Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες
Αμερική - Νέα Υόρκη ατομικό - 6 ημέρες / 4 νύχτες

Νέα Υόρκη ατομικό

Καθημερινά

Νέα Υόρκη/New York City: η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Η πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη. Ένα "κράτος σε μια ελάχιστη έκταση" - μόλις 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο περιορισμένος χώρος για οριζόντια εξάπλωση ανάγκασε την πόλη να επεκταθεί σε ύψος και να κατασκευαστούν οι περίφημοι ουρανοξύστες - καθένας τους και ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μητροπόλεις. Η πόλη-ίνδαλμα της χώρας, το "Big Apple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο των ΗΠΑ. Είναι η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου (Metropolitan), η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα θεάτρου στον κόσμο (Radio City Music Hall), η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο (Cathedral of Saint John the Divine), η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο (Macy's), η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική σκηνή στον κόσμο.

Μια σύγχρονη Βαβέλ. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σε όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Στους κόλπους της συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής, εμπορικής, τραπεζικής, αλλά και πνευματικής παραγωγής της χώρας.

Η Νέα Υόρκη είναι κτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, στις εκβολές του ποταμού Χάντσον. Τα ποτάμια Ιστ Ρίβερ, Χάρλεμ Ρίβερ και Χάντσον απομονώνουν το νησί Μανχάταν, ενώ στα βορειοανατολικά ο κόλπος Λονγκ Άιλαντ χωρίζει το ομώνυμο νησί από την ηπειρωτική Αμερική.

Η πόλη αποτελείται από πέντε ξεχωριστούς αστικούς πυρήνες-Δήμους (boroughs), που ενοποιήθηκαν σε ενιαία πόλη το 1898 και συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία: το Μανχάταν (Manhattan), το Μπρονξ (Bronx, το μοναδικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα και όχι σε νησί), το Στέιτεν Άιλαντ (Staten Island, μέχρι το 1975 ονομαζόταν Ρίτσμοντ), το Μπρούκλιν (Brooklyn) και το Κουίνς (Queens) στο Λονγκ Άιλαντ, όπου βρίσκονται και τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το Λα Γκουάρντια και το Τζον Κένεντι.

Το Μανχάταν μπορεί να χωριστεί σε τρεις περιοχές: το Κάτω Μανχάταν, το Κεντρικό Μανχάταν και το Άνω Μανχάταν (Lower Manhattan, Midtown Manhattan και Upper Manhattan).

Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι - εκτός από το κέντρο του Μανχάταν - και η αρίθμηση αυξάνει προς τα βόρεια.

Στην πόλη λειτουργούν δύο μεγάλα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια - ένα από τα καλύτερα της Αμερικής - και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αποτελεί το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τοποθετήθηκε το 1886 στο Νησί της Ελευθερίας ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για δεκαετίες υποδεχόταν τις ελπίδες των εκατομμυρίων μεταναστών στην είσοδο του λιμανιού της.

Οι ρίζες της ονομασίας του Μανχάταν χάνονται στα βάθη των αιώνων. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων Αλγκόνκιν (Algonquin) - των παλαιότερων γνωστών κατοίκων της περιοχής - και σημαίνει "λοφώδες νησί". Επί αιώνες, αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες περιοχές αλιείας και κυνηγιού για τους ιθαγενείς.

Από την πρώτη στιγμή που οι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στον Νέο Κόσμο, το Μανχάταν τράβηξε την προσοχή τους. Είδαν ένα τεράστιο λιμάνι, φυσικά προστατευμένο από τις θύελλες του βόρειου Ατλαντικού, αλλά και από κάθε επίδοξο εισβολέα, χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες και με πρόσβαση στο εσωτερικό της αμερικανικής ηπείρου, μέσω του ποταμού Χάντσον.

Οι αρχικοί οικιστές της πόλης ήταν οι Ολλανδοί. Το 1624 η Ολλανδική Εταιρία Ανατολικών Ινδιών (Dutch West India Company) ίδρυσε στο νότιο τμήμα του νησιού το Νέο Άμστερνταμ, ως σταθμό εμπορικών συναλλαγών. Δύο χρόνια αργότερα έφθασε στην περιοχή ως νέος κυβερνήτης ο Πίτερ Μίνουιτ και η πρώτη ενέργειά του ήταν να αγοράσει το Μανχάταν από τους Ινδιάνους. Ως αντάλλαγμα, προσέφερε εμπορεύματα αξίας 60 φιορινιών (24 δολαρίων). Σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές, οι ιθαγενείς μάλλον αγνοούσαν την έννοια της μόνιμης ιδιοκτησίας γης, δεδομένου ότι μετακινούνταν διαρκώς - δημιουργούσαν καταυλισμούς όπου έβρισκαν τροφή και όταν η εποχή άλλαζε, εγκατέλειπαν την περιοχή. Όταν συμφώνησαν στην πώληση του Μανχάταν - λένε οι ιστορικοί - θεώρησαν ότι παραχωρούσαν τα δικαιώματα κυνηγιού και αλιείας στους Ολλανδούς. Έτσι λοιπόν, η Ολλανδική αποικία - το Νέο Άμστερνταμ - ξεκίνησε την πορεία της μέσα στον χρόνο, υπό τη διοίκηση του Πίτερ Στάιβεσαντ (Peter Stuyvesant).

Το 1667 οι Ολλανδοί (με τη συνθήκη της Μπρέντα) παρέδωσαν στους Άγγλους το Νέο Άμστερνταμ, που μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη (από το όνομα του Δούκα της Υόρκης, αδελφό του βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου Β') και ουσιαστικά τους παρέδωσαν τα κλειδιά της ιστορίας.

Η οικονομική ανάπτυξη και η πολεοδομική εξάπλωση της πόλης υπήρξε ραγδαία και απρόβλεπτη. Συνεχίστηκε κατά την περίοδο της αγγλικής κυριαρχίας και επιταχύνθηκε μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ - για πέντε χρόνια μάλιστα, η Νέα Υόρκη υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας (1785-1790).

Η Πέμπτη Λεωφόρος φιλοξενούσε κάποτε τις οικίες των πλουσίων της πόλης. Όταν πωλήθηκε η πρώτη οικία στον Πιερ Καρτιέ, ο δρόμος συνδέθηκε με την ύψιστη πολυτέλεια. Εδώ βρίσκεται το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, ο Πύργος Trump, του πολυεκατομμυριούχου και τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τα ακριβότερα καταστήματα της πόλης, Ευρωπαϊκοί οίκοι μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari κ.ά.

