Το Confeitaria Colombo είναι ένα καφέ που βρίσκεται στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο και αποτελεί ένα από τα κύρια ορόσημα της Κεντρικής Περιφέρειας της πόλης. Θεωρείται ένα από τα 10 πιο όμορφα καφέ στον κόσμο.

Εμπνευσμένο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά καφέ, το Confeitaria Colombo ήταν το ιδανικό μέρος στο Ρίο στις αρχές του 20ου αιώνα. Φιλοξένησε φανταχτερούς χορούς και πολιτιστικές εκδηλώσεις και ήταν ο τόπος συνάντησης της ανώτερης τάξης της πόλης για απογευματινό τσάι, συζητήσεις και κουτσομπολιό.

Το τεράστιο βιτρό, το πλακάκια και το εσωτερικό του έχουν διακοσμηθεί με υλικά από τη Γαλλία, την Πορτογαλία, ενώ οι μεγάλοι κρυστάλλινοι καθρέφτες πλαισιωμένοι από διακοσμητικές ζωφόρους από τριανταφυλλιά έχουν έρθει από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από την Αμβέρσα. 

Όλα συνθέτουν έναν μεγαλοπρεπή χώρο τεχνοτροπίας αρτ νουβό στον οποίο προσφέρεται κλασική βραζιλιάνικη και ισπανική κουζίνα, νόστιμα αρτοσκευάσματα, τσάι και ο διάσημος βραζιλιάνικος καφές.

Χρόνια μετά το άνοιγμά του, το Κολόμπο καθιερώθηκε ως σημείο συνάντησης Βραζιλιάνων συγγραφέων, καλλιτεχνών και διανοουμένων της εποχής, όπως οι Chiquinha Gonzaga, Olavo Bilac, Emílio de Meneses, Rui Barbosa, Villa-Lobos, Lima Barreto, José do Patrocínio, ενώ το έχουν επισκεφτεί πολλοί αρχηγοί κρατών.

Χάρη στην προτίμηση των λογοτεχνών το Colombo, μεταξύ άλλων, αποκαλείται και «Παράρτημα της Ακαδημίας Γραμμάτων της Βραζιλίας».