Νότια Αφρική - Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Νότια Αφρική - Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Νότια Αφρική - Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Νότια Αφρική - Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα Διακοπές - Προσφορές

Η Νότια Αφρική συνδέει δύο ωκεανούς και διατηρεί ένα μεταβαλλόμενο τοπίο, συνδυάζοντας αστικές πόλεις με ταραχώδη ιστορία και χαλαρωτικές εκδρομές κατά μήκος των ακτών, αλλά και πολυτελείς διακοπές στη Χαμένη Πόλη του Ήλιου.

Η Κιβωτός του Ζαμβέση (Ζιμπάμπουε), δίνει έναυσμα για περιηγήσεις, μικρές κρουαζιέρες και μπάνιο στις φυσικές γούρνες που σχηματίζουν οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του πλανήτη (Βικτώρια).

Η Μποτσουάνα, χώρα της αφθονίας των άγριων ζώων, εκεί όπου οι ελέφαντες περιφέρονται σε κατοικήσιμες περιοχές και τα πάρκα ενδείκνυνται για το καλύτερο σαφάρι σε ολόκληρη την ήπειρο. Τρεις χώρες - άπειρες δραστηριότητες και μοναδικά φυσικά στοιχεία δίνουν σίγουρα τον καλύτερο συνδυασμό!

Highlights

Αξιοθέατα
shutterstock_669802396
shutterstock_669802396

Κέιπ Τάουν

Η "μητέρα πόλη" των Νοτιοαφρικανικών είναι η παλιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου και μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Κτισμένη στο βόρειο άκρο της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, στους πρόποδες του Όρους Τέιμπλ (Table Mountain), η πόλη αποτελεί σημαντικό λιμάνι στον Ατλαντικό ωκεανό. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν είναι ένα πολυπολιτισμικό χωνευτήρι: Γάλλοι, Ινδονήσιοι, Ολλανδοί, Βρετανοί και Γερμανοί άποικοι δίπλα στις ντόπιες φυλές των Κοϊζάν, Μποσιμάν, Βεντά, Ζουλού, Οτεντότων και Μπαντού. Το 1989 μια μεγάλη ειρηνική διαδήλωση για την απελευθέρωση του τότε φυλακισμένου Νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, που οργανώθηκε στο Κέιπ Τάουν, έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα ενός γενικού ξεσηκωμού σ΄ ολόκληρη τη χώρα, που το 1993 οδήγησε στην οριστική πτώση του απάνθρωπου καθεστώτος του απαρτχάιντ.

Η "μητέρα πόλη" των Νοτιοαφρικανικών είναι η παλιότερη αποικία των...

Η "μητέρα πόλη" των Νοτιοαφρικανικών είναι η παλιότερη αποικία των...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_91693994
shutterstock_91693994

Καταρράκτες Βικτόρια

Οι φαντασμαγορικοί Καταρράκτες Βικτόρια αποτελούν ένα από τα πιο θεαματικά φυσικά θαύματα του κόσμου. Απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο φαράγγι του ποταμού Ζαμβέζη. Μόσι-σα-τούνια, δηλαδή "ο καπνός που βροντά", ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτόν γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων! Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον στις 16 Νοεμβρίου 1855, ο οποίος θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου έγραψε: "τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους" και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτορίας.

Οι φαντασμαγορικοί Καταρράκτες Βικτόρια αποτελούν ένα από τα πιο...

Οι φαντασμαγορικοί Καταρράκτες Βικτόρια αποτελούν ένα από τα πιο...

Περισσότερα
placeholder