Το Μπρόντγουεϊ (Broadway) αποτελεί το κυριότερο κέντρο εμπορικής θεατρικής ψυχαγωγίας της Νέας Υόρκης. Γνωστές παραστάσεις θεατρικών έργων και διεθνώς αναγνωρισμένων μιούζικαλ παίζονται εδώ όλες τις εποχές του χρόνου. Η μεγάλη λεωφόρος Μπρόντγουεϊ διατρέχει όλο το Μανχάταν και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές.

Η πλατεία Τάιμς Σκουέρ (Times Square) - το "Σταυροδρόμι του Κόσμου" - και η γύρω περιοχή με τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα κέντρα διασκέδασης και τον τεράστιο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ψυχαγωγίας στον κόσμο. Πήρε το όνομά της το 1904 από τον 25ώροφο πύργο που στέγαζε την εφημερίδα "New York Times" και ακόμη μεταδίδει ειδήσεις από έναν φωτεινό πίνακα τοποθετημένο στην πρόσοψη. Η εφημερίδα εγκαταστάθηκε εδώ παραμονή Πρωτοχρονιάς και το γιόρτασε με πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς. Από τότε κάθε Πρωτοχρονιά γιορτάζεται στην Τάιμς Σκουέρ με μια μπάλα που χαμηλώνει και σημαίνει τον Νέο Χρόνο.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως "MΕΤ")  ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν ένα ίδρυμα τεχνών αντάξιο των ευρωπαϊκών. Η συλλογή του θεωρείται η μεγαλύτερη του δυτικού κόσμου και περιλαμβάνει έργα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση το 1880 και φιλοξενεί συλλογές από όλες τις ηπείρους, όπως δείγματα αρχαίας αιγυπτιακής, ελληνορωμαϊκής, μεσαιωνικής, ισλαμικής, ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, έργα των Μποτιτσέλι, Ρούμπενς, Βαν Ντάικ, Ρέμπραντ, Βερμέερ, Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια, Πουσέν, Βατό, Σεζάν, Μονέ, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Ροντέν Ντεγκά κ.ά., καθώς και φωτογραφίες, μουσικά όργανα, ενδύματα, όπλα και πανοπλίες.

Το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής Μουσείο Γκούγκενχαϊμ (Guggenheim) σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ράιτ και φιλοξενεί συλλογές με έργα διάσημων καλλιτεχνών (Πικάσο, Μοντιλιάνι, Καντίσκι κ.ά.).

Το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι το μεγαλύτερο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον κόσμο με περισσότερα από 36 εκατομμύρια εκθέματα, τα οποία παρουσιάζουν την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.

Το Σέντραλ Παρκ (Central Park) είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο δημόσιο πάρκο της Νέας Υόρκης και ένα από τα ωραιότερα δείγματα αρχιτεκτονικής κήπων. Διαθέτει ζωολογικό κήπο, παγοδρόμιο, τρεις μικρές λίμνες, υπαίθριο θέατρο, στεγασμένη εξέδρα για ορχήστρες, γήπεδα και παιδικές χαρές, σιντριβάνια και διάφορα μικρά μνημεία.

Το Κέντρο Ροκφέλερ (Rockefeller Center) με το εντυπωσιακό άγαλμα του Προμηθέα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στο κέντρο, σε έναν από τους ουρανοξύστες, το Παρατηρητήριο με την εκπληκτική θέα, που ονομάζεται "Κορυφή του Βράχου"/Top of the Rock. Συνολικά υπάρχουν 19 κτίρια τα οποία φιλοξενούν εντυπωσιακές παραστάσεις. Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα έχει τα γραφεία του το τηλεοπτικό κανάλι NBC. Το κέντρο έχει γίνει διάσημο για το παγοδρόμιο στη μικρή πλατεία στη βάση του ψηλότερου πύργου και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο οποίο η τελετή του ανάμματος των φώτων του λαμβάνει χώρα στα τέλη Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εποχής των Χριστουγέννων.

Το Radio City Hall, το θρυλικό μουσικό θέατρο, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να φιλοξενεί εντυπωσιακές παραστάσεις με σημαντικά ονόματα.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ (Empire State Building) αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης με εντυπωσιακή θέα προς ολόκληρη την πόλη από τον 102ο όροφό του.

Η διάσημη κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν (Brooklyn) πάνω από τον Ιστ Ρίβερ συνδέει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν. Κατασκευάστηκε το 1883 - ήταν η πρώτη κρεμαστή ατσάλινη γέφυρα στον κόσμο - και στην εποχή της θεωρήθηκε ένα μηχανολογικό θαύμα.

Η Γουόλ Στριτ (Wall Street), η καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι ίσως ο διασημότερος δρόμος στον κόσμο. Εκεί βρίσκονται το Εθνικό Μνημείο της Ομοσπονδιακής Αίθουσας, όπου το 1789 ορκίστηκε πρόεδρος ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μια από τις παλαιότερες αγγλικανικές ενορίες, καθώς και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Στο "Σημείο Μηδέν" ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης "One World Trade Center", το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα "National September 11th Memorial and Museum", που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν την ημέρα εκείνη.

Πολλές γειτονιές του Μανχάταν έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ (Greenwich Village) και το Σόχο (Soho), τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια, η "Μικρή Ιταλία" με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, η Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων κλπ., αλλά και η καινούργια γειτονιά, η Hudson Yards, η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center. Στο κέντρο δεσπόζει το "Vessel". Απλωμένη σε 14 στρέμματα, η Hudson Yards περιλαμβάνει κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά και υπερπολυτελή καταστήματα, εστιατόρια διασήμων σεφ κλπ.

Νέα Υόρκη/New York City: η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Η πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη. Ένα "κράτος σε μια ελάχιστη έκταση" - μόλις 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο περιορισμένος χώρος για οριζόντια εξάπλωση ανάγκασε την πόλη να επεκταθεί σε ύψος και να κατασκευαστούν οι περίφημοι ουρανοξύστες - καθένας τους και ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μητροπόλεις. Η πόλη-ίνδαλμα της χώρας, το "Big Apple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό,...

Νέα Υόρκη/New York City: η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Η πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη. Ένα "κράτος σε μια ελάχιστη έκταση" - μόλις 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο περιορισμένος χώρος για οριζόντια εξάπλωση ανάγκασε την πόλη να επεκταθεί σε ύψος και να κατασκευαστούν οι περίφημοι ουρανοξύστες - καθένας τους και ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μητροπόλεις. Η πόλη-ίνδαλμα της χώρας, το "Big Apple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό,...

