4 μέρες οδικώς σε Δίον - Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ - Βεργίνα - Νάουσα (Πάρκο Αγίου Νικολάου) - Παναγιά Σουμελά - Βέροια - Βήμα Απ. Παύλου. Διαμονή στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στη Βέροια µε ηµιδιατροφή καθηµερινά.
Η Ημαθία αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της χώρας που όποια εποχή του χρόνου κι αν την επισκεφτείτε έχει πάντα κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρει. Εξερευνήστε σπουδαίες γωνιές και αξιοθέατα, απολαμβάνοντας συγχρόνως τη χαλάρωσή σας στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4* στη Βέροια με μπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή). Αποδράστε στη, Νάουσα, την Έδεσσα και στο Πόζαρ, στα πιο διάσημα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας.

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:30 για το Δίον, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά) θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα του ιερού χώρου των Μακεδόνων. Στις συλλογές του περιλαμβάνει αντικείμενα και αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή, όπως η περίφημη ύδραυλις: το αερόφωνο όργανο από τον 1ο π.Χ. αιώνα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο είδος του. Άφιξη στο αγαπημένο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον 4* στην είσοδο της πόλης της Βέροιας, που μας υποδέχεται με ζεστασιά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο .

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Μακεδονίας, την θαυμαστή Βεργίνα(έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές που άνοιξε τις πύλες του μετά από 16 χρόνια συντήρησης, στερέωσης, αποκατάσταση και αναστήλωσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα, χαρακτηρισμένο ως ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας» και στο οποίο μέσα, χωράει τρεις φορές ο Παρθενώνας. Το μνημείο, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα πΧ, έχει έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα. Στο μεγάλο περιστύλιο του ανακτόρου ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μουσείο της Βεργίνας, χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει όχι μόνο τους βασιλικούς τάφους, αλλά και πολλά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Εντυπωσιάζει η διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας φτιαγμένη ολόκληρη από παχιά ελάσματα χρυσού 24 καρατίων που το συνολικό τους βάρος φτάνει σχεδόν τα 8 κιλά. Επόμενη στάση μας η Νάουσα και συγκεκριμένα το πανέμορφο πάρκο του Αγίου Νικολάου, στους πρόποδες του Βέρμιου. Το πάρκο, έκτασης 60 στρεμμάτων περίπου, έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Κήπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ERHG). Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) σε μία καταπράσινη έκταση με υπεραιωνόβια πλατάνια, βελανιδιές, λιμνούλες, ξύλινα γεφύρια την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αραπίτσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. «Το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την Έδεσσα, την «πόλη των νερών». Βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τους παλιούς μύλους που έχουν διαμορφωθεί σε μικρούς εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, αλλά και στην παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, το Βαρόσι με τα όμορφα κτίρια και εκκλησίες που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ρόφημα σας δίπλα στους καταρράκτες (έξοδα ατομικά) αλλά και να φωτογραφίσετε τον μεγάλο καταρράκτη ‘Κάρανο’ ύψους 70 μέτρων. Η συνέχεια θα μας βρει στα πιο διάσημα ιαματικά νερά της Βόρειας Ελλάδας, στα Λουτρά Πόζαρ ( Λουτρακίου) στην επαρχία Αλμωπίας, λίγα χιλιόμετρα από την Αριδαία. Χαλαρώστε και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε μία από τις εξωτερικές πισίνες που είναι σε λειτουργία (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις κλειστές πισίνες που λειτουργούν (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα). Μην παραλείψετε να αγοράσετε παραδοσιακά προιόντα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στα λουτρά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ψώνια και γεύμα (έξοδα ατομικά) απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση που υπάρχει στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ανηφορίζουμε (καιρού επιτρέποντος) στις πλαγιές του Βερμίου για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που κατά την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου. Αργότερα θα επισκεφτούμε την πόλη της Βέροιας. Θα ξεκινήσουμε την πεζή περιήγηση μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη ο Απόστολος των εθνών. Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά και θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Χρόνος για περίπατο, σουβενίρ (μην παραλείψετε το περίφημο ρεβανί) και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Στην τριήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στη Νάουσα και στο Πάρκο του Αγίου Νικολάου.
Συνοπτικό 3ήμερο πρόγραμμα 28-30/10 :
1η μέρα: Αθήνα – Δίον – Βέροια
2η μέρα: Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ
3η μέρα: Παναγία Σουμελά – Βεργίνα – Αθήνα