Στο σταυροδρόμι Ευρώπης - Αφρικής και Μεσογείου - Ατλαντικού, το μυστηριώδες, αυτοκρατορικό, ιστορικό και σαγηνευτικό Μαρόκο είναι μια χώρα βουτηγμένη σε συγκλονιστικά τοπία και εντυπωσιακό πολιτισμό. Από την άγρια ακτή του Ατλαντικού μέχρι την ήσυχη μεγαλειότητα της ερήμου της Σαχάρας, το Μαρόκο αποτελεί μια χώρα με αντιθέσεις και μοναδική ποικιλομορφία με οροσειρές, καταπράσινα τοπία, αρχαίες μεδίνες, απέραντες ερήμους και πανέμορφες παραλίες.

Οι αυτοκρατορικές πόλεις και τα διάφορα ιστορικά μνημεία αποκαλύπτουν μια κουλτούρα έντονα επηρεασμένη από τη θρησκεία και την παράδοση, σαφώς διαφορετική από την δυτική νοοτροπία και συνεπώς εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για κάθε ταξιδιώτη. Επιλέγοντας ένα οργανωμένο ταξίδι στο Μαρόκο με την Μanessis Travel θα επισκεφτείτε την Πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα και την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, την "Μέκκα του Μαρόκου", τη Φεζ και το γεμάτο αίγλη ανάκτορο των Μερινιδών, την "Κόκκινη Πόλη", το κοσμοπολίτικο Μαρρακές και φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς "Πλατεία των Θαυμάτων" και πολλά άλλα μαγευτικά μέρη που θα σας εντυπωσιάσουν.

Από τους ατέλειωτους αμμόλοφους της Σαχάρας μέχρι τις χιονισμένες κορυφές της οροσειράς του Άτλαντα, το Μαρόκο μεταλλάσσεται σε χρώματα και υφές σαν τα παραδοσιακά χαλιά της τοπικής αγοράς του. Και μιλώντας για χρώματα, από το ταξίδι στο Μαρόκο δεν θα μπορούσε να παραλείπεται η περίφημη και παραμυθένια πολιτεία Σεφσαουέν στην καρδιά του βόρειου Μαρόκου. Το "Μπλε Χωριό", όπως ονομάζεται λόγω του μπλε χρώματος που συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να βάφουν οι ντόπιοι τα γραφικά σοκάκια αλλά και τους τοίχους των σπιτιών τους.

Φυσικά, ένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποτέ πλήρες αν δεν επισκεφτεί κανείς τη θεαματική, μαγευτική και αχανή έρημο της Σαχάρας για να ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία είτε κάνοντας μια εκδρομή με τζιπ 4x4 τζιπ είτε απλά μια βόλτα στην πλάτη μιας καμήλας!

Το πραγματικό Μαρόκο είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Μια πλούσια χώρα με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, γεμάτη ήχους, αρώματα και χρώματα, καθ’ όλα έτοιμη να καλωσορίσει τον ταξιδιώτη που ψάχνει μια εξωτική, “πικάντικη” περιπέτεια, ακριβώς όπως τα μπαχαρικά της.