Περισσότερα
placeholder

Πληροφορίες πακέτου

placeholder
Σύνοψη
placeholder
Πρόγραμμα

 

Γύρος Νέας Υόρκης hop-on hop-off

Διάρκεια: Ευέλικτη

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Δημιουργήστε και ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα «εξερεύνησης» της παγκόσμιας μητρόπολης! Το λεωφορείο hop-on hop-off είναι το ιδανικό μέσον για να προσωποποιήσετε τη γνωριμία σας με το «Μεγάλο Μήλο», αφού θα μπορείτε να κατεβείτε και να ξαναεπιβιβαστείτε όποτε θέλετε σε όποια από τις 50+ στάσεις σας εξυπηρετεί και να συνεχίσετε με το ρυθμό που ταιριάζει στα γούστα σας. Επιλέξτε ανάμεσα στο 24ωρο εισιτήριο που καλύπτει το κέντρο και το Νότιο Μανχάταν ή αναβαθμίστε στο 48ωρο ή 72ωρο που περιλαμβάνει ακόμα το Χάρλεμ, το Μπρούκλιν κ.ά. Υπάρχει ακόμα η επιλογή του Νυχτερινού Γύρου, για να εκμεταλλευθείτε στο έπακρον την παραμονή σας στη Νέα Υόρκη και να τη μετατρέψετε στην καλύτερη εμπειρία της ζωής σας!


Γύρος «γειτονιές του Μανχάταν»

Διάρκεια: 4 ώρες (περίπου)

Κόστος: 68€

Περιγραφή: Κάντε τη βόλτα σας στα καλύτερα σημεία του Μανχάταν και τις «έθνικ» γειτονιές, όπως Τσάιναταουν, Μικρή Ιταλία και στην προκυμαία Σάουθ Στριτ, συνοδευόμενοι και καθοδηγούμενοι από έμπειρο οδηγό, που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τα πολλά «πρόσωπα» της Αμερικανικής μεγαλούπολης. Θα περάσετε από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως Κολούμπους Σερκλ, Λίνκολν Σέντερ, τον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννου, Σέντραλ Παρκ, Πέμπτη Λεωφόρο, Ροκφέλερ Σέντερ κ.ά. Και φυσικά, θα ανακαλύψετε και τα καλύτερα του κέντρου, όπως Τάιμς Σκουέρ και Πύργος Κράισλερ, Βίλατζ, Σόχο, και θέα στο Άγαλμα της Ελευθερίας από το Μπάτερι Παρκ.


Νυχτερινός γύρος Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 2:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 60€

Περιγραφή: Απολαύστε όλη τη λάμψη της Νέας Υόρκης σε αυτόν τον πανοραμικό νυχτερινό γύρο με τα φώτα της πόλης. Εμπάιρ Στέιτ, Τάιμς Σκουέρ, Γκρίνουιτς Βίλατζ, Σόχο, Τσάιναταουν, Ιστ Σάιντ, Ροκφέλερ Σέντερ και πολλά άλλα που θα θαυμάσετε από το διώροφο λεωφορείο της εκδρομής.


Γύρος Γουόλ Στριτ

Διάρκεια: 75 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 50€

Περιγραφή: Εξερευνήστε την οικονομική «καρδιά» που χτυπάει στο κέντρο της Νέας Υόρκης, με μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ. Θα ρίξετε μια διερευνητική «ματιά» στο πώς ζουν και λειτουργούν οι χρηματιστές των πιο σημαντικών οικονομικών οργανισμών του κόσμου, που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια! Ένας τόπος με ιστορία που φθάνει ακόμα και 400 χρόνια πίσω, όπου θα νιώσετε την ενέργεια και το δυναμισμό που διατρέχει τις κρισιμότερες διεθνώς οικονομικές συναλλαγές και συμφωνίες!


Γύρος «κινηματογραφικής» και «τηλεοπτικής» Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 3:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Ξενάγηση σε σημεία της Νέας Υόρκης που τα γνωρίζετε ήδη από τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές! Μια προαιρετική που πρέπει να επιλέξετε, για να μπορείτε πλέον να λέτε βλέποντάς τα, «ήμουν εκεί»!


Γύρος «Συμμορίες και γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης»

Διάρκεια: 2 ώρες (περίπου)

Κόστος: 45€

Περιγραφή: Μάθετε περισσότερα για τους πιο θρυλικούς γκάνγκστερ που έδρασαν στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιώντας αυτήν την ξενάγηση στους δρόμους της Μικρής Ιταλίας. Ο έμπειρος οδηγός σας θα σας διηγηθεί ιστορίες για τη Μαφία και την αιματηρή βεντέτα μεταξύ των «πέντε οικογενειών». Θα ζήσετε σκηνές από τους πραγματικούς χαρακτήρες που ενέπνευσαν τους «Σοπράνος» και θα επισκεφθείτε σημεία όπου γυρίστηκε ο «Νονός» είτε πραγματοποιήθηκαν στυγερά εγκλήματα από τις συμμορίες της μαφίας.


Στα ίχνη των ηρωίδων του «Sex and the City»

Διάρκεια: 3:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Ακολουθήστε τα χλιδάτα βήματα των ηρωίδων Κάρι, Σαμάνθα, Σάρλοτ και Μιράντα του αγαπημένου σίριαλ «Sex and the City»! Θα πιείτε το ποτό σας εκεί που συχνάζουν, θα ψωνίσετε εκεί που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους για χάρη της τηλεοπτικής παραγωγής και θα «κουτσομπολέψετε» εκεί που συναντιούνται για να κουβεντιάσουν τα προσωπικά τους!


Ορόσημα της ΝΥ: Άγαλμα της Ελευθερίας και Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου

Διάρκεια: 5-7 ώρες

Κόστος: 75€

Περιγραφή: Επιλέξτε αυτήν τη μοναδική εμπειρία που θα σας φέρει κοντά σε δύο αξιοθέατα-σύμβολα της ελευθερίας, σθένους και αποφασιστικότητας ενός έθνους. Ξεκινά με επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου όπου θα σας καθοδηγήσει και ενημερώσει έμπειρος οδηγός, και ακολούθως θα επιβιβαστείτε στο φέρι-μποτ για το νησί Λίμπερτι, που θα σας εξασφαλίσει ανεπανάληπτη θέα στο Έλις Άιλαντ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και το λιμάνι της ΝΥ. Περιλαμβάνει ξενάγηση στο Λίμπερτι Άιλαντ, επίσκεψη στο Μουσείο και στο εξωτερικό του αγάλματος και έπειτα επιστροφή στο νότιο Μανχάταν.


Στο Χάρλεμ για χορωδία γκόσπελ

Διάρκεια: 4-5 ώρες

Κόστος: 65€

Περιγραφή: Περάστε το Κυριακάτικο πρωινό στην πιο πολυεθνική γειτονιά της Νέας Υόρκης, το Χάρλεμ, όπου θα επισκεφθείτε τοπικό εκκλησίασμα για να βιώσετε τη συγκλονιστική επίδραση της μουσικής γκόσπελ.


