Άμπου Ντάμπι - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Άμπου Ντάμπι <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Άμπου Ντάμπι <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Άμπου Ντάμπι Διακοπές - Προσφορές

Το Άμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όντας μία από τις πιο πλούσιες περιοχές στον κόσμο, με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και με ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες πρωτεύουσες. Μια κοσμοπολίτικη αραβική μητρόπολη με πολλά μοντέρνα κτίρια, πολυτελή ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα για κάθε γούστο, παραδοσιακές αγορές, εστιατόρια κλπ. Από το 2009 η πόλη βρίσκεται σε έναν οικοδομικό οργασμό, επαναλαμβάνοντας ως έναν βαθμό το κατασκευαστικό θαύμα του Ντουμπάι, με λιγότερη όμως έμφαση στην διασκέδαση και περισσότερη στον πολιτισμό. Το εντυπωσιακό μουσείο του Λούβρου (Louvre Abu Dhabi) στο νησί Saadiyat εγκαινιάστηκε το 2017, ενώ σειρά έχει το Μουσείο Guggenheim. Οι εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και οι συνεδριακοί χώροι που βρίσκονται σε απόσταση μόλις μίας ώρας πτήσης από οποιαδήποτε περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθιστούν το Άμπου Ντάμπι το ιδανικό εμπορικό κέντρο ..και όχι μόνον… Με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το συναρπαστικό μείγμα πολιτισμού και σύγχρονου τρόπου ζωής, με τις καταγάλανες θάλασσες, τις αμμώδεις παραλίες, την πανέμορφη Corniche - τον υπέροχο παραλιακό της δρόμο - το  επιβλητικό Μεγάλο Τζαμί κλπ., η πόλη αποτελεί θέλγητρο για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και προσφέρεται για μοναδικές διακοπές…

Highlights του Άμπου Ντάμπι

placeholder
Αξιοθέατα
new-louvre-abu-dhabi-with-ships
new-louvre-abu-dhabi-with-ships

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι (Louvre Abu Dhabi) βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί Σααντιγιάτ (Saadiyat) και εγκαινιάστηκε το 2017. Η τεράστια αυτή πινακοθήκη είναι αποτέλεσμα μιας διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων του Άμπου Ντάμπι και της Γαλλίας το 2007. Το όνομά του είναι μισθωμένο μέχρι το 2037. Το μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 600 έργα τέχνης και έχει νοικιάσει περίπου 300 έργα τέχνης από το Λούβρο, καθώς και από άλλα σημαντικά Γαλλικά ιδρύματα (Musée d’Orsay, Κέντρο Georges Pompidou, Βερσαλλίες κλπ.). Το επιβλητικό κτίριο που σχεδίασε ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν Νουβέλ, βρίσκεται το μισό στη γη και το μισό στο νερό, ενώ την κορυφή του κοσμεί ένας τεράστιος λευκός θόλος διαμέτρου 180 μέτρων. Το "Λούβρο της Αραβίας" στην καρδιά του Περσικού Κόλπου, είναι ένας χώρος όπου η Δύση συναντά την Ανατολή με σκοπό την έναρξη ενός διαρκούς διαλόγου των πολιτισμών μέσω της τέχνης.

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι (Louvre Abu Dhabi) βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί...

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι (Louvre Abu Dhabi) βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_139864600-Sheikh-Zayed-Grand-Mosque_-Abu-Dhabi
shutterstock_139864600-Sheikh-Zayed-Grand-Mosque_-Abu-Dhabi

Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ

Το ολόλευκο Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένα από τα πιο όμορφα και εμβληματικά κτίρια της χώρας.  Ιδρυτής του ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν (Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan), ο οποίος είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τεμένους. Είναι το όγδοο μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου - έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 40.000 προσκυνητές, 9.000 εκ των οποίων στην κεντρική αίθουσα προσευχής. Δύο δωμάτια δίπλα στην κύρια αίθουσα προσευχής, χωρητικότητας 1500 ατόμων το καθένα, έχουν διαμορφωθεί για αποκλειστική χρήση των γυναικών. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ολόχρυσους πολυελαίους με κρύσταλλα Swarovski και το μεγαλύτερο χαλί του κόσμου (5.627 τετραγωνικά μέτρα, ζυγίζει 47 τόνους και αποτελείται από 2.268.000.000 κόμπους). Υπάρχουν 4 μιναρέδες ύψους 115 μέτρων στις 4 γωνίες του τζαμιού, 1.096 μαρμάρινες κολόνες στο περιστύλιο και 57 μαρμάρινοι τρούλοι, που καλύπτουν τους χώρους της εξωτερικής αυλής και του κεντρικού κτιρίου.

Το ολόλευκο Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο των Ηνωμένων...

Το ολόλευκο Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο των Ηνωμένων...

Περισσότερα
placeholder