3, μέρες με πούλμαν εκδρομή σε Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Βυτίνα - Γνωριμία με το MANNA – Φαράγγι Ρετζέλα – Βαλτεσινίκο - Κυνήγι Τρούφας και Πικ Νικ στο δάσος. Διαμονή στο ξενοδοχείο Θέα Μαινάλου 3* και ένα δείπνο και ένα γεύμα τρούφας.
Εκδρομή στην Φθινοπωρινή Ορεινή Αρκαδία και κυνήγι τρούφας στο Μαίναλο σε δασική περιοχή με συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ντόπιων συλλεκτών. Θα αποκτήσουμε την πολύτιμη γνώση για τον εντοπισμό αυτού του γαστρονομικού θησαυρού και θα καταλήξουμε σε ένα αυθεντικό γεύμα με τοπικές λιχουδιές.
Αναχώρηση από την Αθήνα το πρωί με κατεύθυνση την ορεινή Αρκαδία. Πρώτη μας στάση η παραδοσιακή Στεμνίτσα, με τα πέτρινα καλντερίμια και τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας που κρατά ζωντανή την τέχνη. Καφές με φόντο τον Μαίναλο και συνεχίζουμε για την ατμοσφαιρική Δημητσάνα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο φαράγγι του Λούσιου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μακραίωνη ιστορία. Το απόγευμα φτάνουμε στη Βυτίνα, στο ξενοδοχείο μας Θέα Μαινάλου 3*. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό ή για να απολαύσετε τη θέα από το μπαλκόνι σας. Βραδινό φαγητό σε τοπικό εστιατόριο με πιάτα γεμάτα Αρκαδία.
Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το MANNA, το παλιό σανατόριο της περιοχής που έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό πολυτελές ξενοδοχείο – αρχιτεκτονικό αξιοθέατο. Περιήγηση στους χώρους και αναδρομή στην ιστορία του.Κατόπιν, κατευθυνόμαστε προς την πέτρινη γέφυρα Ρετζέλα και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χωμένο μέσα στη φύση. Πεζοπορούμε ελαφρώς και νιώθουμε το μεγαλείο της παρθένας Αρκαδίας. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το Βαλτεσινίκο, έναν από τους πιο αυθεντικούς ορεινούς οικισμούς της Γορτυνίας, χτισμένο στις πλαγιές του Μαίναλου. Επιστροφή στη Βυτίνα το απόγευμα για ξεκούραση.Το βράδυ, προαιρετική έξοδος στο χωριό για κρασάκι, μεζεδάκια και τη χαρακτηριστική φιλοξενία της Αρκαδίας.
Η κορύφωση της εκδρομής! Μετά το πρωινό, ξεκινά η μοναδική εμπειρία “Κυνήγι Τρούφας” σε δασική περιοχή με συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ντόπιων συλλεκτών. Μαθαίνουμε πώς εντοπίζεται αυτός ο γαστρονομικός θησαυρός και καταλήγουμε σε ένα αυθεντικό γεύμα με τοπικές λιχουδιές: κριθαρώτο με μανιτάρια και τρούφα, τοπικά τυριά, σαλάτες, μοσχάρι μαγειρεμένο με αρωματικά, καλό κρασί και επιδόρπιο cheesecake με κανθαρέλα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα, γεμάτοι εικόνες, γεύσεις και αρώματα του αρκαδικού παραδείσου.