Εξέδρα παρατήρησης «Top of the Rock»

Διάρκεια: 1 ώρα (περίπου)

Κόστος: 30€

Περιγραφή: Η κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας είναι κατάλληλη για να επισκεφθείτε την εξέδρα παρατήρησης του Ροκφέλερ Σέντερ, που προσφέρει την καλύτερη θέα σε όλη τη Νέα Υόρκη! Θα θαυμάσετε από ψηλά τα κτίρια-ορόσημα της παγκόσμιας μητρόπολης, Κράισλερ, Εμπάιρ Στέιτ, τη γέφυρα Μπρούκλιν, τους ποταμούς Χάντσον και Ιστ Ρίβερ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και πολλά άλλα που θα σας κόψουν την ανάσα!


Μπρούκλιν και γκόσπελ

Διάρκεια: 4 ώρες (περίπου)

Κόστος: 50€

Περιγραφή: Απογειώστε τις διακοπές σας στη Νέα Υόρκη επιλέγοντας αυτήν τη βόλτα στο Μπρούκλιν Χάιτς με τον ηλεκτρικό, όπου φθάνοντας θα θαυμάσετε τις ιστορικές εκκλησίες και τα χαρακτηριστικά σπίτια από καφέ πέτρα. Ο οδηγός σας θα σας κατατοπίσει για τις ρίζες και την ιστορία της Αφρο-αμερικανικής ψαλμωδίας γκόσπελ και θα ολοκληρώσετε την εκδρομή σας με παρακολούθηση της λειτουργίας σε τοπικό ναό.


Εκπτωτικό Χωριό Woodbury Common Premium Outlets

Διάρκεια: Ευέλικτη

Κόστος: 42€

Περιγραφή: Καθώς ετοιμάζεστε για Νέα Υόρκη μην παραλείψετε μια άδεια βαλίτσα, που θα τη γεμίσετε με τις μοναδικές προσφορές που θα βρείτε στο Εκπτωτικό Χωριό Woodbury Common. Με 220 καταστήματα και εστιατόρια, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε μοναδικά κομμάτια από επώνυμες μάρκες στις καλύτερες τιμές!


Πλήρης εναέριος γύρος Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 20 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 175€

Περιγραφή: Ζήστε την απόλυτη εμπειρία της πτήσης στον ουρανό της Νέας Υόρκης με ελικόπτερο! Θα δείτε τα αξιοθέατα του «Μεγάλου Μήλου» όπως είναι αδύνατον να τα δει κανείς από το έδαφος και θα γυρίσετε στο σπίτι με τις πιο συγκλονιστικές εικόνες!


Εναέριος γύρος κέντρου Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 15 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 165€

Περιγραφή: Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο ότι θα έρθετε «πρόσωπο με πρόσωπο» με την «Κυρία Ελευθερία», καθώς θα πετάτε πάνω από τον ποταμό Χάντσον… Θα θαυμάσετε από ψηλά το Εμπάιρ Στέιτ, το αρ ντεκό κτίριο Κράισλερ, την καταπράσινη έκταση του Σέντραλ Παρκ. Ένα «must» για κάθε επισκέπτη στη Νέα Υόρκη!


Δείπνο εν πλω στη Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 3 ώρες (περίπου)

Κόστος: 155€

Περιγραφή: Μια εμπειρία γεμάτη κομψότητα και πολυτέλεια. Γευθείτε γκουρμέ δημιουργίες και απολαύστε ζωντανό πρόγραμμα με μουσική τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σας «κερνάμε» την εκπληκτική θέα στη Νέα Υόρκη, όπως μόνο από σκάφος μέσα στο νερό μπορείτε να τη δείτε…


Ημερήσια Ουάσινγκτον DC από Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 165€

Περιγραφή: Εξερευνήστε, εκτός από το «Μεγάλο Μήλο», και τη διοικητική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον DC. Θα πιάσετε τον παλμό των «γενναίων και ελεύθερων» καθώς θα ανακαλύπτετε τα μνημεία και αξιοθέατα της Ουάσινγκτον, όπου λαμβάνονται οι κρισιμότερες αποφάσεις για το Αμερικανικό έθνος αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.


Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον DC με τρένο

Διάρκεια: 12 ώρες (περίπου)

Κόστος: 330€

Περιγραφή: Ταξιδέψτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετ’ επιστροφής. Με την άφιξή σας στην Ουάσινγκτον θα πάρετε ένα μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια με διώροφο λεωφορείο θα επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.


Αεροπορική εκδρομή στους καταρράκτες Νιαγάρα από Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 14 ώρες (περίπου)

Κόστος: 510€

Περιγραφή: Ανακαλύψτε την άγρια φυσική ομορφιά και νιώστε την ενέργεια στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Θα μεταβείτε αεροπορικώς στη βόρεια Νέα Υόρκη (πολιτεία), θα περιηγηθείτε στους καταρράκτες τόσο από την πλευρά των ΗΠΑ όσο και από αυτήν του Καναδά (διαβατήριο απαραίτητο), θα δείτε όλα τα αξιοθέατα στο σημείο, θα επιβιβαστείτε στο ιστορικό σκάφος «Maid of the Mist» και αφού θα έχετε ολοκληρώσει όσα αξίζει να κάνετε, θα πετάξετε πάλι το βράδυ για Νέα Υόρκη.


Ημερήσια στη Βοστώνη, «στα βήματα της ανεξαρτησίας»

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 170€

Περιγραφή: Πάρτε μία μέρα «άδεια» από τη Νέα Υόρκη για να εξερευνήσετε τη Βοστώνη, μια πόλη με κουλτούρα και γοητεία παγκόσμιας κλάσης. Δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και βαδίστε στα βήματα των πολεμιστών της ανεξαρτησίας.


Φιλαδέλφεια και πατρίδα των Άμις

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 170€

Περιγραφή: Γνωρίστε την εξοχή γύρω από τη Νέα Υόρκη με μια ημερήσια στη Φιλαδέλφεια και την κομητεία Λάνκαστερ, όπου ζουν οι Άμις. Θα διασχίσετε την όμορφη ύπαιθρο της Πενσιλβάνια, θα περιηγηθείτε στην πόλη της Φιλαδέλφεια και θα κάνετε μια βόλτα με αυθεντικό κάρο των Άμις.


