ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία

Ικαρία

Ικαρία
ΓΕΝΙΚΑ

Είναι το νερό; Ο αέρας; Το έδαφος; Η ουσία είναι πως στην Ικαρία ο χρόνος κυλά πιο αργά. Ίσως για αυτό οι κάτοικοί της να ζουν περισσότερο.

Το νησί έχει τους δικούς του ρυθμούς, πιο κοντά στη φύση και στον άνθρωπο. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό που αναζητούν ειδικοί από ολόκληρο τον κόσμο, θέλοντας να κατανοήσουν το υψηλό προσδόκιμο ζωής των τυχερών που γεννήθηκαν και συνεχίζουν να ζουν σε αυτόν τον τόπο.

Που γερνούν σα νέοι, όπως αιώνια νέος έμεινε στη συλλογική συνείδηση ο Ίκαρος, απ’ όπου το νησί πήρε τ΄ όνομά του. Και οι κάτοικοι τον ατίθασο και ανυπότακτο χαρακτήρα του. Το σκηνικό θυμίζει… παράδεισο: τρεχούμενα νερά, εύφορη γη, δάση και παραλίες.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Γαστρονομία
Χριστός στις Ράχες
Χριστός στις Ράχες

Ρολόι στο χωριό που έχει το όνομα του Θεανθρώπου δε θα χρειαστείτε. Ότι ξέρετε από ωράρια, 8ώρο και κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα χρειαστεί να το ξεχάσετε. Τα μαγαζιά ανοίγουν τη… νύχτα. Για την ημέρα οι κάτοικοι δούλευαν στα χωράφια τους τα παλιά χρόνια και άφηναν τις συναλλαγές για μετά τη δύση του ηλίου. Μια συνήθεια της ζωής που έγινε πια αξιοθέατο.

Περισσότερα...
Τα «βραχόσπιτα»
Τα «βραχόσπιτα»
  • Μπορεί κανείς να τα βρει διάσπαρτα σε δάση και λόφους. Δημιουργήθηκαν την εποχή των πειρατών και λειτουργούσαν ως καταφύγιο για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι προσέθεσαν τοίχους στους στρογγυλούς βράχους (τους λεγόμενους λούρους).
  • Ουσιαστικά τα σπίτια ήταν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, δεν είχαν παράθυρα, ούτε και καμινάδες, για να μην εντοπίζονται από τα πλοία των πειρατών. Καλύτερα να κρυώσει κανείς παρά να βρεθεί να κάνει κουπί και να καταλήξει στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.
Περισσότερα...
Νας: η παραλία της Αρτέμιδος
Νας: η παραλία της Αρτέμιδος

Ένα ποτάμι που στο διάβα του σχηματίζει μικρούς καταρράκτες, ένας αρχαίος ναός στις εκβολές του, η παραλία και μετά η θάλασσα. Το τοπίο λειτουργεί ως μαγνήτης, ειδικά για ανήσυχους νέους που θέλουν να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση σε έναν τόπο με πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο ναός της «Ταυροπόλου Αρτέμιδος» σημάδεψε τον τόπο με τον τρόπο που ήξεραν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Συνδύαζαν το Θείο με τη Φύση και έμενε μόνο η προσθήκη του ανθρώπου.

Περισσότερα...
Παραλίες και χωριά
Παραλίες και χωριά
  • Οι Σεϋχέλλες της Ικαρίας είναι ένας μικρό καλά προστατευμένος κόλπος. Με λευκά βράχια και γαλανά νερά. Μην περιμένετε βέβαια να βρείτε κάποιον να σας ρωτήσει πως θα θέλατε τον καφέ σας.
  • Αν σας αρέσουν οι ανέσεις επιλέξτε τη Μεσαχτή, όπου μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσια σπορ.
  • Και αν ξυπνήσει ο Ιντιάνα Τζόουνς μέσα σας χαράξτε πορεία για τον Μαγγανίτη και το Καρκινάγρι, δύο χωριά που θα σας φέρουν σε επαφή με ότι πιο αυθεντικό έχει κρατήσει για εσάς το νησί αυτό του Ανατολικού Αιγαίου.
Περισσότερα...
1/4
Διασκεδάστε στα περίφημα πανηγύρια
Διασκεδάστε στα περίφημα πανηγύρια

Στην Ικαρία τα πανηγύρια είναι οι μόνες σταθερές στη ζωή των κατοίκων, πέρα βέβαια από τον αγώνα της επιβίωσης στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Το κάθε χωριό έχει τη δική του γιορτή. Απλά, άλλα πανηγύρια ξεκινούν το βράδυ και τελειώνουν το πρωί και άλλα το πρωί και τελειώνουν το βράδυ. Επιλέξτε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα, ή απλά αφεθείτε στη μαγεία του τυχαίου. Για να μειώσετε, κάπως την επιρροή των πιθανοτήτων σας ενημερώνουμε ότι ο μήνας των πανηγυριών θεωρείτε ο Αύγουστος.

Περισσότερα...
Ιαματικές πηγές
Ιαματικές πηγές

Η Ικαρία δεν είναι μόνο θάλασσα και χαλαροί ρυθμοί ζωής. Στο νησί υπάρχουν ιαματικές πηγές, ιδανικές για όσους αναζητούν μια θεραπεία αναζωογόνησης ή τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας. Ο συνδυασμός των ιαματικών λουτρών με το καλό φαγητό και την ξεκούραση μπορεί να κάνει… θαύματα.

Περισσότερα...
1/2
«Πράμνειος Οίνος»
«Πράμνειος Οίνος»

Η γη στην Ικαρία είναι πλούσια. Οι κάτοικοι παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, ενώ φημισμένα είναι και τα τυροκομικά τους. Όπως βεβαίως και το δυνατό κόκκινο κρασί, ο «Πράμνειος Οίνος», που συνδέεται με τη λατρεία του θεού Διονύσου, ο οποίος είδε το φως αυτού του κόσμου στην Ικαρία.

Περισσότερα...
Καθούρα
Καθούρα

Άσπρο, κατσικίσιο τυρί, γνωστό ήδη από τον 17ο αιώνα. Φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα, από ντόπια κατσίκια ελευθέρας βοσκής. Συνήθως, είναι ανάλατη, ωστόσο, υπάρχουν και ποικιλίες πιο αλμυρές και πικάντικες.

Περισσότερα...
Κολοκάσι
Κολοκάσι

Η γλυκοπατάτα της Ικαρίας. Στην Ικαριώτικη κουζίνα, οι ντόπιοι το σερβίρουν κυρίως σαν σαλάτα, συνοδευόμενο από σκορδαλιά και φυσικά καριώτικο κρασί. Επίσης, γίνεται και μαγειρευτό με φασόλια ή σαν σούπα, αλλά ακόμα και ψητό ή βραστό με κρέας, όπως η πατάτα.

Περισσότερα...
Καϊσιά
Καϊσιά
  • Είναι ένας τύπος βερίκοκου, από το οποίο τρώγεται μέχρι και το κουκούτσι, που έχει γνωστές αντικαρκινικές ιδιότητες. Ευδοκιμεί συνήθως την Άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού και φτάνει σε ύψος ως 3 μέτρα.
  • Μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, η Ικαρία είχε μεγάλη παραγωγή και εξαγωγή σε καΐσια. Σήμερα, όμως η παραγωγή του είναι μικρή και συνήθως καταναλώνεται σαν γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερα...
1/4