ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία

Σαμοθράκη

Σαμοθράκη
ΓΕΝΙΚΑ

Για τους περισσότερους από τους επισκέπτες της η Σαμοθράκη είναι μια ιστορία έρωτα με την πρώτη ματιά. Με φανατικούς οπαδούς, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, νιώθοντας τη μοναδική ενέργεια του νησιού να τους καλεί ξανά και ξανά. Η γεωγραφική απομόνωση για άλλους είναι εμπόδιο, για άλλους εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για πραγματική απόδραση. Ο πιο εύκολος τρόπος να πάει κανείς στη Σαμοθράκη είναι από την Αλεξανδρούπολη, αλλά οι πιστοί… οπαδοί της χρησιμοποιούν κάθε δυνατή οδό για να βρεθούν στον αγαπημένο τους προορισμό.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Γαστρονομία
«Παρθένες» παραλίες
«Παρθένες» παραλίες

Αν θέλετε να χτίζετε πύργους στην άμμο ίσως η Σαμοθράκη δεν είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή. Οι παραλίες είναι σχεδόν ανέγγιχτες, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι τα βότσαλα. Μόνο η Παχιά Άμμος, όπως το λέει και το όνομά της, προσφέρεται παιχνίδια στην άμμο. Υπάρχει και ο Βάτος, αλλά η πρόσβαση γίνεται μόνο από θαλάσσης. Η παραλία «Κήποι» και η Παναγία η Κρημνιώτισσα αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των παραλιών της Σαμοθράκης όπου κυριαρχούν τα μαύρα βότσαλα.

Περισσότερα...
Η Χώρα
Η Χώρα

Από την αγκαλιά του βουνού, που της προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια, ατενίζει την απεραντοσύνη της θάλασσας και του ουρανού. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα, για να προσφέρουν προστασία και να αντέχουν στα στοιχεία της φύσης. Τα γραφικά καλντερίμια προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες, καθώς αποτελούν απαγορευμένο τόπο για τα αυτοκίνητα. 

Περισσότερα...
Στο ιερό των Μεγάλων Θεών
Στο ιερό των Μεγάλων Θεών

Αυτόν τον τόπο επέλεξαν οι πρόγονοί μας για να χτίσουν το ιερό των Μεγάλων Θεών. Σημείο συνάντησης για τους αθάνατους, λατρευτικό ιερό για τους θνητούς. Αξίερος, Μεγάλη Μητέρα, Αξιόκερσος και Αξιόκερσα, Κάβειροι, όλοι είναι εκεί σε ένα αιώνιο ραντεβού. Προφανώς χώρος τέλεσης μυστηρίων το ιερό των Μεγάλων Θεών προκαλεί και σήμερα δέος στους επισκέπτες του.  

Περισσότερα...
Η Νίκη της Σαμοθράκης
Η Νίκη της Σαμοθράκης

Το κορυφαίο αξιοθέατο που κόσμησε τα χώματα της Σαμοθράκης δεν βρίσκεται πια εκεί. Η Νίκη της Σαμοθράκης «κατοικεί» υποχρεωτικά στο Παρίσι, στο Λούβρο, καθώς αποκόπηκε από το ιερό των Μεγάλων Θεών. Παριστάνει τη φτερωτή Θεά Νίκη και εντοπίστηκε στο πλαίσιο ανασκαφών από τον Γάλλο πρόξενο στην Ανδριανούπολη, ο οποίος και φρόντισε να στείλει το περίφημο πλέον άγαλμα στην πατρίδα του.

Περισσότερα...
1/4
Ανάβαση στις βάθρες της Σαμοθράκης
Ανάβαση στις βάθρες της Σαμοθράκης

Μέσα από την πλούσια βλάστηση του νησιού ξεπηδούν χείμαρροι που σχηματίζουν στο διάβα τους λίμνες και καταρράκτες. Η Γριά Βάθρα και ο Φονιάς είναι οι πιο ξακουστές βάθρες της Σαμοθράκης, μόνο που η προσέγγισή τους θέλει προσοχή. Ειδικά την περίοδο των βροχών. Η περιοχή είναι ιδανική για κάμπινγκ, κάτι που προτιμούν πολλοί από τους επισκέπτες της.

Περισσότερα...
Ορειβασία στο όρος  Σάος
Ορειβασία στο όρος Σάος

Δεσπόζει στο κέντρο του νησιού και σημαίνει φεγγάρι. Και η Σαμοθράκη είναι το… φεγγάρι της Θράκης. Ένα βουνό μαγικό, που δένει απόλυτα με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού που βρίσκονται παντού γύρω από τη Σαμοθράκη. Το όρος Σάος υπογραμμίζει το όριο της στεριάς και οριοθετεί την προσπάθεια του ανθρώπου από τη γη να βρεθεί κοντά στους Θεούς. Η κορυφή Φεγγάρι ορθώνεται στα 1600 μέτρα και αποτελεί πραγματική πρόκληση για όσους αγαπούν την ορειβασία.

Περισσότερα...
1/2
Προτείνουμε να δοκιμάσετε
Προτείνουμε να δοκιμάσετε

Κατσίκι ψητό ή μαγειρευτό, κατσικίσιο τυρί, πλούσιες σαλάτες, αυγά ημέρας και… φασολάδα στο τηγάνι αποτελούν καθημερινές απολαύσεις για τους τυχερούς που θα επιλέξουν την Σαμοθράκη ως τόπο διακοπών. Αν προτιμάτε το αρνί, το νησί έχει και για εσάς εξαιρετικούς τεχνίτες που το σουβλίζουν με μαεστρία που θυμίζει Ρούμελη.

Περισσότερα...
1/1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφία του προορισμού
Αλεξανδρούπολη
Φωτογραφία του προορισμού
Ξάνθη - Στενά Νέστου (Θρακικά Τέμπη)