Διήμερη στους Καταρράκτες Νιαγάρα από Νέα Υόρκη οδικώς

Διάρκεια: 2 ημέρες (περίπου)

Κόστος: 290€

Περιγραφή: Αφήστε τη φασαρία της πόλης πίσω σας και απολαύστε μια διήμερη απόδραση στους Καταρράκτες Νιαγάρα. Θα ταξιδέψετε με λεωφορείο στη βόρεια Νέα Υόρκη και θα επισκεφθείτε και τις δύο όχθες των Καταρρακτών, και των ΗΠΑ και του Καναδά. Την επομένη, καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, θα κάνετε τα ψώνια σας στο εκπτωτικό χωριό.

 

Νέα Υόρκη ατομικό

Καθημερινά
6 ημέρες / 4 νύχτες
από695€/ ανά άτομο

Νέα Υόρκη/New York City: η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Η πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη. Ένα "κράτος σε μια ελάχιστη έκταση" - μόλις 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο περιορισμένος χώρος για οριζόντια εξάπλωση ανάγκασε την πόλη να επεκταθεί σε ύψος και να κατασκευαστούν οι περίφημοι ουρανοξύστες - καθένας τους και ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μητροπόλεις. Η πόλη-ίνδαλμα της χώρας, το "Big Apple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο των ΗΠΑ. Είναι η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου (Metropolitan), η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα θεάτρου στον κόσμο (Radio City Music Hall), η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο (Cathedral of Saint John the Divine), η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο (Macy's), η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική σκηνή στον κόσμο.

Μια σύγχρονη Βαβέλ. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σε όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Στους κόλπους της συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής, εμπορικής, τραπεζικής, αλλά και πνευματικής παραγωγής της χώρας.

Η Νέα Υόρκη είναι κτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, στις εκβολές του ποταμού Χάντσον. Τα ποτάμια Ιστ Ρίβερ, Χάρλεμ Ρίβερ και Χάντσον απομονώνουν το νησί Μανχάταν, ενώ στα βορειοανατολικά ο κόλπος Λονγκ Άιλαντ χωρίζει το ομώνυμο νησί από την ηπειρωτική Αμερική.

Η πόλη αποτελείται από πέντε ξεχωριστούς αστικούς πυρήνες-Δήμους (boroughs), που ενοποιήθηκαν σε ενιαία πόλη το 1898 και συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία: το Μανχάταν (Manhattan), το Μπρονξ (Bronx, το μοναδικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα και όχι σε νησί), το Στέιτεν Άιλαντ (Staten Island, μέχρι το 1975 ονομαζόταν Ρίτσμοντ), το Μπρούκλιν (Brooklyn) και το Κουίνς (Queens) στο Λονγκ Άιλαντ, όπου βρίσκονται και τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το Λα Γκουάρντια και το Τζον Κένεντι.

Το Μανχάταν μπορεί να χωριστεί σε τρεις περιοχές: το Κάτω Μανχάταν, το Κεντρικό Μανχάταν και το Άνω Μανχάταν (Lower Manhattan, Midtown Manhattan και Upper Manhattan).

Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι - εκτός από το κέντρο του Μανχάταν - και η αρίθμηση αυξάνει προς τα βόρεια.

Στην πόλη λειτουργούν δύο μεγάλα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια - ένα από τα καλύτερα της Αμερικής - και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αποτελεί το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τοποθετήθηκε το 1886 στο Νησί της Ελευθερίας ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για δεκαετίες υποδεχόταν τις ελπίδες των εκατομμυρίων μεταναστών στην είσοδο του λιμανιού της.

Οι ρίζες της ονομασίας του Μανχάταν χάνονται στα βάθη των αιώνων. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων Αλγκόνκιν (Algonquin) - των παλαιότερων γνωστών κατοίκων της περιοχής - και σημαίνει "λοφώδες νησί". Επί αιώνες, αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες περιοχές αλιείας και κυνηγιού για τους ιθαγενείς.

Από την πρώτη στιγμή που οι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στον Νέο Κόσμο, το Μανχάταν τράβηξε την προσοχή τους. Είδαν ένα τεράστιο λιμάνι, φυσικά προστατευμένο από τις θύελλες του βόρειου Ατλαντικού, αλλά και από κάθε επίδοξο εισβολέα, χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες και με πρόσβαση στο εσωτερικό της αμερικανικής ηπείρου, μέσω του ποταμού Χάντσον.

Οι αρχικοί οικιστές της πόλης ήταν οι Ολλανδοί. Το 1624 η Ολλανδική Εταιρία Ανατολικών Ινδιών (Dutch West India Company) ίδρυσε στο νότιο τμήμα του νησιού το Νέο Άμστερνταμ, ως σταθμό εμπορικών συναλλαγών. Δύο χρόνια αργότερα έφθασε στην περιοχή ως νέος κυβερνήτης ο Πίτερ Μίνουιτ και η πρώτη ενέργειά του ήταν να αγοράσει το Μανχάταν από τους Ινδιάνους. Ως αντάλλαγμα, προσέφερε εμπορεύματα αξίας 60 φιορινιών (24 δολαρίων). Σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές, οι ιθαγενείς μάλλον αγνοούσαν την έννοια της μόνιμης ιδιοκτησίας γης, δεδομένου ότι μετακινούνταν διαρκώς - δημιουργούσαν καταυλισμούς όπου έβρισκαν τροφή και όταν η εποχή άλλαζε, εγκατέλειπαν την περιοχή. Όταν συμφώνησαν στην πώληση του Μανχάταν - λένε οι ιστορικοί - θεώρησαν ότι παραχωρούσαν τα δικαιώματα κυνηγιού και αλιείας στους Ολλανδούς. Έτσι λοιπόν, η Ολλανδική αποικία - το Νέο Άμστερνταμ - ξεκίνησε την πορεία της μέσα στον χρόνο, υπό τη διοίκηση του Πίτερ Στάιβεσαντ (Peter Stuyvesant).

Το 1667 οι Ολλανδοί (με τη συνθήκη της Μπρέντα) παρέδωσαν στους Άγγλους το Νέο Άμστερνταμ, που μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη (από το όνομα του Δούκα της Υόρκης, αδελφό του βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου Β') και ουσιαστικά τους παρέδωσαν τα κλειδιά της ιστορίας.

Η οικονομική ανάπτυξη και η πολεοδομική εξάπλωση της πόλης υπήρξε ραγδαία και απρόβλεπτη. Συνεχίστηκε κατά την περίοδο της αγγλικής κυριαρχίας και επιταχύνθηκε μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ - για πέντε χρόνια μάλιστα, η Νέα Υόρκη υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας (1785-1790).

Η Πέμπτη Λεωφόρος φιλοξενούσε κάποτε τις οικίες των πλουσίων της πόλης. Όταν πωλήθηκε η πρώτη οικία στον Πιερ Καρτιέ, ο δρόμος συνδέθηκε με την ύψιστη πολυτέλεια. Εδώ βρίσκεται το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, ο Πύργος Trump, του πολυεκατομμυριούχου και τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τα ακριβότερα καταστήματα της πόλης, Ευρωπαϊκοί οίκοι μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari κ.ά.

Το Μπρόντγουεϊ (Broadway) αποτελεί το κυριότερο κέντρο εμπορικής θεατρικής ψυχαγωγίας της Νέας Υόρκης. Γνωστές παραστάσεις θεατρικών έργων και διεθνώς αναγνωρισμένων μιούζικαλ παίζονται εδώ όλες τις εποχές του χρόνου. Η μεγάλη λεωφόρος Μπρόντγουεϊ διατρέχει όλο το Μανχάταν και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές.

Η πλατεία Τάιμς Σκουέρ (Times Square) - το "Σταυροδρόμι του Κόσμου" - και η γύρω περιοχή με τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα κέντρα διασκέδασης και τον τεράστιο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ψυχαγωγίας στον κόσμο. Πήρε το όνομά της το 1904 από τον 25ώροφο πύργο που στέγαζε την εφημερίδα "New York Times" και ακόμη μεταδίδει ειδήσεις από έναν φωτεινό πίνακα τοποθετημένο στην πρόσοψη. Η εφημερίδα εγκαταστάθηκε εδώ παραμονή Πρωτοχρονιάς και το γιόρτασε με πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς. Από τότε κάθε Πρωτοχρονιά γιορτάζεται στην Τάιμς Σκουέρ με μια μπάλα που χαμηλώνει και σημαίνει τον Νέο Χρόνο.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως "MΕΤ")  ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν ένα ίδρυμα τεχνών αντάξιο των ευρωπαϊκών. Η συλλογή του θεωρείται η μεγαλύτερη του δυτικού κόσμου και περιλαμβάνει έργα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση το 1880 και φιλοξενεί συλλογές από όλες τις ηπείρους, όπως δείγματα αρχαίας αιγυπτιακής, ελληνορωμαϊκής, μεσαιωνικής, ισλαμικής, ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, έργα των Μποτιτσέλι, Ρούμπενς, Βαν Ντάικ, Ρέμπραντ, Βερμέερ, Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια, Πουσέν, Βατό, Σεζάν, Μονέ, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Ροντέν Ντεγκά κ.ά., καθώς και φωτογραφίες, μουσικά όργανα, ενδύματα, όπλα και πανοπλίες.

Το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής Μουσείο Γκούγκενχαϊμ (Guggenheim) σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ράιτ και φιλοξενεί συλλογές με έργα διάσημων καλλιτεχνών (Πικάσο, Μοντιλιάνι, Καντίσκι κ.ά.).

Το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι το μεγαλύτερο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον κόσμο με περισσότερα από 36 εκατομμύρια εκθέματα, τα οποία παρουσιάζουν την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.

Το Σέντραλ Παρκ (Central Park) είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο δημόσιο πάρκο της Νέας Υόρκης και ένα από τα ωραιότερα δείγματα αρχιτεκτονικής κήπων. Διαθέτει ζωολογικό κήπο, παγοδρόμιο, τρεις μικρές λίμνες, υπαίθριο θέατρο, στεγασμένη εξέδρα για ορχήστρες, γήπεδα και παιδικές χαρές, σιντριβάνια και διάφορα μικρά μνημεία.

Το Κέντρο Ροκφέλερ (Rockefeller Center) με το εντυπωσιακό άγαλμα του Προμηθέα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στο κέντρο, σε έναν από τους ουρανοξύστες, το Παρατηρητήριο με την εκπληκτική θέα, που ονομάζεται "Κορυφή του Βράχου"/Top of the Rock. Συνολικά υπάρχουν 19 κτίρια τα οποία φιλοξενούν εντυπωσιακές παραστάσεις. Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα έχει τα γραφεία του το τηλεοπτικό κανάλι NBC. Το κέντρο έχει γίνει διάσημο για το παγοδρόμιο στη μικρή πλατεία στη βάση του ψηλότερου πύργου και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο οποίο η τελετή του ανάμματος των φώτων του λαμβάνει χώρα στα τέλη Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εποχής των Χριστουγέννων.

Το Radio City Hall, το θρυλικό μουσικό θέατρο, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να φιλοξενεί εντυπωσιακές παραστάσεις με σημαντικά ονόματα.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ (Empire State Building) αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης με εντυπωσιακή θέα προς ολόκληρη την πόλη από τον 102ο όροφό του.

Η διάσημη κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν (Brooklyn) πάνω από τον Ιστ Ρίβερ συνδέει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν. Κατασκευάστηκε το 1883 - ήταν η πρώτη κρεμαστή ατσάλινη γέφυρα στον κόσμο - και στην εποχή της θεωρήθηκε ένα μηχανολογικό θαύμα.

Η Γουόλ Στριτ (Wall Street), η καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι ίσως ο διασημότερος δρόμος στον κόσμο. Εκεί βρίσκονται το Εθνικό Μνημείο της Ομοσπονδιακής Αίθουσας, όπου το 1789 ορκίστηκε πρόεδρος ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μια από τις παλαιότερες αγγλικανικές ενορίες, καθώς και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Στο "Σημείο Μηδέν" ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης "One World Trade Center", το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα "National September 11th Memorial and Museum", που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν την ημέρα εκείνη.

Πολλές γειτονιές του Μανχάταν έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ (Greenwich Village) και το Σόχο (Soho), τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια, η "Μικρή Ιταλία" με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, η Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων κλπ., αλλά και η καινούργια γειτονιά, η Hudson Yards, η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center. Στο κέντρο δεσπόζει το "Vessel". Απλωμένη σε 14 στρέμματα, η Hudson Yards περιλαμβάνει κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά και υπερπολυτελή καταστήματα, εστιατόρια διασήμων σεφ κλπ.

Πληροφορίες πακέτου

placeholder
Σύνοψη

 

Γύρος Νέας Υόρκης hop-on hop-off

Διάρκεια: Ευέλικτη

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Δημιουργήστε και ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα «εξερεύνησης» της παγκόσμιας μητρόπολης! Το λεωφορείο hop-on hop-off είναι το ιδανικό μέσον για να προσωποποιήσετε τη γνωριμία σας με το «Μεγάλο Μήλο», αφού θα μπορείτε να κατεβείτε και να ξαναεπιβιβαστείτε όποτε θέλετε σε όποια από τις 50+ στάσεις σας εξυπηρετεί και να συνεχίσετε με το ρυθμό που ταιριάζει στα γούστα σας. Επιλέξτε ανάμεσα στο 24ωρο εισιτήριο που καλύπτει το κέντρο και το Νότιο Μανχάταν ή αναβαθμίστε στο 48ωρο ή 72ωρο που περιλαμβάνει ακόμα το Χάρλεμ, το Μπρούκλιν κ.ά. Υπάρχει ακόμα η επιλογή του Νυχτερινού Γύρου, για να εκμεταλλευθείτε στο έπακρον την παραμονή σας στη Νέα Υόρκη και να τη μετατρέψετε στην καλύτερη εμπειρία της ζωής σας!


Γύρος «γειτονιές του Μανχάταν»

Διάρκεια: 4 ώρες (περίπου)

Κόστος: 68€

Περιγραφή: Κάντε τη βόλτα σας στα καλύτερα σημεία του Μανχάταν και τις «έθνικ» γειτονιές, όπως Τσάιναταουν, Μικρή Ιταλία και στην προκυμαία Σάουθ Στριτ, συνοδευόμενοι και καθοδηγούμενοι από έμπειρο οδηγό, που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τα πολλά «πρόσωπα» της Αμερικανικής μεγαλούπολης. Θα περάσετε από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως Κολούμπους Σερκλ, Λίνκολν Σέντερ, τον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννου, Σέντραλ Παρκ, Πέμπτη Λεωφόρο, Ροκφέλερ Σέντερ κ.ά. Και φυσικά, θα ανακαλύψετε και τα καλύτερα του κέντρου, όπως Τάιμς Σκουέρ και Πύργος Κράισλερ, Βίλατζ, Σόχο, και θέα στο Άγαλμα της Ελευθερίας από το Μπάτερι Παρκ.


Νυχτερινός γύρος Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 2:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 60€

Περιγραφή: Απολαύστε όλη τη λάμψη της Νέας Υόρκης σε αυτόν τον πανοραμικό νυχτερινό γύρο με τα φώτα της πόλης. Εμπάιρ Στέιτ, Τάιμς Σκουέρ, Γκρίνουιτς Βίλατζ, Σόχο, Τσάιναταουν, Ιστ Σάιντ, Ροκφέλερ Σέντερ και πολλά άλλα που θα θαυμάσετε από το διώροφο λεωφορείο της εκδρομής.


Γύρος Γουόλ Στριτ

Διάρκεια: 75 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 50€

Περιγραφή: Εξερευνήστε την οικονομική «καρδιά» που χτυπάει στο κέντρο της Νέας Υόρκης, με μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ. Θα ρίξετε μια διερευνητική «ματιά» στο πώς ζουν και λειτουργούν οι χρηματιστές των πιο σημαντικών οικονομικών οργανισμών του κόσμου, που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια! Ένας τόπος με ιστορία που φθάνει ακόμα και 400 χρόνια πίσω, όπου θα νιώσετε την ενέργεια και το δυναμισμό που διατρέχει τις κρισιμότερες διεθνώς οικονομικές συναλλαγές και συμφωνίες!


Γύρος «κινηματογραφικής» και «τηλεοπτικής» Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 3:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Ξενάγηση σε σημεία της Νέας Υόρκης που τα γνωρίζετε ήδη από τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές! Μια προαιρετική που πρέπει να επιλέξετε, για να μπορείτε πλέον να λέτε βλέποντάς τα, «ήμουν εκεί»!


Γύρος «Συμμορίες και γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης»

Διάρκεια: 2 ώρες (περίπου)

Κόστος: 45€

Περιγραφή: Μάθετε περισσότερα για τους πιο θρυλικούς γκάνγκστερ που έδρασαν στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιώντας αυτήν την ξενάγηση στους δρόμους της Μικρής Ιταλίας. Ο έμπειρος οδηγός σας θα σας διηγηθεί ιστορίες για τη Μαφία και την αιματηρή βεντέτα μεταξύ των «πέντε οικογενειών». Θα ζήσετε σκηνές από τους πραγματικούς χαρακτήρες που ενέπνευσαν τους «Σοπράνος» και θα επισκεφθείτε σημεία όπου γυρίστηκε ο «Νονός» είτε πραγματοποιήθηκαν στυγερά εγκλήματα από τις συμμορίες της μαφίας.


Στα ίχνη των ηρωίδων του «Sex and the City»

Διάρκεια: 3:30 ώρες (περίπου)

Κόστος: 55€

Περιγραφή: Ακολουθήστε τα χλιδάτα βήματα των ηρωίδων Κάρι, Σαμάνθα, Σάρλοτ και Μιράντα του αγαπημένου σίριαλ «Sex and the City»! Θα πιείτε το ποτό σας εκεί που συχνάζουν, θα ψωνίσετε εκεί που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους για χάρη της τηλεοπτικής παραγωγής και θα «κουτσομπολέψετε» εκεί που συναντιούνται για να κουβεντιάσουν τα προσωπικά τους!


Ορόσημα της ΝΥ: Άγαλμα της Ελευθερίας και Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου

Διάρκεια: 5-7 ώρες

Κόστος: 75€

Περιγραφή: Επιλέξτε αυτήν τη μοναδική εμπειρία που θα σας φέρει κοντά σε δύο αξιοθέατα-σύμβολα της ελευθερίας, σθένους και αποφασιστικότητας ενός έθνους. Ξεκινά με επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου όπου θα σας καθοδηγήσει και ενημερώσει έμπειρος οδηγός, και ακολούθως θα επιβιβαστείτε στο φέρι-μποτ για το νησί Λίμπερτι, που θα σας εξασφαλίσει ανεπανάληπτη θέα στο Έλις Άιλαντ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και το λιμάνι της ΝΥ. Περιλαμβάνει ξενάγηση στο Λίμπερτι Άιλαντ, επίσκεψη στο Μουσείο και στο εξωτερικό του αγάλματος και έπειτα επιστροφή στο νότιο Μανχάταν.


Στο Χάρλεμ για χορωδία γκόσπελ

Διάρκεια: 4-5 ώρες

Κόστος: 65€

Περιγραφή: Περάστε το Κυριακάτικο πρωινό στην πιο πολυεθνική γειτονιά της Νέας Υόρκης, το Χάρλεμ, όπου θα επισκεφθείτε τοπικό εκκλησίασμα για να βιώσετε τη συγκλονιστική επίδραση της μουσικής γκόσπελ.


Εξέδρα παρατήρησης «Top of the Rock»

Διάρκεια: 1 ώρα (περίπου)

Κόστος: 30€

Περιγραφή: Η κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας είναι κατάλληλη για να επισκεφθείτε την εξέδρα παρατήρησης του Ροκφέλερ Σέντερ, που προσφέρει την καλύτερη θέα σε όλη τη Νέα Υόρκη! Θα θαυμάσετε από ψηλά τα κτίρια-ορόσημα της παγκόσμιας μητρόπολης, Κράισλερ, Εμπάιρ Στέιτ, τη γέφυρα Μπρούκλιν, τους ποταμούς Χάντσον και Ιστ Ρίβερ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και πολλά άλλα που θα σας κόψουν την ανάσα!


Μπρούκλιν και γκόσπελ

Διάρκεια: 4 ώρες (περίπου)

Κόστος: 50€

Περιγραφή: Απογειώστε τις διακοπές σας στη Νέα Υόρκη επιλέγοντας αυτήν τη βόλτα στο Μπρούκλιν Χάιτς με τον ηλεκτρικό, όπου φθάνοντας θα θαυμάσετε τις ιστορικές εκκλησίες και τα χαρακτηριστικά σπίτια από καφέ πέτρα. Ο οδηγός σας θα σας κατατοπίσει για τις ρίζες και την ιστορία της Αφρο-αμερικανικής ψαλμωδίας γκόσπελ και θα ολοκληρώσετε την εκδρομή σας με παρακολούθηση της λειτουργίας σε τοπικό ναό.


Εκπτωτικό Χωριό Woodbury Common Premium Outlets

Διάρκεια: Ευέλικτη

Κόστος: 42€

Περιγραφή: Καθώς ετοιμάζεστε για Νέα Υόρκη μην παραλείψετε μια άδεια βαλίτσα, που θα τη γεμίσετε με τις μοναδικές προσφορές που θα βρείτε στο Εκπτωτικό Χωριό Woodbury Common. Με 220 καταστήματα και εστιατόρια, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε μοναδικά κομμάτια από επώνυμες μάρκες στις καλύτερες τιμές!


Πλήρης εναέριος γύρος Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 20 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 175€

Περιγραφή: Ζήστε την απόλυτη εμπειρία της πτήσης στον ουρανό της Νέας Υόρκης με ελικόπτερο! Θα δείτε τα αξιοθέατα του «Μεγάλου Μήλου» όπως είναι αδύνατον να τα δει κανείς από το έδαφος και θα γυρίσετε στο σπίτι με τις πιο συγκλονιστικές εικόνες!


Εναέριος γύρος κέντρου Νέας Υόρκης

Διάρκεια: 15 λεπτά (περίπου)

Κόστος: 165€

Περιγραφή: Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο ότι θα έρθετε «πρόσωπο με πρόσωπο» με την «Κυρία Ελευθερία», καθώς θα πετάτε πάνω από τον ποταμό Χάντσον… Θα θαυμάσετε από ψηλά το Εμπάιρ Στέιτ, το αρ ντεκό κτίριο Κράισλερ, την καταπράσινη έκταση του Σέντραλ Παρκ. Ένα «must» για κάθε επισκέπτη στη Νέα Υόρκη!


Δείπνο εν πλω στη Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 3 ώρες (περίπου)

Κόστος: 155€

Περιγραφή: Μια εμπειρία γεμάτη κομψότητα και πολυτέλεια. Γευθείτε γκουρμέ δημιουργίες και απολαύστε ζωντανό πρόγραμμα με μουσική τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σας «κερνάμε» την εκπληκτική θέα στη Νέα Υόρκη, όπως μόνο από σκάφος μέσα στο νερό μπορείτε να τη δείτε…


Ημερήσια Ουάσινγκτον DC από Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 165€

Περιγραφή: Εξερευνήστε, εκτός από το «Μεγάλο Μήλο», και τη διοικητική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον DC. Θα πιάσετε τον παλμό των «γενναίων και ελεύθερων» καθώς θα ανακαλύπτετε τα μνημεία και αξιοθέατα της Ουάσινγκτον, όπου λαμβάνονται οι κρισιμότερες αποφάσεις για το Αμερικανικό έθνος αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.


Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον DC με τρένο

Διάρκεια: 12 ώρες (περίπου)

Κόστος: 330€

Περιγραφή: Ταξιδέψτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετ’ επιστροφής. Με την άφιξή σας στην Ουάσινγκτον θα πάρετε ένα μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια με διώροφο λεωφορείο θα επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.


Αεροπορική εκδρομή στους καταρράκτες Νιαγάρα από Νέα Υόρκη

Διάρκεια: 14 ώρες (περίπου)

Κόστος: 510€

Περιγραφή: Ανακαλύψτε την άγρια φυσική ομορφιά και νιώστε την ενέργεια στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Θα μεταβείτε αεροπορικώς στη βόρεια Νέα Υόρκη (πολιτεία), θα περιηγηθείτε στους καταρράκτες τόσο από την πλευρά των ΗΠΑ όσο και από αυτήν του Καναδά (διαβατήριο απαραίτητο), θα δείτε όλα τα αξιοθέατα στο σημείο, θα επιβιβαστείτε στο ιστορικό σκάφος «Maid of the Mist» και αφού θα έχετε ολοκληρώσει όσα αξίζει να κάνετε, θα πετάξετε πάλι το βράδυ για Νέα Υόρκη.


Ημερήσια στη Βοστώνη, «στα βήματα της ανεξαρτησίας»

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 170€

Περιγραφή: Πάρτε μία μέρα «άδεια» από τη Νέα Υόρκη για να εξερευνήσετε τη Βοστώνη, μια πόλη με κουλτούρα και γοητεία παγκόσμιας κλάσης. Δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και βαδίστε στα βήματα των πολεμιστών της ανεξαρτησίας.


Φιλαδέλφεια και πατρίδα των Άμις

Διάρκεια: 13 ώρες (περίπου)

Κόστος: 170€

Περιγραφή: Γνωρίστε την εξοχή γύρω από τη Νέα Υόρκη με μια ημερήσια στη Φιλαδέλφεια και την κομητεία Λάνκαστερ, όπου ζουν οι Άμις. Θα διασχίσετε την όμορφη ύπαιθρο της Πενσιλβάνια, θα περιηγηθείτε στην πόλη της Φιλαδέλφεια και θα κάνετε μια βόλτα με αυθεντικό κάρο των Άμις.


Διήμερη στους Καταρράκτες Νιαγάρα από Νέα Υόρκη οδικώς

Διάρκεια: 2 ημέρες (περίπου)

Κόστος: 290€

Περιγραφή: Αφήστε τη φασαρία της πόλης πίσω σας και απολαύστε μια διήμερη απόδραση στους Καταρράκτες Νιαγάρα. Θα ταξιδέψετε με λεωφορείο στη βόρεια Νέα Υόρκη και θα επισκεφθείτε και τις δύο όχθες των Καταρρακτών, και των ΗΠΑ και του Καναδά. Την επομένη, καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, θα κάνετε τα ψώνια σας στο εκπτωτικό χωριό.

 

placeholder
Πρόγραμμα