Παπούα Νέα Γουινέα - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Παπούα Νέα Γουινέα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Παπούα Νέα Γουινέα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Παπούα Νέα Γουινέα Διακοπές - Προσφορές

Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του κόσμου μετά τη Γροιλανδία (786.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και είναι χωρισμένο περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική πλευρά ονομάζεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα το Πορτ Μόρεσμπι, ενώ η δυτική πλευρά (που ανήκε άλλοτε στην Ολλανδία) ονομάζεται Ίριαν Τζάγια και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας.

O νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας της Νέας Γουινέας συνετέλεσε στο να επιβιώσουν μέχρι σήμερα ανθρώπινες φυλές αρκετά πρωτόγονες, με ιδιότυπα έθιμα, σε χωριά χαμένα μέσα σε πυκνά δάση. Το νησί της Νέας Γουινέας - τόσο το τμήμα που ανήκει στην Ινδονησία όσο και το τμήμα που αποτελεί το ανεξάρτητο κράτος Παπούα-Νέα Γουινέα - αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αποθήκες βιοποικιλότητας στη Γη: περίπου 15.000 είδη φυτών, 337 είδη ερπετών, 249 είδη αμφιβίων, 214 είδη θηλαστικών και περί τα 200.000 είδη εντόμων συνθέτουν τον πολύβουο και περίπλοκο χάρτη της άγριας ζωής στην ξηρά. Η θαλάσσια ζωή συμπληρώνει τον απέραντο πλούτο του τεράστιου αυτού τροπικού νησιού με περισσότερα από 600 είδη κοραλλιών και κάπου 858 είδη ψαριών.

Η Παπούα-Νέα Γουινέα (Papua Niugini) περιλαμβάνει το ανατολικό μισό του νησιού της Νέας Γουινέας και μαζί με τα γειτονικά συμπλέγματα νησιών είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 16 Σεπτεμβρίου 1975 στο πλαίσιο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Έχει έκταση 462.840 τετραγωνικά χιλιόμετρα (3½ φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα) και πληθυσμό 9.000.000 κατοίκους. Η παρθένα της φύση, τα άγρια τοπία, οι παράκτιες πεδιάδες, οι κοραλλιογενείς ατόλες, τα ηφαιστειογενή βουνά, τα πυκνά τροπικά δάση και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας αποτελούν μαγνήτη για τους φυσιολάτρες.

Hightlights of Παπούα Νέα Γουινέα

placeholder
Αξιοθέατα

Ετήσιο Φεστιβάλ "Sing Sing" στο Μάουντ Χάνγκεν/Παπούα-Νέα Γουινέα

Το ετήσιο φεστιβάλ "Sing Sing" γίνεται κάθε Αύγουστο στο Μάουντ Χάνγκεν, στις δυτικές ορεινές περιοχές της Παπούα-Νέας Γουινέας. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αυτού περίπου 30 φυλές από κάθε περιοχή της χώρας - ακτή, πεδιάδες, βουνά - φορώντας μάσκες και έχοντας ζωγραφισμένα τα σώματά τους, διαγωνίζονται στο τραγούδι και τον χορό, μνημονεύοντας το γεγονός ότι οι πολεμιστές της Νέας Γουινέας συνήθιζαν να τραγουδούν και να χορεύουν πριν ξεκινήσουν για τις μάχες. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς είναι τύμπανα, ιερές φλογέρες και "ρόμπι" - ξύλινες πλάκες που τις περιστρέφουν δεμένες με ένα σχοινί και που το υπόκωφο σφύριγμά τους θεωρείται η φωνή κάποιου μυστηριώδους πνεύματος. Κάθε μια από τις φυλές που συμμετέχουν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη και η ισχυρότερη. Οι πολύχρωμες φορεσιές και οι εντυπωσιακές μάσκες διαφέρουν από φυλή σε φυλή. Τα μαλλιά τους στολίζονται με πολύχρωμα φτερά, τα πρόσωπα και τα σώματά τους βάφονται με ζωηρά χρώματα, στις τρυπημένες μύτες και στα αυτιά τους κρεμούν κοχύλια, χαυλιόδοντες από αγριογούρουνα κλπ.

Το ετήσιο φεστιβάλ "Sing Sing" γίνεται κάθε Αύγουστο στο Μάουντ Χάνγκεν,...

Το ετήσιο φεστιβάλ "Sing Sing" γίνεται κάθε Αύγουστο στο Μάουντ Χάνγκεν,...

Περισσότερα
placeholder

Φεστιβάλ του Μάουντ Χάνγκεν

Το φεστιβάλ του Μάουντ Χάνγκεν εισήχθη κατά τη δεκαετία του 1950 από τις Αγγλικές ιεραποστολές με σκοπό την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των φυλών που διαρκώς βρίσκονταν σε πόλεμο μεταξύ τους. Το φεστιβάλ αυτό αναδεικνύει την απίστευτη ποικιλομορφία του τόπου και αποτελεί μια από τις λίγες ευκαιρίες για να δει κανείς από κοντά τόσο ιδιόρρυθμους και παράξενους λαούς. Χρώμα, πολιτιστικά δρώμενα και ζωντάνια! Το παγκοσμίως γνωστό πολιτιστικό αυτό γεγονός έλκει πολλούς τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και αποτελεί μοναδική εμπειρία για όσους ταξιδιώτες καταφέρουν να το παρακολουθήσουν!

Το φεστιβάλ του Μάουντ Χάνγκεν εισήχθη κατά τη δεκαετία του 1950 από...

Το φεστιβάλ του Μάουντ Χάνγκεν εισήχθη κατά τη δεκαετία του 1950 από...

Περισσότερα
placeholder