4 μέρες οδικώς σε Ναύπλιο - Πόρτο Χέλι - Σπέτσες - Κρανίδι - Προαιρετική Κρουαζιέρα στην Ύδρα - Γαλατάς - Αρχαία Επίδαυρος. Διαμονή στο AKS Porto Heli 4* στο Πόρτο Χέλι με ηµιδιατροφή.

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 για το αγαπημένο μας Ναύπλιο και το μαγευτικό ιστορικό του κέντρο. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια του και θα θαυμάσουμε την μοναδική του αρχιτεκτονική του όπως το αναστηλωμένο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), το Αρχαιολογικό Μουσείο, απέναντι το Θέατρο Τριανόν, τις εκκλησίες του Αγ. Σπυρίδωνα και του Αγ. Γεωργίου, το Δημαρχείο και άλλες κρυμμένες ομορφιές της πόλης. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν με καραβάκι το φρούριο Μπούρτζι Ναυπλίου από την παραλία (έξοδα ατομικά – καιρού επιτρέποντος). Αφού απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας (έξοδα ατομικα), συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με κατεύθυνση το Πόρτο Χέλι. Άφιξη και τακτοποίηση στο AKS Porto Heli 4*. Ξεκούραση και τo βράδυ δείπνο.

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αρχοντικό νησί των Σπετσών. Τεράστια η ιστορία του στους ναυτικούς αγώνες, αλλά και σήμερα ακόμα διατηρεί την αρχιτεκτονική των κτιρίων του και τον τρόπο ζωής των ντόπιων, με πίστη στην παράδοση. Επίσκεψη στο μουσείο Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας (έξοδα ατομικά – εφόσον είναι σε λειτουργία) ώστε να ενημερωθούμε για την ιστορία της θρυλικής Καπετάνισσας. Περπατήστε στα υπέροχα και γραφικά σοκάκια, απολαύστε τον καφέ ή τα παραδοσιακά γλυκά στην ξακουστή Ντάπια και θαυμάστε την ειδυλλιακή διαδρομή μέχρι τις Σχολές. Ελεύθερος χρόνος για να γευτείτε τα πασίγνωστα αμυγδαλωτά του νησιού αλλά και την ιδιαίτερη κουζίνα του, όπως το στιφάδο και τη σπεσιαλιτέ “ψάρι αλά σπετσιώτα”. Επιστρέφοντας θα επισκεφτούμε το αμφιθεατρικό Κρανίδι με τα παραδοσιακά σπίτια, τα λεγόμενα καπεταναίικα για βόλτα και χαλάρωση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για να πάρουμε το καραβάκι για το κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας (έξοδα ατομικά). Τα επιβλητικά σπίτια και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, κτισμένα αμφιθεατρικά κάτω από τα γυμνά βράχια συνθέτουν την εικόνα του λιμανιού της Ύδρας και επιβεβαιώνουν την αίσθηση της ιδιότυπης καθημερινότητας των Yδραίων που ελάχιστα θυμίζει τον 21ο αιώνα. Επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (έξοδα ατομικα – εφόσον είναι σε λειτουργία ), στο οποίο εκτίθενται σπουδαία έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα και πλήθος αντικειμένων- κειμηλίων από τον Αγώνα του 1821. Αφεθείτε στην αναλλοίωτη ομορφιά του νησιού που αγάπησαν πολλοί διάσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού και γεύμα με θαλασσινούς μεζέδες (έξοδα ατομικά). Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία σύντομη γνωριμία με την γειτονική Ερμιόνη. Συνεχίζουμε μέσω μίας μαγευτικής παραθαλάσσιας διαδρομής με θέα τον Αργοσαρωνικό για τον Γαλατά Τροιζηνίας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας θα βρεθούμε στην Αρχαία Επίδαυρο για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις γεμάτοι όμορφες εικόνες.