περισσότερα...
Πεζοπορία
Πεζοπορία

Όσοι θέλουν μια πιο εύκολη επαφή με τη φύση μπορούν να επιλέξουν μονοπάτια στα Αντιχάσια Όροι, στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Τρικάλων. Οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν στις όχθες των ποταμών της περιοχής, Μουργκάνης και Ληθαίος, ή να επιλέξουν τις πλαγιές του Κόζιακα και τον Ασπροπόταμος, τον αφροστεφάνωτο ποταμός Αχελώος. Είναι περιοχές που έχουν ενταχθεί στον Εθνικό Κατάλογο του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΦΥΣΗ 2000 (NATURA 2000).

Περισσότερα...
1/2
Δοκιμάστε...
Δοκιμάστε...

Το δύο από τα τρία καλά των Τρικάλων είναι τα γλυκά και τα κρέατα. Το τρίτο καλό είναι το ποτάμι. Επιλέγουμε την εκδοχή που δίνουν οι γυναίκες της περιοχής, καθώς οι άνδρες λένε ότι τα τρία καλά είναι το φαγητό, το νερό και οι… γυναίκες τους. Αν ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς. Σπληνάντερο παραδοσιακό, κοντοσούβλι χοιρινό και πρόβειο, κατσίκι γάστρας, μοσχάρι γιουβέτσι και αγριογούρουνο είναι τα πιο δυνατά πιάτα που ετοιμάζονται σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Ο κάθε μάγειρας έχει τη δική του τεχνική, ο πλούτος των γεύσεων είναι πραγματικά αστείρευτος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ντόπιο τραχανά, ραβανί, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, σοκολατόπιτα και όλων των ειδών γλυκά του κουταλιού.

Περισσότερα...
1/1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφία του προορισμού
Καρδίτσα - Λίμνη Πλαστήρα
Φωτογραφία του προορισμού
Λάρισα - Βόλος - Πήλιο

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