Βαλτικές Χώρες (Λετονία - Εσθονία - Λιθουανία) - Προσφορές για Διακοπές Manessis Travel
Επικοινωνία
placeholder
Δευ - Παρ 09:00 - 18:30 | Σαβ: 09:00 - 17:30
Βαλτικές Χώρες (Λετονία - Εσθονία - Λιθουανία) <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel
Βαλτικές Χώρες (Λετονία - Εσθονία - Λιθουανία) <span>Διακοπές - Προσφορές</span> Manessis Travel

Βαλτικές Χώρες (Λετονία - Εσθονία - Λιθουανία) Διακοπές - Προσφορές

Ένα πανοραμικός γύρος στις τρεις χώρες της Βαλτικής: τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία. Η Λιθουανία με την πανέμορφη πρωτεύουσά της, το Βίλνιους, την ιστορική πόλη Τρακάι, την "αληθινή καρδιά" της χώρας Κάουνας, την Σιαουλιάι και τον Λόφο με τους Σταυρούς, η Λετονία με την ζωντανή πρωτεύουσά της, τη Ρίγα, το ξακουστό παλάτι Ρούνταλε και την Σιγκούλντα με το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα και τέλος, η Εσθονία με την "βασίλισσα της Βαλτικής", την πρωτεύουσά της Ταλίν και την "πράσινη" πόλη Πάρνου, αποτελούν τους βασικούς σταθμούς του οδοιπορικού μας σε ένα σχετικά άγνωστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ηπείρου. Απολαύστε μαζί μας ένα μοναδικό ταξίδι με την εμπειρία Manessis!

Highlights Βαλτικών Χωρών

placeholder
Αξιοθέατα
shutterstock_342933875-St
shutterstock_342933875-St

Βίλνιους

Αν και το Βίλνιους έχει ένα από μεγαλύτερα και γοητευτικότερα ιστορικά κέντρα της Γηραιάς Ηπείρου, η πόλη παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Όπου και να κοιτάξει κανείς, το μάτι έχει κάτι να θαυμάσει: πλακόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από υπαίθρια καφέ και λαμπερά εστιατόρια, εξαίσια δείγματα γοτθικής, αναγεννησιακής και κυρίως μπαρόκ αρχιτεκτονικής, αλλά και άφθονο πράσινο. Ως πολιτικό κέντρο του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας από τον 13ο έως τα τέλη του 18ου αιώνα, η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και είχε βαθιά επίδραση στην πολιτιστική και αρχιτεκτονική ανάπτυξη της ανατολικής Ευρώπης. Σήμερα, το Βίλνιους είναι μια κοσμοπολίτικη και σύγχρονη πόλη, σχετικά μικρή, εύκολη και οικονομική, με πολλά αξιοθέατα και έντονη νυχτερινή ζωή!

Αν και το Βίλνιους έχει ένα από μεγαλύτερα και γοητευτικότερα...

Αν και το Βίλνιους έχει ένα από μεγαλύτερα και γοητευτικότερα...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_154210262-Tallin
shutterstock_154210262-Tallin

Ταλίν

Μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη, η πρωτεύουσα της Εσθονίας, καταφέρνει να γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα στιβαρά τείχη μήκους δύο χιλιομέτρων, οι 26 πύργοι με τις κόκκινες σκεπές, οι λιθόστρωτες πλατείες, τα μεσαιωνικά κτίρια με τις ζωντανές παστέλ αποχρώσεις θα μπορούσαν να έχουν βγει κατευθείαν από τις σελίδες ενός μεσαιωνικού εικονογραφημένου χειρογράφου. Από την άλλη, η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτικό κέντρο μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ολοκαίνουργια επιχειρηματικά πάρκα, τα καταστήματα σχεδιαστών, τα κομψά lounge bars και εστιατόρια και τα πανταχού παρόντα σήματα πρόσβασης wi fi, προσφέρουν την αίσθηση μιας πολύ ζωντανής κοινωνίας, που έχει πετύχει πολλά με τη σκληρή δουλειά της. Το Ταλίν είναι ιδανικός προορισμός διακοπών, για όποιον θέλει να συνδυάσει τις ανέσεις του σύγχρονου κόσμου, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πλούσια πολιτιστική σκηνή σε παραμυθένιο ιστορικό περιβάλλον.

Μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Βόρεια...

Μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Βόρεια...

Περισσότερα
placeholder
shutterstock_119644696
shutterstock_119644696

Ρίγα

Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη, χτισμένη εκεί όπου η Βόρεια Ευρώπη συναντά την Ανατολική. Στα 800 χρόνια της ταραγμένης ιστορίας της, οι διάφοροι κατακτητές - Γερμανοί ιππότες, Σουηδοί βασιλιάδες, τσάροι, αλλά και σοβιετικοί αξιωματούχοι - άφησαν τα ίχνη τους και σήμερα η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι μια συναρπαστική ευρωπαϊκή πόλη με πολλά πρόσωπα και θαυμάσια αρχιτεκτονική διαφόρων τεχνοτροπιών. Οι εμπορικές κατοικίες, τα σπίτια των συντεχνιών και οι εκκλησίες του μεσαίωνα, της εποχής δηλαδή που η πόλη γνώρισε μεγάλο πλούτο ως εμπορικό κέντρο της περιοχής, πλαισιώνουν τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και βρίσκονται πλάι πλάι με ένα πλήθος art nouveau θαυμάτων, χωρίς να λείπουν όμως και τα άσχημα κτίρια της σταλινικής εποχής. Από την άλλη πλευρά, η Ρίγα, αν και βορειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει μια πολύ έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, συγκεντρωμένη κυρίως στα θέατρα, πλατείες, ατμοσφαιρικά καφέ, μπαράκια και εστιατόρια του ιστορικού της κέντρου. Για όλα τα παραπάνω, η Ρίγα αποτελεί έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όλα τα γούστα.

Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη,...

Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη,...

Περισσότερα
placeholder
1
1

Γιούρμαλα

Η Γιούρμαλα, η Ριβιέρα της Βαλτικής όπως αποκαλείται, απέχει από την πρωτεύουσα Ρίγα μόλις 25 χιλιόμετρα. Με την τεράστια αμμώδη παραλία της, μήκους 33 χιλιομέτρων, αποτελεί το καλύτερο θέρετρο της Βαλτικής εδώ και περισσότερα από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, ξύλινα σπιτάκια, μικρότερα και μεγαλύτερα, ένα καταπράσινο δάσος με τεράστια πεύκα και ο κεντρικός γραφικός πεζόδρομος που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα κάνουν την επίσκεψή σας αξέχαστη!

Η Γιούρμαλα, η Ριβιέρα της Βαλτικής όπως αποκαλείται, απέχει από την...

Η Γιούρμαλα, η Ριβιέρα της Βαλτικής όπως αποκαλείται, απέχει από την...

Περισσότερα
placeholder