4 ημέρες οδικώς σε Άρτα - Πρέβεζα - Νικόπολη - Ρωμαϊκό Υδραγωγείο - Βαρκάδα Αχέροντα - Πηγές και Νεκρομαντείο Αχέροντα - Τζουμέρκα (Γεφύρι Πλάκας - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα) - Ναύπακτος. Διαμονή στο MARGARONA ROYAL 3* με μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
Η ακτογραμμή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου στο Ιόνιο Πέλαγος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα πολλούς από τους πιο διάσημους παραλιακούς προορισμούς στον κόσμο. Ελάτε να το επιβεβαιώσετε με μια εκδρομή που έχει απόλυτα την ταυτότητα της Manessis. Με ορμητήριο το πολυτελές ξενοδοχείο Margarona Royal 3* στη Πρέβεζα, θα επισκεφτούμε τον θρυλικό Αχέροντα, ποτάμι που κατά την παράδοση, υπάρχουν οι Πύλες για τον Άδη, το αρχαίο Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο, τα Τζουμέρκα και την ιστορική Ναύπακτο.
Αναχώρηση στις 07:00 από την Αθήνα ώρα για την Άρτα με το πιο διάσημο γεφύρι της Ηπείρου. Δίπλα στον ποταμό Άραχθο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για την νησιωτική Πρέβεζα, εκεί όπου συναντιούνται το καταγάλανο Ιόνιο και ο ήρεμος Αμβρακικός, η πόλη - νησί των τριών κάστρων, με μια υπέροχη προκυμαία, μαρίνα γεμάτη ιστιοπλοϊκά, δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, πεζόδρομους και ιστορικό κέντρο με εκλεπτυσμένα μαγαζιά. Άφιξη και τακτοποίηση στο MARGARONA ROYAL 3* στην Πρέβεζα και το βράδυ δείπνο.
Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή Νικόπολη και το επιβλητικό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. (έξοδα ατομικά, για είσοδο και ξενάγηση). Συνεχίζουμε για το χωριό Αμμουδιά όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του Ομηρικού ποταμού Αχέροντα. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το Νεκρομαντείο (έξοδα ατομικά). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του Αχέροντα για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά), επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μία φανταστική διαδρομή στα άγριας ομορφιάς Τζουμέρκα. Ανηφορίζοντας για τα Αθαμανικά Όρη, θα δούμε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το πρόσφατα αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας. Κατευθυνόμαστε για τα Βόρεια Τζουμέρκα και πρώτου φθάσουμε στο κεφαλοχώρι των Πραμάντων θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά). Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1960 και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια της Ηπείρου με χρωματιστούς σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων και συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον. Συνεχίζουμε για τα Πράμαντα, ονομαστό μαστοροχώρι με πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα των Βορείων Τζουμέρκων. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στην κεντρική πλατεία που κυριαρχεί ο υπεραινώβιος πλάτανος και η ιστορική βρύση "Αράπης", δίπλα στην κεντρική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Ημέρα εθνικής εορτής σήμερα, μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ναύπακτο, μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις, που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Εδώ θα αντικρύσουμε το πολυθρύλητο λιμάνι που περικλείει την ιστορία της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρίου - Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις.