4 ημέρες οδικώς σε Καρπενήσι - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Προυσό (Ι.Μ. Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό - Saloon - Λουτρά Υπάτης - Γοργοπόταμο - Αμφίκλεια.
Το Καρπενήσι και η «Αλπική» Ευρυτανία» που αν και θεωρητικά απομακρυσμένες περιοχές, στη Manessis βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας γιατί έχουν να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Με ορμητήριο το εμβληματικό ορεινό ξενοδοχείο της περιοχής το Montana Hotel and Spa 5* θα εξερευνήσουμε τις ομορφιές του Καρπενησίου, θα διασχίσουμε τα «Ευρυτανικά Τέμπη», τα γραφικά στενά στο Μεγάλο Χωριό, τον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων, θα προσκυνήσουμε την Παναγία την Προυσιώτισα, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα και θα απολαύσουμε υπέροχες στιγμές σε τοπικές ταβέρνες με παραδοσιακές ρουμελιώτικες γεύσεις.

Αναχώρηση στις 07:30 από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο ελατοσκέπαστο Καρπενήσι. Επίσκεψη στο κέντρο του Καρπενησίου και προσκύνημα στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά και άλλα! Αργότερα θα βρεθούμε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν περίπατο στον παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Montana Hotel & Spa 5* για ξεκούραση. Το βράδυ, νηστίσιμο δείπνο μπουφέ και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

Μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα αλλά και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα δούμε τα “πατήματα” της Παναγιάς και μετά θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας για προσκύνημα. Αργότερα, περίπατος στα γραφικά δρομάκια Μεγάλου Χωριού για παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”, αλλά και να επισκεφθείτε και υπέροχο το Ιστορικό - Λαογραφικό μουσείο (εφόσον είναι σε λειτουργία - έξοδα ατομικά). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ, θα μεταβούμε για την Ακολουθία της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Αναστάσιμο γιορτινό δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και λοιπά εδέσματα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και ξεκούραστο πρωϊνό για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Πασχαλινό τραπέζι και γλέντι με μουσική, τραγούδι, χορό! Αργότερα, βόλτα για απογευματινό καφέ στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, λίγο έξω από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για έναν απολαυστικό φυσιολατρικό περίπατο με χρόνο για καφέ στη λουτρόπολη της Υπάτης και μετά στο χωριό του Γοργοπόταμου, κοντά στην ιστορική γέφυρα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια και το “Μουσείο Άρτου”. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την σχέση του άρτου με την τοπική ιστορία, κοινωνία και παράδοση. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.