3 μέρες με πούλμαν σε Μέτσοβο - Γιάννενα - Μουσείο Παπαγιάννη (Ελληνικό Ιωαννίνων) – Γνωριμία με την πόλη των Ιωαννίνων – Νησί - Μουσείο Βρέλλη - Άρτα - Παραλία Μενιδίου. Διαμονή στο GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5* στα Ιωάννινα με ημιδιατροφή.
Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αλλά και την μοναδική συλλογή έργων τέχνης της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ (έξοδα ατομικά) που θεωρείται μία από τις πληρέστερες και σημαντικότερες της περιόδου του 19ου και 20ου αιώνα. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) και δοκιμάσουμε τα φημισμένα ντόπια προιόντα του Μετσόβου, συνεχίζουμε για τα θρυλικά Γιάννενα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας GRAND SERAI 5*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”(έξοδα ατομικά) στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Το Μουσείο φιλοξενείται σ' ένα ωραίο σχολείο, εκεί που έμαθε τα πρώτα του γράμματα και ο δημιουργός του μουσείου. Η μοναδικότητά του έγγειται στο ότι περιλαμβάνει έργα που μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της. Η υπόλοιπη μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη των Ιωαννίνων. Μια πόλη γεμάτη ιστορία και μύθους να την συντροφεύουν σε κάθε της γωνιά. Θα περπατήσουμε μέσα στο κάστρο της πόλης, που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Θα ακούσουμε τις θρυλικές ιστορίες του Αλή Πασά όταν το κάστρο ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Θα θαυμάσουμε μοναδικά κτίσματα όπως το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον πιο αμφιλεγόμενο μεζέ, βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος να αφεθούμε στην μαγεία της λίμνης Παμβώτιδας και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (έξοδα ατομικά). Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων, θα βρεθούμε στην Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για την παραλία Μενιδίου για να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) δίπλα στην θάλασσα του Αμβρακικού κόλπου. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από τα στολίδια της Ηπείρου.
O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.