4 ημέρες αεροπορικώς στο Ακριτικό Καστελόριζο για την επέτειο της απελευθέρωσης του. Ένα μοναδικό ταξίδι με έντονες συγκινήσεις. Διαμονή στο Kastellorizo Boutique 3* ή Poseidon Hotel 3* με μπουφέ πρωινό καθημερινά & ένα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.
Μια σημαντική εκδρομή γεμάτη χρώματα και συγκίνηση, σε μια σημαντική στιγμή για το Καστελόριζο. Στην επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού για την απελευθέρωσή του που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Σεπτεμβρίου ημέρα που το 1943, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» κατέπλευσε στο λιμάνι του Καστελόριζου, κάνοντας το Καστελόριζο το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώνεται.
Με ορμητήριο το Kastellorizo Boutique 3* ή Poseidon Hotel 3* θα απολαύσουμε ολόφρεσκα ψάρια στις ταβέρνες του λιμανιού, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γεώργιο του βουνού, χτισμένο το 1759 που θα μας εντυπωσιάσει, θα απολαύσουμε το μπάνιο στην παραλία Αγίου Γεωργίου και θα επισκεφτούμε τη Γαλάζια Σπηλιά και τοι νησάκι της Κυράς της Ρω.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις μας (Αθήνα - Ρόδος - Καστελόριζο) που θα μας μεταφέρουν στο ανατολικότερο μέρος της Ελλάδας, το Καστελόριζο ή Μεγίστη. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούμε στο Καστελλόριζο θα νιώσουμε συγκίνηση και εθνική περηφάνια. Μας μαγεύει με την πρώτη ματιά και μας αγαλλιάζει βλέμμα και ψυχή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Kastellorizo Boutique 3* ή Poseidon Hotel 3*. Αφού ξεκουραστούμε λίγο, θα μεταβούμε στο λιμάνι για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) σε ένα από τα ταβερνάκια του νησιού. Εδώ θα βρείτε τα φρεσκότερα ψάρια που δοκιμάσατε ποτέ. Αν δε το πιστεύετε, θα δείτε με τα μάτια σας τους ψαράδες κάθε πρωί που διανέμουν τα ψάρια στα εστιατόρια, όσο αυτά είναι ακόμα ζωντανά! Μαγιάτικα, ξιφίες, φαγκριά και ειδικά το γαριδάκι είναι σε μεγάλη αφθονία και πεντανόστιμα! Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γεώργιο του βουνού, χτισμένο το 1759 που θα μας εντυπωσιάσει. Στο μονόχωρο αυτό ναό, ο οποίος χτίστηκε στη θέση μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής εκκλησίας, σώζεται ακόμη το ψηφιδωτό δάπεδο και τα κιονόκρανα της εσωτερικής διακόσμησης. Κατόπιν, χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τον καφέ και ουζάκια μας στο λιμάνι.

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών και στον μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1835) όπου κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, γιορτάζεται η Επέτειος Απελευθέρωσης του Καστελόριζου. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1943, όταν το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» κατέπλευσε στο λιμάνι του Καστελόριζου, κάνοντας το Καστελόριζο το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώνεται. Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού για την ιστορική γιορτινή αυτή μέρα, όπου πραγματοποιείται Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου και κατάθεση στεφάνων. Χρόνος για καφεδάκι σε τοπικό καφενείο για να αφομοιώσουμε τις θαυμάσιες εικόνες και αισθήσεις που πήραμε από την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Δίπλα στον μητροπολιτικό Ναό, θα δούμε σημαντικά κτίρια, όπως η Σαντράπεια Σχολή, χτισμένη το 1903 και το Παρθεναγωγείο. Θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες της Παναγίας και του Άγιου Σπυρίδωνα, το άγαλμα της Κυράς τη Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη και την εκκλησία του Άη Γιώργη του Σαντραπέ, χτισμένη με δαπάνες από τους ευεργέτες του νησιού Λουκά και Αναστασίας Σαντραπέ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο (έξοδα ατομικά) με μοναδικά ευρήματα από όλες τις ιστορικές περιόδους του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και βόλτα στο λιμάνι του νησιού. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό του νησιού «κατουμάρι» και το σιρόπι του γάμου.
*Ένα καινούργιο αξιοθέατο που μπορούμε να απολαύσουμε στο Ακριτικό μας νησί, είναι η επίσκεψη στο μικρό μουσείο των γρίφων, με βάση τον τόπο του Καστελόριζου μια έκπληξη που θα κινήσει το ενδιαφέρον μας, θα μας διασκεδάσει, θα μας διδάξει και θα διευρύνει τις γνώσεις μας!

Σήμερα, μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στη γαλάζια σπηλιά με βάρκες που θα πάρουμε από το λιμάνι. Θα μας εντυπωσιάσουν τα εξωπραγματικά μπλε χρώματα, τα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά και στο νου μας έρχονται οι ιστορίες των πειρατών που κρυβόντουσαν εδώ. Μετά το πέρας της ξενάγησης στη σπηλιά, με το παραδοσιακό σκαρί θα μεταβούμε στο νησάκι της Κυράς της Ρω, όπου κυριαρχεί η φιγούρα της μεγάλης Κυρίας, της Δέσποινα Αχλαδιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίθανα δραματική, περιπετειώδη και αφιερωμένη στην πατρίδα ζωή της. Καιρού επιτρέποντος, κολύμπι στα ωραία νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου. Το απογευματάκι θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αη Γιώργη του Πηγαδιού, χτισμένη στα τέλη του 19ου αιώνα. που ξεχωρίζει για το καμπαναριό με το ρολόι του 1903. Χρόνος ελεύθερος για την περατζάδα μας στα στενά σοκάκια της Χώρας, που καταλήγουν στο λιμάνι. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες, τα τελευταία ψώνια και ίσως είμαστε τυχεροί να δούμε τις τεράστιες καρέτα - καρέτα που έχουν επιλέξει τα νερά του λιμανιού για να ζουν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Ρόδου αφήνοντας την καρδιά μας εδώ και έχοντας ζήσει μία μοναδική εμπειρία επιστρέφουμε στην Αθήνα.
O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.