ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
Ηλεία (Αρχαία Ολυμπία - Σκαφιδιά)

Ηλεία (Αρχαία Ολυμπία - Σκαφιδιά)

Ηλεία (Αρχαία Ολυμπία  - Σκαφιδιά)
ΓΕΝΙΚΑ

Στην Αρχαία Ολυμπία ο ουρανός είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός. Η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, το λίκνο του ολυμπιακού πνεύματος των ιδεών της εκεχειρίας και του ευ αγωνίζεσθαι, είναι ένας τόπος χαρούμενος. Η φύση και οι άνθρωποι σε απόλυτη αρμονία. Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και στην Αρχαία Ολυμπία δε θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια να το πετύχει κανείς. Η ενέργεια του χώρου θέτει και το σώμα και το πνεύμα σε κίνηση. Το αρχαίο στάδιο είναι προσεκτικά τοποθετημένο στους λόφους που καλύπτουν μέρος της κοιλάδας του Αλφειού. Το τοπίο ενέπνευσε τον Φειδία που δημιούργησε εκεί ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου: το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, του Θεού των Θεών.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Γαστρονομία
Το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
Το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Ερμής του Πραξιτέλη και το κράνος με το οποίο ο Μιλτιάδης πολέμησε στον Μαραθώνα το 490 πχ σας περιμένουν. Στο κεντρικό κτίριο θα δείτε εντυπωσιακές συλλογές από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τους πρώτους αιώνες μετά τη Γέννηση του Χριστού. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν ακόμη αετώματα και μετόπες του ναού του Διός, η «Νίκη του Παιωνίου», το εργαστήριο του Φειδία κα. Στον χώρο λειτουργεί και κατάστημα για την αγορά των απαραίτητων αναμνηστικών.

Περισσότερα...
Το αρχαίο Στάδιο
Το αρχαίο Στάδιο

Αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τον έβδομο αιώνα πριν από τη Γέννηση του Χριστού είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι το στάδιο της Ολυμπίας είχε χωρητικότητα 45.000 θεατών! Οι αρχαίοι μας πρόγονοι εκμεταλλεύτηκαν  τη φυσική πλαγιά του λόφου, μειώνοντας τα κατασκευαστικά έργα. Στον χώρο υπήρχε και… κλειστό γυμναστήριο για όλες τις εποχές. Ο επισκέπτης αξίζει ακόμη να δει το Γυμνάσιο (την Παλαίστρα), το Εργαστήριο του Φειδία, το Φιλιππείο, τη Στοά της Ηχούς, τον Βωμό του Δία, αλλά και την Οικία του Νέρωνα. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάχθηκαν ήταν το 776 π.Χ. και οι τελευταίοι το 393 μ.Χ. Μέχρι, βέβαια, την αναβίωσή τους το 1896, από τον Pierre de Coubertin.

Περισσότερα...
Το μουσείο Αρχιμήδη
Το μουσείο Αρχιμήδη

Πρόκειται θεματικό μουσείο, αφιερωμένο στην επιστήμη και την τεχνολογία και φέρει το όνομα του μεγάλου μαθηματικού, φυσικού, μηχανικού, αστρονόμου και εφευρέτη. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά

Περισσότερα...
Κάστρο Χλεμούτσι
Κάστρο Χλεμούτσι

Οι Φράγκοι το έλεγαν Mata -Grigfon: μάτι που επιβλέπει τους Γραικούς, τους Έλληνες. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1220 και του 1223 κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας από τον Γοδεφρείδο Β' Βιλλεαρδουίνο. Για την ανοικοδόμησή του επιλέχθηκε προσεχτικά ο λόφος που βρίσκεται,  ύψους περίπου 220 μέτρων, καθώς η τοποθεσία επιτρέπει το κάστρο να παρέχει την προστασία του τόσο στην Ανδραβίδα, όσο και στην Κυλλήνη. Η απόσταση από τη θάλασσα δεν ξεπερνά τα 2,5 χλμ.

Περισσότερα...
1/4
Πεζοπορία και rafting στον Ερύμανθο
Πεζοπορία και rafting στον Ερύμανθο

Αν το λέει η ψυχή σας και αντέχει το σώμα μας (σ.σ. δεν είναι ανάγκη να τεστάρετε τις αντοχές σας στις εκδρομές που πάτε να περάσετε καλά) η Ηλεία προσφέρει καταπληκτικές διαδρομές πεζοπορίας. Για τους λάτρεις του rafting  ο Αλφειός προσφέρει υπέροχες διαδρομές που ποικίλουν σε δυσκολία. Οργανωμένα γραφεία παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και καθοδήγηση.

Περισσότερα...
Λουτρά Καϊάφα
Λουτρά Καϊάφα

Βρίσκονται στην περιοχή Καϊάφα και το νερό που αναβλύζει είναι αλλού ζεστό και αλλού κρύο. Οι ειδικοί προτείνουν τα λουτρά Καϊάφα σε ανθρώπους που πάσχουν στο μυοσκελετικό σύστημα ή αντιμετωπίζουν παθήσεις του δέρματος και αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείτε να επισκεφθείτε και την πηγή με πόσιμο νερό, που θεωρείται ευεργετικό για παθήσεις του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου και χοληδόχου κύστης.

Περισσότερα...
Επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη
Επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη

Στο παραθαλάσσιο αγρόκτημα καλλιεργούνται σταφύλια και ελιές. Από τα αμπέλια του παράγονται οι ερυθρές ποικιλίες Refosco, Μαυροδάφνη, Αγιωργίτικο και Αυγουστιάτης καθώς και οι λευκές ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Ρομπόλα. Στο Κτήμα υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να δέχεται επισκέπτες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του καλού κρασιού. Και όλα αυτά κάτω από αιωνόβιες κουκουναριές, με θέα το Ιόνιο και τη Ζάκυνθο.

Περισσότερα...
1/3
Nτόπια κρέατα, σαλάτες με λαχανικά  και εκλεκτά κρασιά....
Nτόπια κρέατα, σαλάτες με λαχανικά και εκλεκτά κρασιά....

Στην Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το σύνολο της ελληνικής κουζίνας με την έμφαση να δίνεται στα ντόπια κρέατα (αρνάκια και γουρουνόπουλο), τις σαλάτες με λαχανικά από τα αγροκτήματα της περιοχής και εκλεκτά κρασιά. Άλλωστε, από την αρχαιότητα μετά τους αγώνες ακολουθούσαν τα συμπόσια. Η τεχνογνωσία διασώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων προς τέρψιν των σύγχρονων καλοφαγάδων. Μπεκρή μεζέ με κουνέλι, ταλιατέλες με γαρίδες και φοβερές πίτες είναι μερικές ακόμη συμπληρωματικές επιλογές.

Περισσότερα...
1/1

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