Καμπότζη - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Καμπότζη <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Καμπότζη <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Καμπότζη Διακοπές - Προσφορές

Εκεί που ο αρχαίος και σύγχρονος κόσμος συγκρούονται και δημιουργούν μία αυθεντική περιπέτεια, θα βρείτε την Αυτοκρατορία των Ναών …την Καμπότζη. Η για πολλά έτη ισχυρή αυτοκρατορία των Χμερ, άφησε μια κληρονομιά απαράμιλλης μεγαλοπρέπειας και κλίμακας στη Νοτιοανατολική Ασία, με πρωτοπόρο τον μεγαλύτερο ναό στον κόσμο, τον Άνγκορ Βατ, που εκφράζει την απόλυτη ιδιοφυία των Χμερ. Η χώρα είναι πλέον γνωστή για τους ναούς της, τις αστικές περιοχές της, την χαοτική και χαρισματική πρωτεύουσά της Πνομ Πενχ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη και πρώτη σε επισκεψιμότητα Σιέμ Ριπ (λόγω των ναών), την επερχόμενη Μπαταμπάνγκ (που θυμίζει το Σιέμ Ριπ πριν την τουριστικοποίησή του), τη νότια ακτή - περιτριγυρισμένη από εξωτικά νησιά και την ύπαιθρο με τους ορυζώνες, τα ποτάμια και τις λίμνες με τους χαρακτηριστικούς οικισμούς πάνω στο νερό! Σίγουρα εντυπωσιακός όμως, παραμένει ο πληθυσμός της χώρας, που παρά την εμφύλια αιματοχυσία (killing fields), κατάφερε να επιβιώσει σε ένα αινιγματικό βασίλειο και να διατηρήσει το κουράγιο του και το χαμόγελό του!

Highlights της Καμπότζης

placeholder
Αξιοθέατα
Angkor-Wat-05
Angkor-Wat-05

Άνγκορ Βατ

Η Άνγκορ ήταν η πρωτεύουσα του πολιτισμού των Χμερ, ο οποίος διήρκεσε περίπου 700 χρόνια. Έφτασε στο απόγειο της ακμής της κατά το 12ο αιώνα, αρχικά με το χτίσιμο του ναού που είναι γνωστός ως Άνγκορ Βατ (Angkor Wat) και αργότερα με την κατασκευή της Άνγκορ Τομ, μιας βασιλικής πόλης "μέσα στην πόλη". Ο ναός κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Σουριαβαρμάν Β΄ (1113-1150) ως αναπαράσταση του Όρους Μερού, του μυθικού ιερού κέντρου του Ινδουισμού. Ο Άνγκορ Βατ αρχικά ήταν αφιερωμένος στον θεό Βισνού των Ινδουιστών και αργότερα μετατράπηκε σε βατ, δηλαδή σε βουδιστικό μοναστήρι. Πολεμιστές Τάι εισέβαλαν στην Άνγκορ και οι στρατιώτες του βασιλιά του Σιάμ έκαψαν την πόλη, έτσι ώστε να εγκαταλειφθεί το 1431 και σταδιακά να ξεχαστεί. Οι ζούγκλα άρχισε σιγά-σιγά να διεκδικεί ξανά τη γη, καλύπτοντας με πυκνή βλάστηση το Άνγκορ Βατ, μαζί με τους υπόλοιπους ναούς και το ευφυές αρδευτικό σύστημα. Η αρχαία πόλη παρέμενε για αιώνες "χαμένη", μέχρι να την ανακαλύψει, πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα, ο Γάλλος εξερευνητής Ανρί Μιό, το 1860. Επόμενες αποστολές αποκάλυψαν καινούριους θησαυρούς ανάμεσα στα ερείπια που απλώνονται σε πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα, όπου η πλούσια βλάστηση αγκαλιάζει τη μαγευτική τέχνη με συναρπαστικό τρόπο.

Η Άνγκορ ήταν η πρωτεύουσα του πολιτισμού των Χμερ, ο οποίος διήρκεσε...

Η Άνγκορ ήταν η πρωτεύουσα του πολιτισμού των Χμερ, ο οποίος διήρκεσε...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_173029133
shutterstock_173029133

Λίµνη Τόνλε Σαπ

Η λίμνη Τόνλε Σαπ (Tonle Sap), στην οποία εκβάλει ο παραπόταμος του Μεκόνγκ, ο Τόνλε Σαπ, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Σιέµ Ριπ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Νοτιοανατολικής Ασίας και έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ανατολής, με 1.300 είδη ψαριών, καθώς και πολλά αποδημητικά πουλιά. Γύρω από τη λίμνη "γεννήθηκαν" πλωτά χωριά από ανθρώπους που έφτασαν εδώ προκειμένου να επιβιώσουν από την αλιεία. Το υδάτινο στοιχείο διαμορφώνει το τοπίο, το οποίο από το 1997 αποτελεί προστατευόμενη βιόσφαιρα της UNESCO. Χωριά, των οποίων οι κάτοικοι ζουν είτε σε σπίτια στηριγμένα πάνω σε πασσάλους στερεωμένους στον πυθμένα της λίμνης, είτε μέσα σε βάρκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην ψαρεύοντας στα νερά της.Τα πάντα κινούνται στο ρυθμό των νερών.

Η λίμνη Τόνλε Σαπ (Tonle Sap), στην οποία εκβάλει ο παραπόταμος του...

Η λίμνη Τόνλε Σαπ (Tonle Sap), στην οποία εκβάλει ο παραπόταμος του...

Περισσότερα
placeholder