Οι προσφορές για διακοπές στην Ασία για προορισμούς, όπως το Λανγκάουι, γίνονται ανάρπαστα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ασία, ωστόσο, πρωταγωνιστεί και το φθινόπωρο στους top προορισμούς διακοπών, καθώς η Ιαπωνία το Φθινόπωρο είναι πιο όμορφη από ποτέ! Εκτός από τη μοναδική ομορφιά των φυσικών τοπίων της, η Ιαπωνική κουζίνα έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων. Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί 5 υπέροχα φαγητά της Ιαπωνικής κουζίνας!

Sushi

sushi.jpg

Το σούσι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των γευστικών μας επιλογών. Άρα τι διαφορετικό έχει να μας προσφέρει το σούσι που σερβίρουν στην Ιαπωνία; Κι, όμως, το σούσι της Ιαπωνίας έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα! Nigiri, Gunkan Maki, Sashimi έχετε φάει σίγουρα αλλά στην Ιαπωνία θα ανακαλύψετε κι άλλους τύπους, όπως σαρδέλα σε σούσι! Φυσικά, δε λείπουν οι ποικιλίες τόνου, οι γαρίδες, ο σολομός, το χταπόδι και το καλαμάρι. Αν είστε λάτρεις του ωμού φαγητού, η Ιαπωνία είναι ο απόλυτος προορισμός για εσάς!

Ramen

ramen.jpg

Αν οι noodle soups είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά, το Ramen θα σας ξετρελάνει! Ο ζωμός του μπορεί να έχει κάθε φορά και από ένα διαφορετικό υλικό ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα noodles και στα toppings. Πώς το τρώτε; Στο ένα χέρι τα chopsticks για τα noodles, το  κρέας και οτιδήποτε άλλο έχετε επιλέξει και στο άλλο ένα μικρό κουταλάκι για τη σούπα. Αν ταξιδέψετε το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για αχνιστά πιάτα σαν το Ramen. Αναμφισβήτητα μία από τις πιο πλούσιες, γευστικές εμπειρίες που θα ζήσετε!

Sukiyaki

sukiyaki.jpg

Ένα φαγητό που μυρίζει Ιαπωνία από χιλιόμετρα! Πρόκειται για ένα πιάτο που περιλαμβάνει κρέας μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά μαζί με λαχανικά. Ο ζωμός του έχει πολύ έντονη γεύση και αφήνει μια αίσθηση γλύκας και αλμύρας. Αυτό οφείλεται στο μείγμα σόγιας, ζάχαρης και mirin μέσα στο οποίο μαγειρεύονται τα υλικά. Σερβίρεται σε ένα παραδοσιακό σκεύος της Ιαπωνίας που ονομάζεται “nabemono” και είναι πεντανόστιμο! Είναι ένα φθινοπωρινό - χειμωνιάτικο πιάτο, το οποίο οι Ιάπωνες επιλέγουν πολύ συχνά, ειδικά για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Katsudon

Katsudon.jpg

Αν νομίζετε ότι η Ιαπωνική κουζίνα δεν έχει comfort food, τότε κάνετε λάθος! Το Katsudon είναι ένα αγαπημένο cheat meal για τους Ιάπωνες που πρωταγωνιστεί στις καθημερινές τους συνήθειες. Τι περιλαμβάνει; Ρύζι σε συνδυασμό με μια υπέροχη, χοιρινή κοτολέτα - τηγανιτή και παναρισμένη- λαχανικά, αυγά και διαφόρων ειδών καρυκεύματα. Δεν είναι πολύ μακριά από κάποια ελληνική συνταγή αλλά η εκτέλεση της σε τίποτα δε θυμίζει κάτι που έχετε ξαναφάει.

Fried fish cake & soya milk donuts

Fried fish cake.jpg

Ναι, καλά διαβάσατε! Υπάρχει κέικ ψαριού και θα το βρείτε μόνο στην Ιαπωνική κουζίνα. Το μοναδικό αυτό πιάτο αποτελείται από ένα ζυμάρι που στο εσωτερικό του έχει απομεινάρια λευκού ψαριού και αλεύρι. Θυμίζει αρκετά αυτό που λέμε “κροκέτα” καθώς τηγανίζεται σε λάδι και αποκτά τέλεια γεύση. Τα soya milk donuts φτιάχνονται με γάλα από σόγια και αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση στο στόμα καθώς είναι μαστιχωτά από μέσα και τραγανά απ’ έξω. Και τα δύο είναι must!

Η Ιαπωνική κουζίνα είναι τόσο ιδιαίτερη που δε θα σας ταξιδέψει μόνο σε καινούργιες γεύσεις αλλά θα σας κάνει να νιώσετε την παράδοση της σε κάθε της πιάτο. Ανακαλύψτε την Ιαπωνία μέσα από την κουζίνα της και ζήστε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία!