Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
travel5
travel5
Blog
3 Jan 2020

Δέκα λόγοι για να ταξιδέψεις στο Λίβανο

beyrut-ramazan-bayrami-turu-LEBANON
beyrut-ramazan-bayrami-turu-LEBANON

Η γη των Φοινίκων με ιστορία αιώνων από διάφορους πολιτισμούς που άφησαν το στίγμα και την επιρροή τους στην τέχνη, την αρχιτεκτονική σε όλη τη χώρα, είναι γεμάτη από ένδοξα μνημεία με ρωμαϊκές και αρχαιοελληνικές καταβολές που περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Λίβανος έχει να υπερηφανεύεται την κορυφαία πικάντικη εθνική του κουζίνα, μια σειρά από “σέξι” παραλιακά θέρετρα και τη πιο λαμπερή, ηδονιστική πόλη-πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής, τη Βηρυτό, γνωστή και ως «πόλη των αντιθέσεων» .

gettyimages-110947167-150360240-Beirut_-Lebanon--REF
gettyimages-110947167-150360240-Beirut_-Lebanon--REF
jericho-palestinian-territories-shutterstock_633492347
jericho-palestinian-territories-shutterstock_633492347
sidon-lebanon-shutterstock_43403383
sidon-lebanon-shutterstock_43403383
shutterstock_575719654-Baalbek_-Lebanon
shutterstock_575719654-Baalbek_-Lebanon
pistachio-walnut-and-almond-baklava-49029-1
pistachio-walnut-and-almond-baklava-49029-1
oldest-cities-byblos-lebanon-GettyImages-520542344
oldest-cities-byblos-lebanon-GettyImages-520542344

Παρακάτω έχουμε 10 λόγους για να σας πείσουμε να κάνετε το επισκεφτείτε!!

  1. Για την κοσμοπολίτικη Βηρυτό, το πάλαι ποτέ Παρίσι της Μέσης Ανατολής με το εξαίρετο Αρχαιολογικό της Μουσείο με τις εντυπωσιακές συλλογές.
  2. Την Τρίπολη, τη "πρωτεύουσα των γλυκών", με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τις υπαίθριες αγορές και το μεγαλύτερο Κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου 
  3. Για να επισκεφτείτε τις αρχαίες πόλεις των Φοινίκων: τη Σιδώνα με το θαλάσσιο Κάστρο των Σταυροφόρων και τα γραφικά της Σουκς, την Τύρο, τη θρυλική γενέτειρα της Ευρώπης και της Διδούς, που ίδρυσε την Καρχηδόνα και τη Βύβλο μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων.
  4. Για να δείτε από κοντά κάποιους από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όπως το Μπααλμπέκ και την χτισμένη σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϋαδών, την Ααντζάρ, που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα.
  5. Γιατί τα εντυπωσιακά σπήλαια της Τζέιντα, τα μεγαλύτερα και ίσως τα ωραιότερα σπήλαια της Μέσης Ανατολής, βρίσκονται εκεί. 6
  6. Για δοκιμάσετε τα ξακουστά Λιβανέζικα κρασιά και να ακούσετε την ιστορία τους από ντόπιους οινοπαραγωγούς
  7. Για να περπατήσετε ανάμεσα σε κέδρους στο περίφημο Δάσος Κέδρων του Μπαρούκ
  8. Για να γευτείτε την αυθεντική Λιβανέζικη κουζίνα
  9. Για να επισκεφτείτε το πανέμορφο Παλάτι του Μπεϊτεντίν στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή Βυζαντινών μωσαϊκών στον κόσμο.
  10. Για να θαυμάσετε την εκπληκτική συλλογή από γλυπτά όλα χειροποίητα από ένα μόνο πρόσωπο που βρίσκεται στο εσωτερικό του Κάστρου Μούσα και που αντιπροσωπεύουν πτυχές της ζωής του λιβανέζικου πολιτισμού.

Αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στην Μέση Ανατολή, τότε ο Λίβανος είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Παρόλη τη φθορά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου και τις εισβολές και παρεμβάσεις των γειτονικών λαών, ο είναι ευλογημένος τόπος με φιλόξενο λαό που ξέρει πλέον να εκτιμά και να απολαμβάνει τη ζωή. Οι διακοπές στο Λίβανο ανταμείβουν τον ταξιδιώτη με τροφή για σκέψη και αποτελούν γιορτή για τις αισθήσεις και το στομάχι.

Εσείς σκέφτεστε ακόμα αν αξίζει να το επισκεφτείτε;

Γιατί να ταξιδέψετε με τη Manessis Travel;
● Η διαμονή γίνεται όλες τις ημέρες στη Βηρυτό αποτελώντας τη βάση για τις ημερήσιες εκδρομές και όχι σε επαρχιακές πόλεις για μείωση κόστους. Με τον τρόπο αυτό έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε την πολύπλευρη όψη της πρωτεύουσας, των αγορών και της νυχτερινής της ζωής.
● Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή και επισκέψεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της χώρας με πλούσιες ξεναγήσεις και με όλες τις εισόδους εντός της τιμής.
● Η αξιοποίηση του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο, η ευελιξία και η πολύχρονη εμπειρία μας, αποτελούν εγγύηση για ένα καθ΄ όλα επιτυχημένο οργανωμένο ταξίδι στο Λίβανο, σε αυτή την χώρα με τον αρχαίο πολιτισμό και την σύγχρονη ιστορία, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της ασυγκίνητο!