Benelux ( Βέλγιο - Ολλανδία - Λουξεμβούργο) - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Benelux ( Βέλγιο - Ολλανδία - Λουξεμβούργο) <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Benelux ( Βέλγιο - Ολλανδία - Λουξεμβούργο) <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Benelux ( Βέλγιο - Ολλανδία - Λουξεμβούργο) Διακοπές - Προσφορές

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι Βρυξέλλες με την Μεγάλη Πλατεία στην οποία δεσπόζουν τα κτίρια των μεσαιωνικών συντεχνιών. Η Μπρυζ, γνωστή και ως "Βενετία του Βορρά". Η Γάνδη με το ξακουστό κωδωνοστάσιο και το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck "Ο Μυστικός Αμνός". Το κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ, με τα περίφημα καφέ και την "κόκκινη περιοχή", για τους πιο άτακτους επισκέπτες. Το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και έδρα του φημισμένου Πανεπιστημίου Erasmus. Το Λουξεμβούργο με τα καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία, καθώς στους Ρωμαίους οφείλει η πόλη την ύπαρξη και το όνομά της. Τα αστικά κέντρα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφθεί τις τρεις γειτονικές χώρες της BENELUX, ονομασία που διαμορφώθηκε από την τελωνειακή τους ένωση το 1944 και πήρε το όνομά της από τα αρχικά των τριών συστατικών μερών: Βέλγιο (België), Ολλανδία (Nederland) και Λουξεμβούργο (Luxembourg). Στο Βέλγιο αξίζει κανείς να επισκεφθεί τις Αρδέννες, περιοχή με καταπράσινα δάση, γραφικά χωριουδάκια και μεγαλοπρεπή κάστρα και, φυσικά, το Βατερλό, όπου σφραγίστηκε το μέλλον του Ναπολέοντα. Η Ολλανδία είναι η χώρα των ανεμόμυλων, των ηλιοτρόπιων και του ποδήλατου, γνωστή και ως Κάτω Χώρες, καθώς το 1/4 της συνολικής της έκτασης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Λουξεμβούργο θεωρείται σήμερα ένα τα σπουδαιότερα κέντρα της διεθνούς οικονομικής ζωής, εφόσον στο έδαφός του λειτουργούν δεκάδες τράπεζες, που φροντίζουν για την ανωνυμία των πλούσιων καταθετών...

Highlights Benelux

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_439139056
shutterstock_439139056

Βέλγιο

Η καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης κτυπάει στο Βέλγιο. Είναι αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι o πληθυσμός του Βελγίου μιλάει Ολλανδικά (Φλαμανδικά κατά πολλούς) και Γαλλικά: αυτό σημαίνει συνύπαρξη ανθρώπων και άρα πολιτισμών. Σημαίνει επίσης και ένα πλήθος προορισμών που συνδυάζουν την ολλανδική και την γαλλική παράδοση. Οι Βρυξέλλες είναι το σημείο συνάντησης και τομής, με υπέροχα εστιατόρια και καταπράσινα πάρκα. Υπάρχουν επίσης πόλεις, όπως η Γάνδη, η Μπρυζ και άλλες, που κλέβουν τις εντυπώσεις με την αρχιτεκτονική και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Νοσταλγικοί περίπατοι με φόντο κανάλια και φλαμανδικά κτίρια, αστική κουλτούρα και μοναδικά καταστήματα με νέους Βέλγους σχεδιαστές, που διακρίνονται για το στυλ και τις γραμμές τους: το Βέλγιο τα έχει όλα!

Η καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης κτυπάει στο Βέλγιο. Είναι αλήθεια. Όπως...

Η καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης κτυπάει στο Βέλγιο. Είναι αλήθεια. Όπως...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_352493624-Blossom-tulips-in-the-Dutch-village-with-famous-windmills
shutterstock_352493624-Blossom-tulips-in-the-Dutch-village-with-famous-windmills

Ολλανδία

Μία από τις πλουσιότερες και παλαιότερες χώρες της Ευρώπης, πατρίδα εμπόρων και θαλασσοπόρων, η κοσμοπολίτικη Ολλανδία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, όμως σε υψηλό επίπεδο προτίμησης από πλήθος επισκεπτών. Αν αγαπάτε τις ποδηλατάδες, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Αν σας αρέσουν οι βόλτες στα κανάλια και οι φωτογραφίες με φόντο τα διάσημα boat houses, είστε πάλι στο στοιχείο σας. Στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το ξακουστό Άμστερνταμ, η τέχνη, η γαστρονομία και το shopping συνυπάρχουν μοναδικά. Φημισμένα μουσεία και γκαλερί, βραβευμένα εστιατόρια και πλήθος καταστημάτων που κρύβουν θησαυρούς μόδας και διακόσμησης. Στην ολλανδική επαρχία θα συναντήσετε διάσπαρτα ψαροχώρια για ρομαντικές περιπλανήσεις, μοναχικούς ανεμόμυλους και παραδοσιακές ταβέρνες για αχνιστή ψαρόσουπα. Η Ολλανδία είναι η αρχόντισσα των Κάτω Χωρών!

Μία από τις πλουσιότερες και παλαιότερες χώρες της Ευρώπης, πατρίδα...

Μία από τις πλουσιότερες και παλαιότερες χώρες της Ευρώπης, πατρίδα...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_129048695
shutterstock_129048695

Λουξεμβούργο

Το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου είναι κράτος της κεντροδυτικής Ευρώπης, ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αποτελεί ένα από τα πιο μικρά κρατίδια του κόσμου (το όνομά του είναι μεγαλύτερο από την έκταση που καταλαμβάνει στους χάρτες) και το πολίτευμά του είναι συνταγματική μοναρχία. Η δυναστεία κατάγεται από τον οίκο του Νασσάου - ο σημερινός Μέγας Δούκας Ερρίκος (Henri Albert Gabriel Félix Marie Guillaume de Nassau) ανέβηκε στον θρόνο το 2000, αντικαθιστώντας τον πατέρα του Ζαν, ο οποίος κυβερνούσε από τον Νοέμβριο του 1964, μετά την παραίτηση της μητέρας του Καρλότας, η οποία ηγεμόνευε χωρίς διακοπή από το 1919. Χάρη στο απόρθητο κάστρο της πρωτεύουσας, το οποίο θεωρήθηκε ένα από τα πιο ισχυρά του κόσμου, η πόλη επονομάζεται "Γιβραλτάρ του Βορρά". Το ιστορικό της κέντρο και η οχύρωσή της αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά του κράτους περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα της ευρωπαϊκής ιστορίας από την ρωμαϊκή εποχή έως τα μεσαιωνικά κάστρα, τις γοτθικές και μπαρόκ εκκλησίες, ενώ, στους πλακόστρωτους δρόμους της παλιάς πόλης, σας περιμένουν ατμοσφαιρικά μπιστρό, cafe, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια με κουζίνες κάθε εθνικότητας, wine bar κλπ.

Το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου είναι κράτος της κεντροδυτικής...

Το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου είναι κράτος της κεντροδυτικής...

Περισσότερα
placeholder