Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
travel5
travel5
Blog
6 Jun 2018

Ισλανδία: Ένα ταξίδι που θα αποτελέσει εμπειρία ζωής

shutterstock_113844769-Extinct-volcano-in-Iceland
shutterstock_113844769-Extinct-volcano-in-Iceland

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ισλανδία είναι ένας από τους πιο καυτούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Manessis Travel, αλλά και παγκοσμίως: φιλοξενεί περίπου 30 ενεργά ηφαίστεια, φυσικές θερμές πηγές spa, και επιβλητικούς αναβλύζοντες θερμοπίδακες, για να αναφέρουμε μερικά από τα φυσικά της αξιοθέατα. Η γη της “Φωτιάς και του Πάγου” είναι επίσης γνωστή για κάποια ορόσημα τοπία, όπως τον μεγαλύτερο σε όγκο παγετώνα στην Ευρώπη και τις κρυσταλλικές σπηλιές που μπορούν να εξερευνηθούν μόνο το χειμώνα. Και όλα αυτά κάτω από τα μαγευτικά και πολύχρωμα φώτα του Βορρά.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ηφαιστειακό εργαστήριο, όπου διάφορες ισχυρές δυνάμεις διαμορφώνουν τη γη: θερμοπίδακες, λασπόλακοι, παγωμένα ηφαίστεια και παγετώνες χαράζουν μεγαλειώδης εντυπωσιακά μονοπάτια μέσα από τα βουνά. Η μεγαλοπρέπεια που διέπει αυτά τα τοπία είναι σχεδιασμένη για να υπενθυμίζει στους επισκέπτες τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο. Πάρτε βαθιές ανάσες από τον πεντακάθαρο, παγωμένο αέρα, αφιερώστε χρόνο ατενίζοντας τα κινηματογραφικά τοπία, και μεταφερθείτε σε μια άλλη πραγματικότητα.

Η δύναμη της Ισλανδικής φύσης βρίσκεται στο να μετατρέπει το πεζό και καθημερινό σε κάτι συναρπαστικό. Μια βουτιά σε μια πισίνα γίνεται μια βουτιά σε μια γεωθερμική λιμνοθάλασσα, μια βόλτα στο πάρκο, γίνεται πεζοπορία σε ένα ολόλευκο αστραφτερό παγετώνα, και μια ήσυχη νύχτα κάμπινγκ μπορεί να μετατραπεί σε εισιτήρια πρώτης θέσης στις μαγικές κυματιζόμενες ουράνιες κουρτίνες του Βορειου Σέλας ή στην απαλή, ροζ απόχρωση του μεσονύχτιου ηλίου.

shutterstock_160512017-Gullfoss-Iceland
shutterstock_160512017-Gullfoss-Iceland
2017-Connections-Group-Iceland-Geysers-Glaciers-hero
2017-Connections-Group-Iceland-Geysers-Glaciers-hero
shutterstock_135450875--Whale-watching-iceland
shutterstock_135450875--Whale-watching-iceland
iceland-waterfalls-skogafoss-wallpapers-hd-wallpapers-backgrounds-of
iceland-waterfalls-skogafoss-wallpapers-hd-wallpapers-backgrounds-of
NorthernLights
NorthernLights
shutterstock_135571160
shutterstock_135571160
all-the-cool-reasons-why-iceland-is-so-hot-right-now-6
all-the-cool-reasons-why-iceland-is-so-hot-right-now-6

Στον αντίποδα αυτής της κατακλισμικής φυσικής ομορφιάς βρίσκεται η αναπτυγμένη πολιτιστική ζωή της Ισλανδίας. Η χώρα έχει να επιδείξει μια λογοτεχνική κληρονομιά που εκτείνεται από τα μεσαιωνικά χρόνια έως τα σύγχρονα θρίλερ μέσω των νικητών του βραβείου Νόμπελ. Η ζωντανή μουσική είναι παντού, όπως η εικαστική τέχνη, τα χειροτεχνήματα και η τοπική κουζίνα. Η πιο βόρεια πρωτεύουσα του κόσμου, το Ρέκιαβικ είναι πρεσβευτής της ισότητας, της οικολογικής συνείδησης και των χαλαρών ρυθμών ζωής που χαρακτηρίζει τους Σκανδιναβούς.

Σε ένα οργανωμένο ταξίδι στην Ισλανδία μπορείτε εκτός από τα να θαυμάσετε από κοντά την άγρια γεωφυσική μορφολογία της χώρας να γίνετε συλλέκτης εμπειριών στην εναλλακτική πρωτεύουσα. Κάντε μια βόλτα γύρω από το λιμάνι, δοκιμάστε αχνιστή ψαρόσουπα και φρέσκα λαχανικά, εντυπωσιαστείτε από την έντονη αρχιτεκτονική και ιδιαίτερη street art, επισκεφτείτε γκαλερί και μουσεία ανακαλύπτοντας πρωτοποριακούς καλλιτέχνες. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα πολυάριθμα μπαράκια με ζωντανή μουσική της metal και μη σκηνής.

Απολαύστε την φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ισλανδίας σε ένα ευέλικτο, αλλά συμπυκνωμένο πρόγραμμα διακοπών από την Manessis Travel.