ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

Εκδρομές
Ξενοδοχεία
1 Δωμάτιο / 2 Άτομα
Δωματια
-
1
+
Δωμάτιο 1
Ενηλικες
12 ετών +
-
2
+
Παιδια
Έως 12 ετών
-
0
+

Λίβανος

Λίβανος
ΓΕΝΙΚΑ

Ο Λίβανος, μια ορεινή, μικρή παραθαλάσσια χώρα στη σκιά των δύο ισχυρών γειτόνων της - της Συρίας στα βόρεια και ανατολικά και του Ισραήλ στα νότια - είναι μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες χώρες της Μέσης Ανατολής. Κατακτητές και έμποροι, Έλληνες και Φοίνικες, Πέρσες και Ρωμαίοι, Άραβες και Σταυροφόροι, Γενοβέζοι και Οθωμανοί, όλοι έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στα εδάφη του και έχουν συμβάλει στην πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά.

Ιδανικος προορισμος για
Οικογένεια με παιδιά
Οικογένεια με παιδιά
Με την παρέα μου
Με την παρέα μου
Το άλλο μου μισό
Το άλλο μου μισό
Solo
Solo

HIGHLIGHTS

Αξιοθέατα
Βηρυτός
Βηρυτός

Η Βηρυτός, το "Παρίσι της Μέσης Ανατολής", είναι η πρωτεύουσα του Λιβάνου και η μεγαλύτερη πόλη του. Βρίσκεται στις ακτές της ανατολικής Μεσογείου, στους πρόποδες των αντερεισμάτων της οροσειράς του Λιβάνου. Μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις και πολλά αξιοθέατα, με τεράστιο ιστορικό, αρχιτεκτονικό, αρχαιολογικό, γαστρονομικό και οινολογικό ενδιαφέρον. Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη με σαγηνευτική ατμόσφαιρα και πάθος για ζωή.

Περισσότερα...
Βύβλος
Βύβλος

Η Βύβλος (Jbail), η βιβλική Gebal, είναι μια πόλη που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια. Την 3η χιλιετία ήταν το πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι των Φοινίκων στην ανατολική Μεσόγειο. Το όνομά της, Βύβλος, της το έδωσαν οι Έλληνες, οι οποίοι εισήγαγαν από εκεί παπύρους. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερα...
Μπααλμπέκ
Μπααλμπέκ

Είναι ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος του Λιβάνου και ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Εγγύς Ανατολή. Το σημερινό όνομα της πόλης σημαίνει "πόλη του Μπαάλ" (Βαάλ), ενός τοπικού θεού του ήλιου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες ταύτιζαν με τον δικό τους θεό Ήλιο - γι΄ αυτό και η πόλη ονομαζόταν "Ηλιούπολις" από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Από το 1984 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερα...
Σιδώνα
Σιδώνα

Η Σιδώνα ή Σάιντα (Saida), η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, βρίσκεται στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Στους αρχαίους χρόνους ήταν μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Φοινίκης, περίφημη για το κρασί και την πορφύρα της. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ερείπια φοινικικών οικισμών. Το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων (13ου αιώνα), κτισμένο πάνω σε ένα νησάκι που συνδέεται με την ενδοχώρα με μια μεταγενέστερη πέτρινη γέφυρα κατασκευασμένη από τους Άραβες, τα τζαμιά, τα χάνια και τα souqs είναι κάποια από τα αξιοθέατα που καθιστούν την ιστορική αυτή πόλη ιδιαίτερα ελκυστική.

Περισσότερα...
1/4

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Φωτογραφία του προορισμού
Λίβανος (Βυρητός)

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Δέκα λόγοι για να ταξιδέψεις στο Λίβανο
Δέκα λόγοι για να ταξιδέψεις στο Λίβανο
Αυτό το μεσογειακό έθνος είναι ένα συναρπαστικός κόμβος της Μέσης Ανατολής και της Δύσης, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, της παράδοσης και του νεωτερισμού.
3 Jan 2020